Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Pregatirea prezentarii

power point

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
PREZENTAREA PROGRAMULUI POWERPOINT
MS PowerPoint. Crearea de prezentari
Formatare text si imagini
Efecte aplicate diapozitivelor
Elemente ale reprezentatiei
Efectele speciale de sunet si imagine (animatie)
PowerPoint - curs
TUTORIAL MICROSOFT POWERPOINT
MICROSOFT POWER POINT – Lucrul cu SLIDE-uri
Editarea continutului foliilor


Pregatirea prezentarii

1 Pregatirea diapozitivelor
Ø      Stabilirea formatului unui diapozitiv

Inainte de a fi imprimat documentul, va trebui stabilit formatul paginii. Pentru asta se alege optiunea Page Setup (Initializare pagina) din meniul File (Fisier), ce deschide urmatoarea fereastra, cu urmatoarele proprietati:

Modificarea inaltimii diapozitivului

 

Modificarea lungimii diapozitivului

 

Alegeti formatul diapozitivului

 

Tipul de vizualizare al diapozitivului sau a comentariilor

 


Ø      Copierea, mutarea, stergerea diapozitivelor unei prezentiri

Pentru a realiza diferite operatii cu diapozitivele unei prezentari, se recomanda utilizarea vizualizarii Slide Sorter View (Sortare diapozitive).

Copierea si mutarea diapozitivelor in diferite parti ale prezentarii sau chiar in prezentari diferite este posibila datorita existentei Clipboard-ului.

Pentru a copia un diapozitiv, in alta parte a prezentarii sau intre prezentari diferite se alege optiunea Copy (Copiere) din meniul Edit (Editare), sau se foloseste combinatia de taste Ctrl+C. Se mai poate da clic pe pictograma   aflata In bara de instrumente.

Atentie!! Pentru a putea alege optiunea Copy (Copiere) va trebui ca dipozitivul ce trebuie copiat sa fie selectat, in caz contrar aceasta optiune va aparea cu culoarea gri in meniu (neactivat).

Dupa copierea diapozitivului, pentru a putea fi pus in locul unde se doreste va trebui sa alegeti optiunea Paste (Lipire) din meniul Edit (Editare), sau prin combinatia de taste Ctrl+V.

Se poate opta si pentru un simplu clic pe imaginea   din bara de instrumente.

0 alta modalitate de copiere a unui diapozitiv este apelarea din meniul Edit (Editare) a functiei Duplicate (Dublare) sau apasarea taste lor Ctrl+D.

Pentru a muta un diapozitiv, in alta parte a prezentarii sau intre prezentari diferite se alege optiunea Cut (Decupare) din meniul Edit (Editare), sau se foloseste combinatia de taste Ctrl+X. Sa mai poate da clic pe pictograma   aflata in bara de instrumente.

Dupa mutarea diapozitivului, pentru a putea fi pus in locul unde se doreste va trebui sa alegeti optiunea Paste (Lipire) din meniul Edit (Editare), sau prin combinatia de taste Ctrl+V.

Se poate opta si pentru un simplu clic pe imaginea   din bara de instrumente.

Optiunea Edit (Editare) - Paste Special (Lipire speciala) va ofera posibilitatea de a stabili cum anume va fi inserat in diapozitiv continutul Clipboard-ului.

§tergerea diapozitivului - se realizeaza prin apasarea tastelor Backspace sau Delete. Puteti apela si din meniul Edit (Editare) functia Delete Slide (Stergere diapozitiv).Ø      Corectarea erorilor gramaticale

Inainte de verificarea ortografica a documentului va trebui sa va alegeti limba dictionarului, respectiv cea in care realizati corectarea ortografica. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul functiei Set Language (Limba) existenta in meniul Tools (Instrumente)- Language (Limba). Apelarea acestei functii va conduce la deschiderea ferestrei Language (Limba) din care va pueti alege limba dorita.

Trebuie sa fie instalata aceasta optiune pentru mai multe limbi. Corectarea gramaticala, se face cu ajutorul optiunii Spelling and Grammar (Corectare ortografica si gramaticala )din meniul Tools (Instrumente). Implicit aceasta functie este activa, lucru demonstrat de faptul ca orice cuvant gresit apare subliniat cu rosu.

Prezentare

Pentru a dezactiva aceasta optiune se alege functia   Options (Optiuni) din meniul TooIs (Instrumente). In aceasta fereastra doar printr-un simplu clic puteti activa sau dezactiva corectarea gramaticala.

Daca aceasta functie este activata, toate cuvintele ce nu exista in dictionar sunt subliniate cu rosu.

Cuvintele subliniate cu rosu au una din urmatoarele caracteristici:

Sunt scrise incorect

Cuvantul este scris corect, dar el nu se gaseste in dictionarul predefinit.

Cum se pot corecta greselile existente?

Prin corectare manuala - daca functia Corectare gramaticala este inactiva.

Prin corectare automata - cu ajutorul functiei din meniul Tools (Instrumente)-Spelling and Grammar (Corectare ortografica…), sau prin apasarea tastei F7 sau a butonului   de pe bara de instrumente.

Apare urmatoarea fereastra de dialog:

De fiecare data cand este semnalata o greseala, ea apare in partea de sus a ferestrei, in partea de jos se afla o lista cu optiuni ce cuprinde propunerile de modificare. Greseala se poate ignora, sau modifica apasand butoanele Ignore (Ignorare) sau Change (Modificare).

Corectarea se peate intrerupe oricand apasand butonul Close (Inchidere).

2 Imprimarea

Dupa realizarea tuturor operatiilor necesare inaintea imprimarii, puteti trece la imprimarea efectiva a prezentarii. pentru aceasta va trebui sa apelati functia Print (Imprimare) din meniul FiIe (Fisier) sau puteti apasa simultan taste Ie Ctrl+P, sau puteti apasa butonul existent pe bara de instrumente a aplicatiei. Functia Print (Imprimare), va deschide fereastra Print, in care va alegeti optiunile dorite.

3 Prezentarea

Puteti afisa pe ecran prezentarea creata. Afisare poate realiza de la primul diapozitiv prin apelarea meniul Slide Show (Expunere diapozitive )a optiunii View Show (Vizualizare expunere) sau apasarea tastei F5 existenta pe tastatura, sau de la diapozitivul curent prin apasarea butonului existent pe bara de jos a aplicatiei.

Daca in prezentare, aveti anumite diapozitive pe care nu doriti sa Ie afisati in cadrul prezentarii, puteti alege din meniul Slide Show (Expunere diapozitive) optiunea Hide Slide (Ascundere diapozitiv). Pentru ca diapozitivul sa apara in afisarea prezentarii va trebui sa apelati din nou aceasta functie.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 621
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site