Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


REALIZAREA PREZENTARILOR APLICATIA MICROSOFT POWERPOINT

power point

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Microsoft powerpoint
Microsoft PowerPoint: realizarea unei prezentari
REALIZAREA PREZENTARILOR APLICATIA MICROSOFT POWERPOINT
MS PowerPoint. Crearea de prezentari
Editarea continutului foliilor
CREAREA DE PREZENTARI POWER POINT
Lansarea in executie a programului MS PowerPoint
Grafice, diagrame si desenarea obiectelor (I)
Crearea si formatarea unei folii
POWER POINT


REALIZAREA PREZENTARILOR APLICATIA MICROSOFT POWERPOINT

Aplicatia PowerPoint este un editor prin care se pot crea prezentari. O prezentare este alcatuita din mai multe diapozitive (slide-uri). Un slide poate contine texte, imagini, diagrame si alte obiecte. Unui slide i se pot adauga efecte speciale de animatie sau de tranzitie.
Lansarea in executie a aplicatiei PowerPoint

Click pe butonul Start Programs Microsoft PowerPoint

Diapozitiv

 

Crearea unei noi prezentari

La lansarea in executie a programului se deschide o prezentare noua ce contine un singur slide.

Adaugarea unui diapozitiv

a)     click pe butonul (New Slide) din bara de instrumente

b)     meniul Insert New Slide

Stergerea unui diapozitiv

a)     se selecteaza diapozitivul sau diapozitivele care vor fi sterse meniul Edit Delete Slide.

b)     se selecteaza diapozitivul sau diapozitivele din panoul din partea stanga (se tine tasta CTRL apasata in timp ce se executa click pe toate diapozitivele dorite) click dreapta pe selectie Delete Slide.

Modificarea sablonului de structurare a unui diapozitiv

Meniul Format Slide Layout se executa click pe unul din cele 27 de tipuri de sabloane.

Modificarea culorii de fundal atasata unui diapozitiv

Uneori, se doreste ca fundalul atasat unui diapozitiv sa fie o simpla culoare, eventual texturat, si nu elemente din fundal corespunzatoare modelelor de design.

Se selecteaza diapozitivul sau diapozitivele pentru care se va aplica culoarea de fundal meniul Format Background se alege culoarea dorita click pe butonul Apply. Daca se doreste aplicarea culorii pentru toate diapozitivele, atunci se apasa butonul Apply to All.

Atasarea unui model de design predefinit diapozitivelor

Unei prezentari i se poate atasa un model de design predefinit pentru a asigura un anumit caracter de uniformitate prezentarii.

PowerPoint-ul pune la dispozitia utilizatorului aproximativ 45 de modele de design.

Meniul Format Slide Design in panoul de activitate din partea dreapta se vor afisa modelele de design click pe sageata din dreptul modelului ales Apply to All Slides (daca se foloseste modelul pentru toata prezentarea) sau Apply to selected Slides (daca modelul ales se va folosi doar la diapozitivele selectate).Adaugarea unui text intr-un diapozitiv

Textul se introduce in cadrul diapozitivelor in zonele in care apare inscriptia Click to add text sau Click to add title(subtitle) sau in cadrul casetelor de text. Casetele de text se introduc astfel: meniul Insert Text Box.

Editarea textelor existente intr-un diapozitiv

Click pe regiunea care contine textul se deplaseaza cursorul in locatia in care se vor face modificarile se opereaza modificarile dorite click in exteriorul regiunii sau se apasa tasta Esc.

Inserarea unei imagini intr-un diapozitiv

Se selecteaza diapozitivul in care se doreste inserarea imaginii respective meniul Insert Picture From File se introduce calea spre imagine in sectiunea Look in se selecteaza imaginea click pe butonul Insert.

Adaugarea efectelor de animatie

Animatia poate fi la nivel de diapozitiv sau la nivel de obiect al unui diapozitiv. Animatia la nivel de diapozitiv (efecte de animatie) se aplica tuturor obiectelor din cadrul diapozitivului, in timp ce animatia la nivel de obiect (animatie particularizata) se aplica numai asupra obiectului respectiv.

Animatie particularizata

Se selecteaza obiectul caruia i se va asocia animatia (text, imagine) meniul Slide Show Custom Animation se alege animatia dorita se stabileste modul de incepere a animatiei (la click, dupa animatia precedenta, odata cu animatia precedenta) se alege orientarea animatiei se stabileste viteza animatiei.

 

Efecte de animatie

Se selecteaza diapozitivul caruia i se va aplica animatia meniul Slide Show Animation Effects se alege un tip de animatie. Daca se doreste ca animatia respectiva sa apara in toate diapozitivele, se apasa butonul Apply to All Slides.

Adaugarea efectului de tranzitie

Tranzitia consta in modul in care se face trecerea de la un diapozitiv la urmatorul, adica modul in care un diapozitiv este indepartat de pe ecran si este incarcat diapozitivul urmator.

Pentru fiecare diapozitiv se poate stabili o animatie care va fi asociata diapozitivului atunci cand acesta este afisat pe ecran. De asemenea, pentru fiecare diapozitiv se stabileste modul in care este indepartat de pe ecran (la click sau automat, dupa un anumit interval de timp) si viteza cu care se desfasoara animatia asociata. Tranzitiei i se poate asocia si un sunet. Fiecare diapozitiv poate avea tranzitie proprie sau se asociaza o singura tranzitie tuturor diapozitivelor (in acest caz se va apasa butonul Apply to All Slides).

Meniul Slide Show Slide Tranzition se alege animatia, viteza, sunetul, modul de trecere de la un diapozitiv la altul (la click sau automat dupa un anumit inteval de timp).


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1023
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site