Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


INTRODUCERE IN POWER POINT

power point

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Crearea unei prezentari
INTRODUCERE IN POWER POINT
Prezentari – PowerPoint
Formatare text si imagini
Crearea unei prezentari PowerPoint
Tiparirea prezentarilor, a notelor si a pliantelor
Proiectarea unei prezentari
TUTORIAL MICROSOFT POWERPOINT
PREZENTAREA PROGRAMULUI POWERPOINT
Microsoft powerpoint


INTRODUCERE IN POWER POINT
I.1. Scurt istoric

Istoria memorarii si prelucrarii datelor incepe inca din antichitate, odata cu aparitia primelor abacuri, a primelor numaratoare, care ii ajutau pe babilonieni sa efectueze operatii simple de adunare, scadere, inmultire.Primele masini de calcul au fost concepute in secolul al 17-lea de oamenii de stiinta ai acelor vremuri:Napier, Leibnitz. In secolul al 19-lea, englezul Charles Babbage a inventat o masina de calcul care a stat la baza dezvoltarii viitoarelor sisteme de calcul(1820). Masina proiectata de Babbage era capabila sa memoreze atat instructiunile de executat, cat si datele de prelucrate, structura in care recunoastem principiul de functionare al calculatoarelor moderne de astazi.

La sfarsitul secolului al 19-lea, statisticianul american Hollerith a folosit o masina de calcul(de fapt o masina care prelucra cartele perforate) pentru extragerea rezultatelor recensamantului din 1890 din SUA.

In paralel cu dezvoltarea masinilor de calcul au aparut si primele forme de programe. Colaborarea lui Babbage, Ada-Augusta de Lovela (nascuta Byron) a realizat primele programe pentru masina conceputa de Babbage, ea fiind considerata “primul programator”. Tot in secolul al 19-lea matematicianul George Boole a pus bazele unei stiinte noi(care de altfel ii poarta si numele) in care operanzii clasici, numerele, erau inlocuiti cu propozitii. Algebra booleana sta azi la baza construirii calculatoarelor electronice moderne.

Prima masina de calcul construita pe baza de relee electromagnetice a fost Mark I, al carei proiect s-a finalizat in 1994 la Universitatea Harvard. A urmat ENIAC (Electronic Numericl Integrator and Calculator), care este considerat primul calculator electronic, functionand pe baza de tuburi electronice(circa 20000) si putand efectua aproximativ 5000 de adunari pe secunda- o performanta la vremea aceea!

In 1949 a fost creat primul calculator programabil, pe baza unei idei a matematicianului John von Neumann, prin care erau introduse in memoria calculatorului atat datele de prelucrat, cat si programul dupa care acestea urmau a fi prelucrate. A urmat UNIAC (Universal Automatic Computer) 1950-1951 care a avut succes si care a determinat IBM-ul sa proiecteze, in 1954, primul sau calculator electronic. Cu acest calculator “Big Blue” a castigat piata de calculatoare, mentinandu-se pana astazi in fruntea producatorilor din acest domeniu.

Un pas important in dezvoltarea calculatoarelor electronice a fost facut odata cu inventarea microprocesorului (de catre inginerul M.E.Hoff, la sfarsitul anului 1971) care a dus la o mai mare separare a hard-ului (partea electronica a calculatorului) de soft (partea logica, alcatuita din programe dupa care functioneaza calculatorul). Aceste doua mari componente ale unui sistem de calcul au evoluat in paralel, dezvoltandu-se astfel doua domenii de cercetare in stiinta informaticii: cel legat de hardware, in stransa corelatie cu cercetarea in domeniul fizicii, electronicii, si cel referitor la software, avand legatura cu dezvoltarea matematicii si a logicii.

Datorita implicarii in dezvoltarea tot mai accentuate a calculatoarelor in multe domenii de activitate, sfera problemelor rezolvate cu ajutorul calculatorului s-a extins foarte mult. A aparut astfel o specializare aprogramelor (pachetelor de programare), orientate spre rezolvarea diverselor tipuri de probleme: matematice, tehnice, economice, de proiectare etc.

I.2. Power Point

Programul Power Point a aparut odata cu pachetul Microsoft Office, care contine mai multe aplicatii, printre care cele mai importante sunt:

Microsoft Word-ajuta la creare si modificarea documentelor word in care pe langa texte putem include tabele,imagini,desene si alte obiecte care pot fi create cu alte programe .De asemenea putem include hiperlegaturi la World Wide Web

Microsoft Excel  –ajuta la creare si modificarea documentelelor in Excel care contin foi de calcul .In foi de calcul putem folosi formule , functii analitice ,grafice,prelucrari statistice precum si hiperlegaturi la World Wide Web

Microsoft PowerPoint - ajuta la crearea si modificarea de dispozitive (clisee) pentru proiector ,precum si prezentari multimedia care pot include texte imagini ,efecte sonore chiar si animatii.

Microsoft Outlook-ajuta la folosirea postei electronice (e-mail)la gestionarea de documente care provin din diferite surse ,sa mentinem o agenda zilnica pentru evenimente deosebite si intalniri,la programarea anumitor activtati si contracte de afaceri si sa gestionam anumite resurse.

Noutatile aduse de Microsoft Office  fata de versiunile anterioare

Microsoft Outlook –Aceasta are o componenta noua destinata prelucrarii si gestiuni informatiei ,care ajuta la organizarea informatiilor si la comunicarea cu alti utlizatori.Outlook ofera facilitati pentru posta electronica,instrumente pentru gestiunea legaturilor de retea un calendar pentru evenimente si intalniri ,facilitati pentru planficarea unor activitati si a unor contacte de afaceri.

Facilitati pentru Internet – Microsoft Office permite crearea unor hiperlegaturi intre documente care se pot afla pe discul nostru ,intr-o retea locala sau pe internet.Folosind aceste hiperlegaturi Microsoft Office 97 permite sa incercam si sa vizualizam diferite documente de pe internet incarcarea programelor care prelucreaza documente facandu-se automat.

Office Asistant-Acesta este un instrument pentru Help care ofera ajutor contextual si functioneaza pe baza de animatie.Acest Office Asistant urmareste tot ce facem si ofera sfaturi competente .Cand i se aprinde beculetul inseamna ca are o indicatie cu operatie pe care vrem sa o efectuam .Daca nu aveti nevoie de sfaturi el poate fi anulat,el nu supara ,menirea lui este sa ne ajute totdeauna.

Instrument pentru desenare –Exista un set partajat de instrumente pentru desenare care pot fi alpicate din toate aplicatiile Office 97.Ni se ofera noi efecte grafice :nuantari multicolore ,texte curbe Besier(curbe netede de diferite forme ) , efecte 3D impresionante.

Pentru a lansa programul Power Point, efectuati pasii urmatori:

1.Executati clic pe butonul Start

2.Plasati indicatorul mouse-ului pe Programs.Pe ecran va aparea un meniu.

3.Plasati indicatorul mouse-ului pe Microsoft PowerPoint si executati clic.Va fi deschis programul PowerPoint, si veti vedea ecranul de deschidere.

Primul lucru pe care il veti vedea este o caseta de dialog in care puteti opta pentru deschiderea unei noi prezentari, sau pentru deschiderea uneia existente. Veti afla mai multe lucruri despre aceasta caseta de dialog in lectia2;deocamdata, executati clic pe Cancel pentru a inchide aceasta caseta de dialog.

Crearea unei noi prezentari folosind un sablon

Un sablon este o solutie de compromis intre conducerea pas cu pas(oferita de vrajitorul AutoContent) si lipsa asistentei(Blank Presentation).Sabloanele pot fi impartite in doua categorii:sabloane pentru prezentari(Presentation Templates) si sabloane pentru aspectul prezentarilor(Presentation Design Templates).

Presentation Templates:  Aceste sabloane ofera numai o schema de culori si o schema de aranjare a diapozitivului.Pentru a introduce continutul in fiecare diapozitiv, trebuie sa va descurcati singur.

Pentru a incepe o noua prezentare folosind un sablon,efectuati pasii urmatori:

1.Deschideti meniul File si executati clic pe New.PowerPoint va deschide caseta de dialog New.

2.Daca vreti sa folositi un sablon pentru prezentare, executati clic pe eticheta Presentations.Daca doriti sa folositi o anumita schema pentru prezentare, executati clic pe eticheta Presentation Design.

3.Executati clic pe sablonul pe care vreti sa il folositi, si pe care il veti outea vedea in sectiunea Preview.

4.Dupa ce selectati sablonul dorit, executati clic pe OK.PowerPoint va crea noua prezentare pornind de la sablonul selectat de dumneavoastra.

5.Daca ati selectat un sablon pentru prezentare, sunteti gata sa incepeti editarea diapozitivelor, exact ca in aplicatia AutoContent Wizard. Daca ati selectat o anumita schema(Presentation Design Template), veti vedea caseta de dialog New Slide. Executati clic pe tipul AutoLayout pe care vreti sa il folositi, apoi executati clic pe OK.

Controlul asupra prezentarii de diapozitive:

In timp ce vizionati o prezentare de diapozitive, puteti sa faceti si altceva in afara de a urmari trecerea de la un diapozitiv la altul. Cand mutati indicatorul mouse-ului, observati triunghiul dintr-o caseta aflata in coltul din stanga-jos al prezentarii. Executati clic pe acel buton, iar PowerPoint va deschide un meniu derulant care contine comenzi ce pot fi folosite in timpul derularii prezentarii. Comenzile respective sunt prezentate in lista urmatoare:

-comenzile Next si Previous ca permit sa treceti de la un diapozitiv la altul. Este totusi mai usor sa schimbati diapozitivele folosind alte metode:

-folosind comanda Go, Slide, Navigator pentru a deschide o caseta de dialog cu o lista a tuturor diapozitivelor din prezentare. Puteti sa treceti rapid la orice diapozitiv din lista. Daca stiti denumirea unui anumit diapozitiv, outeti sari direct la el selectand Go,Title si executand clic pe titlul respectiv din lista.

-executati clic pe Meeting Minder pentru a deschide o fereastra in care puteti sa luati notite in timpul desfasurarii intrunirii in care faceti prezentarea de diapozitive.

-selectati Speaker Notes pentru a reciti notitele legate de un anumit diapozitiv

-selectati Slide Meter pentru a deschide o caseta de dialog cu ajutorul careia puteti controla pauzele dintre diapozitive. (Imediat vom discuta mai detaliat despre pauze.)

-Arrow si Pen sunt optiuni pentru mouse.Arrow este optiunea prestabilita. Mouse-ul poate servi ca sageata pentru a indica anumite parti din diapozitiv, dar poate servi si ca stilou pentru a scrie comentarii pe diapozitiv,sau pentru a marca fragmente-cheie in timpul derularii prezentarii. Retineti insa ca este foarte dificil sa scrii lizibil cu un mouse obisnuit sau un trackball.

-Pointer Options va permite sa alegeti o culoare pentru stilou si sa indicati daca vreti ca indicatorul sa fie afisat sau ascuns.

-Screen deschide un submeniu care va permite sa intrerupeti prezentarea, sa goliti ecranul si sa stergeti toate urmele pe care le-ati facut cu stiloul pe diapozitiv.

-End Show va conduce inapoi in fereastra de editare a diapozitivului.

Selectarea optiunilor pentru prezentarea de diapozitive:

In functie de tipul de prezentare, poate fi util sa faceti cateva ajustari in privinta modului de derulare a acesteia, cum ar fi derularea intr0o fereastra(in configuratia prestabilita derularea se face pe intregul ecran) sau afisarea doar a anumitor diapozitive. Comenzile necesare pentru acestea si pentru alte ajustari se gasesc in caseta de dialog Set Up Show. Pentru a o deschide, selectati Slide Show, Set Up show.

In caseta de dialog Set Up puteti face urmatoarele configurari:

1.Selectati mediul in care va fi derulata prezentarea. Optiunile sunt Presented by a Speaker(full screen)- prezentata de un comentator, pe calculator(pe tot ecranul), Browsed by an Individual(Window)- derulata de o singura persoana(intr-o fereastra) si Browsed at a Kiosk(full screen)- derulata pe un ecran(pe intregul ecran).

2.Optati intre a derula continuu prezentarea si a o derula o singura data. Derularea continua poate fi necesara in cazul in care prezentarea este facuta fara interventia unui moderator- pe un ecran, la o expozitie, de exemplu.

3.Prezentare fara comentariu, in caz ca ati conceput asa ceva.

4.Prezentare fara animatie.

5.Prezentarea tuturor diapozitivelor sau a unui grup de diapozitive(pe care il definiti introducand numere in casetele From si To).

6.Selectati o prezentare personalizata.(pentru a crea o prezentare personalizata, de exemplu una care sa contina un subset de diapozitive din prezentarea principala, selectati Slide Show, Custom Show).

7.Optati pentru schimbarea manuala a diapozitivelor sau pentru schimbarea lor automata, in functie de pauzele pe care le indicati dumneavoastra.

8.Alegeti o culoare pentru stilou.

Adaugarea butoanelor de comanda in diapozitive:

In sectiunea anterioara ati aflat ca, folosind caseta de dialog Set Up Show puteti opta intre schimbarea automata si schimbarea manuala a diapozitivelor. In majoritatea cazurilor, va trebui sa schimbati manual diapozitivele, deoarece nu toate persoanele din auditoriu pot citi la fel de repede. Chiar in cazul in care creati o prezentare ce urmeaza a fi comentata de un  prezentator, in general va trebui sa schimbati manual diapozitivele, deoarece nu puteti anticipa daca prezentatorul va avea nevoie sau nu de o pauza mai mare pentru a raspunde la o intrebare.

Dupa cum am vazut la inceputul acestei lectii, ne putem deplasa inainte si inapoi in cadrul unei prezentari de diapozitive cu ajutorul tastelor Page Up si Page Down. Aceasta metoda simpla are insa si neajunsuri:     

1.In cazul unei prezentari de tip chiosc, este de preferat ca auditoriul sa nu aiba acces la tastatura.

2.Aceasta metoda nu face decat o simpla trecere de la un diapozitiv la altul, nepermitand saltul peste anumite diapozitive, sau saltul rapid la inceputul sau la sfarsitul prezentarii.

Decuparea, copierea si lipirea obiectelor:

Puteti sa decupati, sa copiati si sa lipiti obiecte intr-un diapozitiv, pentru a putea schimba pozitia obiectelor sau pentru a le folosi la crearea unui desen. Cand decupati un obiect, PowerPoint il elimina din diapozitiv si il plaseaza intr-o zona de stocare temporara din memorie, numita Clipboard. Cand copiati un obiect, originalul ramane in diapozitiv, iar PowerPoint plaseaza o copie a acestuia in Clipboard. In ambele cazuri, puteti sa lipiti apoi obiectul din Clipboard in diapozitivul curent, sau in alt diapozitiv.

Pentru a copia sau a decupa, efectuati pasii urmatori:

1.Treceti in modul de afisare Slide si selectati obiectele pe care vreti sa le decupati(mutati) sau sa le copiati.

2.Executati clic cu butonul din dreapta pe obiectul selectat si apoi pe Cut sau pe Copy din meniul de comenzi rapide.(Sau selectati comanda Edit, Cut ori Edit, Copy, sau executati clic pe butonul Cut sau Copy de pe bara cu instrumente standard).

3.Deschideti diapozitivul in care vreit sa plasati obiectele decupate sau copiate. Puteti sa deschideti un alt program sub Windows in care sa plasati obiectele, daca doriti.4.Selectati Edit, Paste sau executati clic pe butonul Paste de pe bara cu instrumente standard. PowerPoint va lipi obiectele in diapozitiv.

5.Plasati indicatorul mouse-ului pe unul din obiectele lipite, tineti apasat butonul mouse-ului si trageti obiectele in pozitia dorita.

6.Eliberati butonul mouse-ului.

Selectarea obiectelor:

Pentru a putea copia, muta, roti sau redimensiona un obiect, trebuie mai intai sa selectati obiectul in cauza. Treceti in modul de afisare Slide si folositi una din urmatoarele metode pentru a selecta unul sau mai multe obiecte:

1.Pentru a selecta un singur obiect, executati clic pe el.(Daca executati clic pe un text, acesta va fi inconjurat de un chenar; executati clic pe chenar pentru a selecta textul ca obiect).

2.Pentru a selecta mai multe obiecte, tineti apasata tasta Shift si executati clic pe fiecare obiect in parte. In jurul obiectelor selectate vor aparea marcaje de selectare.

3.Pentru a deselecta obiectele selectate, executati clic in afara suprafetei acestora.

Editarea textului dintr-o caseta de text:

Pentru a edita textul dintr-o caseta de text, mai intai executati clic undeva in interiorul ei pentru a o selecta. Apoi, puteti proceda intr-unul din urmatoarele moduri:

1.Pentru a selecta textul, trageti mouse-ul peste el.(Pentru a selecta un singur cuvant, executati dublu clic pe el. Pentru a selecta un intreg paragraf, executati triplu clic pe el).

2.Pentru a sterge text, selectati-l si apasati tasta Delete. Puteti sa folositi tastele Delete sau Backspace si pentru a sterge un singur caracter din dreapta, respectiv din stanga punctului de inserare.

3.Pentru a insera text, executati clic acolo unde vreti sa-l inserati, apoi introduceti textul.

4.Pentru a inlocui un text, selectati-l, apoi introduceti noul text; cand incepeti sa scrieti, textul selectat va fi sters.

5.Pentru a copia si a lipi un text, selectati-l si selectati apoi comanda Edit, Copy sau executati clic pe butonul Copy de pe bara cu instrumente standard, ori apasati Ctrl+C. Pe urma, plasati punctul de inserare acolo unde vreti sa fie lipit textul(care poate fi chiar si o alta caseta de text) si selectati comanda Edit, Paste sau executati clic pe butonul Paste, ori apasati Ctrl+V.

6.Pentru a decupa si lipi(a muta) un text, selectati textul respectiv si selectati comanda Edit, Cut sau executati clic pe butonul Cut de pe bara cu instrumente standard, ori apasati Ctrl+X. Apoi, plasati punctul de inserare in locul unde vreti sa fie lipit textul(care poate fi chiar si o alta caseta de text) si selectati comanda Edit, Paste sau executati clic pe butonul Paste ori apasati Ctrl+V.

Prezentarea aplicatiei.

Prezentarea de ansamblu.

Aplicatia contine  33 de slide-uri,fiecare slide continand la randul sau  text,imagini si animatii.Am structurat aplicatia in 8 fisiere de tip power point,conectate intre ele prin linkuri.

 Primul fisier, denumit „Prima pagina”,este alcatuit din 2 slide-uri.Trecerea de la primul la al doilea se realizeaza in mod automat,la 2 secunde dupa incheierea animatiilor din primul slide.Al doilea slide ,Meniul,contine 3 linkuri:

1.Prezentari.

2.Top 10.

3.Album.

I Primul link face legatura cu fisierul „Prezentare-Meniu”,care este  Meniul secundar al acestei aplicatii Power Point.in el apar 4 linkuri,fiecare dintre ele ducandu-ne la un alt fisier:

1.Audi TT- fisierul „Audi TT” (5 slide-uri)

2.Honda Legend- fisierul „Honda Legend” (5 slide-uri0

Mercedes CL 60- fisierul  “Mercedes-Benz” (4 slide-uri)

Porsche  911- fisierul “Porsche” (3 slide-uri)

Asadar,in Meniul secundar avem 4 linkuri ,la sfasitul carora este o casuta in coltul din dreapta jos care ne duce inapoi in acest meniu.In coltul stanga sus al Meniului secundar avem o sageata care reprezinta un link la Meniul principal.

II   Al doilea link  face legatura cu fisierul „Top 10”,acesta din urma continand 11 slide-uri,la sfarsitul carora se afla un link (casuta) spre  Meniul principal.

III  Al treilea link  face legatura cu fisieul „Album” care contine 2 slide-uri ,la sfarsit aparand o casuta in coltul din dreapta jos care ne duce in Meniul principal.

Prezentarea detaliata.

Fisierul „Prima pagina”

c Slide-ul 1 reprezinta titlul lucrarii,liceul,numele profesorului coordonator si numele elevului

c Slide-ul 2 reprezinta Meniul prinipal.

Fisierul „Prezentare-meniu”

c Singurul slide din acest fisier reprezinta Meniul secundar

Fisierul „Audi TT”

 c Cele 5 slide-uri prezinta caracteristicile noii masini Audi TT

        Liniile primei generatii TT Roadster au dobandit deja valente clasice prin puritatea lor si geometria orientata spre originalitate. Audi a pastrat genomul acesta de succes, adaugand noi tuse de rafinament actualului model.

      Linia pavilionului creeaza o impresie geometrica dinamica in combinatie cu portiunea posterioara a caroseriei, pastrand aspectul caracteristic primei generatii. Vizual, efectul dinamic este accentuat de flancurile sculpturale, musculoase ale caroseriei, cu o linie ascendenta spre spate. Capacul rezevorului fabricat din aluminiu este un alt element distinctiv Audi TT.

         Pe linia traditiei Audi si a cabrioletelor clasice, noul TT Roadster adopta in continuare solutia pavilionului textil. Aceasta decizie este in concordanta cu conceptul rularii deschise si ofera in plus avantaje apreciabile, comparativ cu solutia pavilionului metalic pliabil si escamotabil in portbagaj.

        Modelul TT Roadster 3.2 quattro este echipat standard cu un sistem electrohidraulic de actionare a pavilionului textil, disponibil optional si pentru versiunea 2.0 TFSI. La simpla apasare a unui buton, elegantul soft top se depliaza in numai 12 secunde, pe loc sau in cursul rularii cu viteze de pana la 30 km/h - un avantaj notabil in traficul urban.

                 Ca si in cazul lui TT Coupé, Audi a optat pentru tehnologia Audi Space Frame (ASF) pentru constructia caroseriei lui TT Roadster. Conceptul ASF a evoluat considerabil, structura compozita demonstrand experienta avansata a marcii in domeniu. Caroseria este astfel fabricata din 58% aluminiu si 42% otel. Acest mix inteligent a condus la reducerea apreciabila a masei proprii, care in cazul lui TT Roadster are o valoare de numai 1.295 kg pentru versiunea 2.0 TFSI si 1.470 kg pentru versiunea 3.2 quattro.

        Gratie arhitecturii constructive compozite, tehnicienii Audi au reusit o distributie perfecta a greutatii lui TT Roadster pe axe, componentele din otel fiind amplasate preponderent in zona posterioara a structurii caroseriei.

      Audi TT Roadster poate fi echipat cu unul din cele doua motoare pe benzina dispuse transversal. Ambele combina o putere maxima impresionanta cu un cuplu motor remarcabil, reflectate printr-o dinamica de exceptie a rularii.Motorul V6 are o capacitate cilindrica de 3.189 cmc. El dezvolta o putere de 184 kW (250 CP) si un cuplu maxim de 320 Nm intre 2.500 si 3.000 rpm.        

        Caracteristicile sale esentiale sunt: suspensia spate multilink cu patru brate, ecartamentele majorate, noile setari elastocinematice ale amortizoarelor, plus rotile cu jante din aliaj usor cu diametrul de 16 toli pentru varianta 2.0 TFSI si 17 toli pentru 3.2 quattro.

        Securitatea pasiva este asigurata de o intreaga serie de sisteme specifice: astfel, in cazul unui impact lateral, ranforsarile solide din interiorul portierelor protejeaza pasagerii in conjunctie cu airbagurile frontale si cele laterale, integrate in spatarele scaunelor. Airbagurile cu umflare in doua trepte si sistemul de tetiere active Audi limiteaza considerabil efectele coliziunilor frontale ori a celor din spate.

   Noul TT Roadster este configurat pentru a avea un comportament neutru pana la usor subvirator, sistemul de control al stabilitatii ESP fiind reglat sa intervina subtil, progresiv, aproape de limitele extreme ale manevrabilitatii.

Fisierul „Porsche”

c Cele 3 slide-uri din acest fisier ne prezinta inca o masina de mare anvergura, Porsche 911.

       Este de la sine inteles ca noul Porsche Carrera Cabriolet ofera o putere de franare exceptionala si echipari de cel mai inalt nivel. Aceste calitati sunt asigurate de franele cu etriere flotante cu patru pistonase, pentru toate patru rotile, care aplica intreaga forta de franare asupra discurilor de frana perforate, autoventilate, de inalta performanta.        

          Echipata cu un sistem de franare de dimensiuni si mai mari, care include discuri de frana de 330 milimetri (13,00 inci) la toate patru rotile, Carrera S Cabriolet asigura o si mai mare putere de oprire. Optional, ambele modele sunt disponibile cu frane de tip Porsche Ceramic Composite (PCCB), echipate cu discuri ceramice cu diametrul de 350 milimetri sau 13,78”, care asigura un raspuns si mai prompt la franare, uzura redusa la utilizare frecventa.

      Porsche ofera, optional, sistemul de mare succes si cu adevarat activ, Sports Chrono Package Plus, de adaptare a diverselor scheme si strategii de control motor la un anumit stil de conducere sportiv, foarte dinamic. Semnul distinctiv al acestui pachet sport este cronometrul digital/ analogic de pe plansa de bord, care permite utilizatorului sa masoare timpii, salvand si evaluand rezultatele in computerul de bord al sistemului de gestiune comunicatii Porsche Communication Management (PCM), dotare standard a vehiculului.

          Echiparea interioara a ambelor modele 911 Carrera Cabriolet este, in principal, aceeasi ca a versiunilor Coupé corespondente. Pozitia mai joasa a ocupantilor, volanul reglabil pe adancime si inaltime,.

ca si pedalele instalate mai aproape de partea frontala a masinii ofera chiar si ocupantilor foarte inalti un confort suplimentar in timpul conducerii.

Noul Cabriolet este dotat standard cu sistem automat de aer conditionat, prevazut cu filtru interior combinat (carbune activ si filtru de polen), si cu sistem de gestiune comunicatii Porsche Communication Management, cu radio CD si noua difuzoare.

O alta dotare standard este sistemul de avertizare antifurt, cu dispozitiv de supraveghere a interiorului. Acest model este primul Carrera Cabriolet care ofera patru tipuri de scaune diferite, de la scaune standard pana la scaune sport adaptabile, cu suporturi laterale reglabile pentru perna si spatar.

Fisierul „Honda Legend”

c Cele 5 slide-uri contin informatii despre limuzina  Honda Legend,care a devenit deja o „legenda” a masinilor de sucess…

       Legend, limuzina amiral de la Honda, ofera o combinatie impresionanta de lux si sportivitate de cel mai inalt nivel.

       Motorul VTEC de 3.5 litri si 295 CP este echipat standard cu tehnologie avansata menita sa imbunatateasca siguranta si relaxarea in timpul condusului. Aceste avantaje sunt majorate si de sistemul de tractiune integrala Honda Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD). Capacitatea sa unica de a repartiza energia motorului atit intre cele doua axe ale masinii cit si intre rotile aceleiasi punti permite noului Legend asigurarea unui nivel ridicat de tractiune in orice conditii de drum, chiar si atunci cind cel de la volan abordeaza un stil de sofat foarte agresiv.

      Folosirea unui numar de componente din aluminiu, cum ar fi anumite elemente de rezistenta ale caroseriei, capota, portbagajul si aripile fata, ajuta la mentinerea unei greutati totale reduse. In echiparea standard vine sistemul audio Premium Bose cu 10 difuzoare, care foloseste Bose Cabin Surround. Acest sistem inovator utilizeaza opt canale pentru a produce o rezolutie a sunetului de 500 de ori mai mare decit la un CD. Si pentru a aduce si mai multa noutate, Legend este echipata cu sistemul Audio Pilot pentru anularea zgomotului. Acesta neutralizeaza zgomotele de drum sau cele produse de vint prin emiterea unui semnal de frecventa si amplitudine identica dar cu faza inversa, ce anuleaza factorii perturbatori enumerati mai sus.

Sistemul de navigatie prin satelit dispune de RDS-TMS care afiseaza informatii din trafic actualizate la minut .Si mai multa usurinta in utilizare este oferita de recunoasterea vocala..Pentru controlul audio si al sistemului de climatizare poate fi folosita comanda vocala. O camera montata in spate ajuta la manevrele de parcare, prin afisarea imaginilor pe un display de 8 inch. Interfata bluetooh pentru telefoanele mobile permite operarea aparatului in conditii de siguranta.  

        Honda Legend dispune in echiparea standard de Active Front Lighting System (AFS) pentru o mai buna iluminare si vizibilitate. In curbe, fasciculul de lumina al farurilor se roteste cu pina la 20 grade, iluminind o suprafata mai mare a drumului.

       Astfel, sunt reduse punctele de vizibilitate scazuta, ce pot constitui cauza unor accidente grave.

         Siguranta a fost un punct cheie in procesul de dezvoltare a modelului Legend, iar masurile de prevedere ale sistemelor de siguranta activa si pasiva fac din aceasta masina una dintre cele mai bine echipate de pe piata. Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD) este exemplul concret. Colaborind cu sistemul Vehicle Stability Assist, SH-AWD este un sistem evolutionar care furnizeaza o exceptionala siguranta la rulare. SH-AWD este momentan singura platforma de tractiune integrala care distribuie cuplul de torsiune optim nu doar intre rotile din fata si spate ci si intre fiecare din rotile din spate.

           Daca masina decelereaza in timpul virajelor, balanta cuplului de torsiune este controlata pentru a preveni supra sau sub-virarea, in functie de situatie. Rezultatul este un comportament rutier mult imbunatatit, stabilitate si performanta in viraje. .

        O serie de alte masuri de protectie a pietonilor au fost aplicate la mai multe modele Honda, dar ceea ce este unic la Legend  fiind in acelasi timp unul dintre primele sisteme de acest fel de pe piata  este capota pop-up. Activarea in cazul unui accident se face de catre un dispozitiv pirotehnic; efectul sau e sesizabil in cateva milisecunde : acela de a proteja corpul pietonului. Airbaguri frontale cu doua niveluri de umflare, airbaguri laterale si sub forma de cortina completeaza pachetul de siguranta standard.

Fisierul „Mercedes-Benz”

c Cele 4 slide-uri,avand animatii incluse,ne prezinta intr-un mod atragator o masina la fel de atragatoare.


        In cadrul Salonului Auto de la Detroit, Mercedez-Benz isi va adauga la reputatia de pionier si pe aceea de creator de tendinte printre producatorii de masini, o data cu prezentarea conceptului cu 4 usi Ocean Drive; care reinvie traditia masinilor mari si luxoase.

         Neavand nici un fel de specificatii de design sau de productie, echipa de creatie a dat frau liber imaginatiei pentru a proiecta cea mai confortabila si eleganta masina, in viziunea constructorului german.


        Conceptul Ocean Drive este o bjuterie pe roti ce inspira teama. Genul masinilor de lux cu 4 usi, din care face parte acest concept, aproape a disparut de pe drumurile noastre. Asemnea limuzinelor din anilor trecuti, modelul de la Stuttgart apartine unui stil de viata sofisticat, exclusivist si elegant.

                                           Masina are un corp nou cu un aspect aproape clasic, cu linii clar definite. Desi pe de o parte conceptul Ocean Drive descrie un automobil de elita, aristocratic; el este si o invitatie la o promenada “topless” pe malul oceanului. Materiale luxoase si exotice au fost lucrate cu desavarsire pentru a crea o piesa de o perfectiune inegalabila.

       Ocean Drive nu e construit doar pentru a inspira vise si fantezii, este folosit si pentru a servi unor scopuri practice. Studiile de design sunt o oportunitate pentru designeri de a se “juca” cu teme nefamiliare, sa vada lucrurile din alta perspectiva si sa exploreze idei noi. Si nu este vorba doar de un exercitiu de design, cat mai ales de a stimula un dialog mai apropiat cu clientii si de a testa noile idei asupra publicului larg.

          Aceasta decapotabila de lux nu reprezinta doar un studiu de design care transforma un vis in realitate.

       Este in acelasi timp o confirmare a valorii celor de la Mercedes-Benz care se bazeaza pe principiile traditionale: constructie excelenta si de calitate, confort, siguranta.

        Este inutil sa aducem in discutie dotarile de siguranta prezente. Ele sunt deja cunoscute de pe modele de serie Mercedes, cel mai important este desigur Brake Assist Plus (sistem PRE-SAFE care impreuna cu Distronic PLUS contributie la reducerea semnificativa a situatiilor critice in care poate fi implicat autoturismul si implicit ocupantii acestuia).

Fisierul „ Top 10”

c  Acesta cel mai mare si mai complex fisier  al acestei aplicatii. Contine 11 slide-uri,trecerea de la unul la urmatorul facandu-se ori prin clic de maus,ori prin clic pe sageata din stanga paginii(jos).Ca si in restul aplicatiei,pe ultimul slide va aparea in coltul din stanga jos o casuta care ne va duce in Meniul principal.

Slide-ul 1.

                Singurul criteriu in alcatuirea topului de astazi este frumusetea, desi frumusetea este ceva foarte subiectiv si foarte greu de generalizat. Pentru unii, nu exista un lucru mai frumos decat un old timer, in timp ce altii considera ca designul auto nu fost niciodata mai perfect decat este astazi. Ganditi-va la Rolls Royce, Pagani Zonda, McLaren F1, Ferrari Enzo si multe altele. Cum pot fi acestea comparate cu  Ferrari Dino, Talbot Lago, Jaguar, Porsche Spyder, Duesenberg, etc.? Ei bine, sper ca va va placea aceasta prezentare si veti fi de acord cu acest top

Slide-ul 2.

Aston Martin GT Zagato

DB 4 Zagato a fost lansata in 1960 si a fost produsa timp de numai doi ani. In aceasta perioada, numai 19 au fost construite, toate aflandu-se astazi in proprietatea entuziastilor Aston Martin.. In 1960,ei au incheiat un contract cu Zagato, rezultatul acestei colaborari fiind cel mai ravnit Aston Martin din toate timpurile.

Slide-ul 3.

Rolls-Royce Phantom

Topul de astazi nu ar fi complet fara legendarul Rolls Royce, fiecare dintre liniile si detaliile sale emanand putere  si eleganta.Aceasta frumusete este preferata presedintilor si a marilor oameni de afaceri de pretutindeni.

Slide-ul 4.

Mercedes-Benz 300SL

   Mercedes-Benz 300SL Coupe are doua locuri iar primul lucru care capteaza atentia sunt portierele sale in forma de aripi de fluture sau de pescarus. Desi nu este nici foarte practica, nici foarte comfortabila , pentru aspectul sau unic si-a castigat un bine meritat loc in Top 10 Cele mai frumoase masini ale tuturor timpurilor.

Slide-ul 5.Ferrari Dino

Ca in cazul multora dintre modele Ferrari de succes, designul lui Dino poarta semnatura Pininfarina. Designerul sef, Leonardo Fioravanti, a proiectat pntru Dino o caroserie rezistenta, cu aparatori proeminente, total diferita de modelele anterioare. Sunt multi cei care considera ca acesta este cel mai frumos Ferrari creat vreodata.

Slide-ul 6.

Shelby Mustang GT500

Aceasta masina a devenit celebra datorita filmului Gone in 60 Seconds, unde a primit numele de Eleanor.. Masina devenind foarte populara, este evident motivul pentru care Shelby a inceput productia lui Mustang GT-500Es. Chiar si acum masina continua sa fie foarte populara.

Slide-ul 7.

Pagani Zonda

     Designul sau provocator si inovator este creatia lui Horacio Pagani, fiind  rezultatul unor intense cercetari in materie de aerodinamica si ergonomie, necesare crearii unei  masini exceptionale. Interesant este faptul ca Horacio a folosit-o pe nevasta sa ca model atunci cand a proiectat masina.

Slide-ul 8.

Talbot-Lago T150

Cand a descris aceasta masina pentru prima oara presa a numit-o 'goute d'eau' - picatura de apa. Mai tarziu numele sau a fost tradus 'Lacrima' (Teardrop). Goute d'eau a marcat trecerea intr-o era in care designul aerodinamic si stabilitatea au inceput sa conteze la fel de mult ca greutatea si puterea.

Slide-ul 9.

Bugatti Veyron

Este una dintre cele mai rapide, cele mai scumpe, cele mai puternice si cele mai frumoase masini din toate timpurile. Veyron are in spate traditia acumulata de Bugatti de-a lungul timpului in crearea de masini frumoase, pline de eleganta. Veyron este un fenomen ale carei caracteristici nu vor fi disponibile pe o masina de zi cu zi.

Slide-ul 10.

Mercedes-Benz Trossi

Acest design elegant este rezultatul eforturilor combinate  ale Contelui Carlo Felice Trossi, care a cumparat sasiul lui SSk in 1930 si ale lui Willie White, care a transpus in realitate viziunea lui Trossi. Masina al carei nume este 'Black Prince' (Printul Negru), face astazi parte din faimoasa colectie Ralph Lauren.

Slide-ul 11.

Jaguar E-Type

Jaguar E Type, cunoscut si ca XK-E,a fost lansat in 1961 si a devenit instantaneu un mare succes de piata. Acesta combina performantele cu un design fermecator. Fiind inginer in materie de aerodinamica, Malcom Sayer este omul care a creat aceasta frumusete. Multi o considera pe XK-E ca fiind cea mai frumoasa masina exotica produsa vreodata.

Fisierul  „Album”

c  Acest  fisier contine 2 slide-uri,trecerea de la primul la al doilea facandu-se la clic..


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1424
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site