Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Crearea Prezentarilor

power point

+ Font mai mare | - Font mai micCrearea Prezentarilor

1. Modul de vizualizare al prezentarilor
Puteti alege diferite moduri de vizualizare din meniul View (Vizualizare), sau puteti alege una din optiunile existente in partea stanga jos a ferestrei. 

Aceste optiuni sunt urmatoarele:

Normal - este tipul de vizualizare cel mai des folosit, ce va permite vizualizarea diapozitivelor cat si a tuturor datelor cuprinse in acest diapozitiv, este foarte utila pentru crearea unei imagini de ansamblu asupra prezentarii.

Outline View - prezinta textul si comentariile referitoare la un diapozitiv, iar in partea dreapta sus este prezentat diapozitivul selectat, este foarte buna pentru editarea textului si a comentariilor.

Slide View - este o vizualizare ce prezinta un diapozitiv, fiind foarte utila atunci cand lucrati cu imagini grafice.

Slide Sorter View (Sortare diapozitive) - prezinta fiecare diapozitiv sub forma unei mici imagini grafice fiind foarte utila pentru realizarea operatiilor de copiere, mutarea unor diapozitive.

Slide Show (Expunere diapozitive) - se poate vizualiza intreaga prezentare creata sau F5.

2 Diapozitive

Ø      Adaugarea unui diapozitiv nou cu format definit: Insert (Inserare) / New Slide (Diapozitiv nou). Pe ecran va aparea fereastra New Slide din care va alegeti formatul dorit pentru diapozitiv. Din partea stanga a ferestrei alegeti tipul dorit pentru diapozitiv cu format de tip titlu, de tip grafic si text, de tip tabel si altele.

Ø      Schimbarea fundalului unui diapozitiv sau a tuturor diapozitivelor unei prezentari

Pentru a schimba fundalul unui diapozitiv, sau a tuturor diapozitivelor existente intr-o prezentare apelati din meniul Format / Background (Fundal) va puteti alege culoarea dorita, sau va puteti crea propria dumneavoastra culoare prin alegerea optiunii More Colors (Mai multe culori).

Pentru a schimba fundalul diapozitivului curent apasati butonul Apply (Se aplica). Pentru a aplica acest fundal tuturor diapozitivelor din prezentare apasati butonul Apply to All (Se aplica pentru toate).

Functia Background (Fundal) o puteti apela si din meniul aparut dupa ce ati dat clic dreapta pe diapozitivul caruia doriti sa ii modificati fundalul.

3. UtiIizarea formatelor implicite

Ø      Alegerea unui format implicit

Microsoft PowerPoint va pune la dispozitie diferite formate implicite pentru prezentari. Pentru a alege un format predefinit pentru prezentarea dumneavoastra, apelati din meniul Format/Apply Design Template (Forma diapozitiv).

Aceasta functie o puteti apela si din meniul aparut dupa ce ati dat clic dreapta pe unul dintre diapozitivele existente in prezentare.

Pe ecran va aparea fereastra Apply Design Template (Forma diapozitiv) din care va alegeti formatul dorit. In partea dreapta a acestei fereastre puteti vizualiza formatul ales.

Pentru a schimba formatul unei prezentari va trebui sa apelati din nou functia Apply Design Template (Forma diapozitiv) si apoi sa alegeti un nou format din fereastra aparuta.

4 Master SlideUn diapozitiv special oferit de Microsoft PowerPoint este Master Slide (Coordonator de diapozitiv). Cu ajutorul acestui diapozitiv puteti controla diferite proprietati ale prezentarii dumneavoastra, ca de exemplu caracteristici legate de textul folosit in prezentare, de fundalul aplicat diapozitivelor.

Atunci cand doriti sa realizati anumite modificari asupra tuturor diapozitivelor din prezentare, nu trebuie sa realizati modificarile asupra fiecarui diapozitiv. Puteti realiza modificarile dorite asupra acestui diapozitiv si PowerPoint realizeaza automat modificarile asupra tuturor diapozitivelor prezentarii cat si asupra noilor diapozitive pe care Ie adaugati.

De exemplu daca modificati culoarea titului in Master Slide (Coordonator de diapozitiv), PowerPoint va modifica automat culoarea titlului in toate diapozitivele existente in prezentare. Pentru a afisa acest diapozitiv apelati din meniul View (Vizualizare), functia Master (Coordonator) - Slide Master (Coordonator de diapozitiv).

Pe ecran va aparea un diapozitiv asupra caruia realizati modificarile dorite. Aceste modificari vor aparea pe fiecare diapozitiv din prezentare si asupra diapozitivelor noi pe care Ie veti mai introduce in prezentare.

Ø      Introducerea, stergerea unei imagini, obiect in Master Slide

Daca aveti o imagine sau un obiect care doriti sa apara in fiecare diapozitiv pentru a nu introduce manual imaginea in fiecare diapozitiv alegeti introducerea imaginii in Master Slide (Coordonator de diapozitiv). Aceasta imagine va aparea pe fiecare diapozitiv in locul unde ati introdus-o in Master Slide(Coordonator de diapozitiv).

Pentru a introduce o imagine apelati din meniul lnsert (Inserare) functia Picture (Imagine)-From File (Din fisier). Din fereastra aparuta alegeti imaginea pe care doriti sa o inserati si apoi apasati butonul Insert (Inserare).

Imaginea va aparea in Master Slide (Coordonator de diapozitiv) si o puteti pozitiona unde doriti dumneavoastra

Pentru a sterge o imagine din Master Slide (Coordonator de diapozitiv) va trebui sa selectati imaginea respectiva si apoi sa apasati una din tastele Delete sau Backspace existente pe tastatura.

Cu ajutorul comenzii Insert (Inserare) puteti introduce in Master Slide diferite obiecte ca: WordArt, scheme organizatorice si altele.

Ø      Adaugarea textului in subsol, pentru un diapozitiv, sau pentru toate diapozitivele

Daca doriti introducerea unui text in subsolul unui diapozitiv sau in cadrul tuturor diapozitivelor alegeti din meniul View (Vizualizare) functia Header and Footer (Antet si subsol). Aceasta functie va deschide fereastra Header and Footer (Antet si subsol) in care introduceti subsolul dorit.

Pentru a introduce un subsol selectati casuta Footer (Subsol) si apoi in campul de editare introduceti textul dorit. Daca nu doriti ca acest text sa apara si pe primul diapozitiv seIectati optiunea Don't show on title slide (Nu se afiseaza la diapozitivul titlu). Pentru a introduce acest subsol dar in diapozitivul curent apasati butonul Apply (Se aplica), pentru a introduce subsolul in toate diapozitivele prezentarii apasati butonul Apply to All (Se aplica pentru toate).

Ø      Adaugarea automata a numerelor diapozitivelor

Daca doriti introducerea numerelor, in cadrul unui diapozitiv sau in cadrul tuturor diapozitivelor, alegeti din meniul View (Vizualizare)/Header and Footer (Antet si subsol). Aceasta functie va deschide fereastra Header and Footer (Antet si subsol) in care va trebui sa alegeti optiunea Slide Number (Numar diapozitiv).

Daca nu doriti ca primul diapozitiv sa apara numerotat selectati optiunea Don’t show on title slide (Nu se afiseaza la diapozitivul titlu). Pentru a introduce un numar doar in diapozitivul curent apasati butonul Apply (Se aplica), pentru a introduce subsolul in toate diapozitivele prezentarii apasati butonul Apply to All (Se aplica pentru toate).


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 617
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site