Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


CLIENTII SI FURNIZORII DIN RETEA

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micCLIENTII SI FURNIZORII DIN RETEA

De multe ori, codurile articolelor folosite de unele firme nu coincid cu codurile din cataloagele altora. Numere corespondente ale clientului / furnizorului reprezinta codurile folosite in nomencalatorele unui anumit client / furnizor. WizCount face posibila corespondenta intre nomenclatorul de articole al companiei Dvs. si cele ale clientilor / furnizorilor. Acest tabel este util in doua situatii:
  1. Cand funizorul trimite o factura ce contine codurile din catalogul sau, WizCount le converteste in chei folosite de firma Dvs.
  2. Cand un client  solicita ca factura sa contina codurile din cataloagele sale, WizCount converteste pe factura cheia articolului firmei Dvs. in codul din catalogul clientului.

Nota: a nu se confunda numerele corespondente ale clientilor/furnizorilor cu articole echivalente. Un articol echivalent este un articol ce poate fi folosit ca substituent pentru altul (ex: rezistoare de la producatori diferiti, dar cu aceleasi functii).

In fereastra curenta, deschideti inregistrari noi ale codurilor clientilor / furnizorilor sau actualizati inregistrari anterioare. Pentru a deschide o noua cheie de client / furnizor, selectati butonul „Nou” (aflat intre butoanele din partea superioara a ecranului). Pentru a sterge o inregistrare deschisa anterior, dati click pe cheia articolului si apoi apasati butonul Sterg” (aflat intre butoanele din partea superioara a ecranului).

In fereastra curenta, programul arata de fiecare data doar doua coduri de articol – cheia articolului, la care sunt inregistrate numerele clientului / furnizorului, si numarul clientului / furnizorului. Cand sunt inregistrate mai multe numere de clienti / furnizori pentru un anumit articol, si vrem sa apara pe ecran intreaga lista, trebuie sa selectam urmatorul buton:actulizare centralizata cont sau actulizare centralizata articol.

Cheie client / furnizor  Cheia contului clientului / furnizorului pentru care sunt definite numere corespondente.

Cheie artico: Cheia articolului in WizCount pentru care sunt definite numerele pentru client / furnizor.

Numar corespondent:Numarul clientului / furnizorului in nomenclatorul sau.

Celalalt meniu de optiuni contine urmatoarele sectiuni:

Cautare Coduri Corespondente – prin intermediul acestei sectiuni se poate face cautarea dupa o cheie de articol folosita de propria firma, ce se potriveste numarului unui anumit client / furnizor

Vizulizare Coduri Corespondente – Selectarea cheii principale de client / furnizor se realizeaza cand exista mai multe chei pentru acelasi client / furnizor.

1 Vizulizare Coduri Corespondente

Exista posibilitatea inregistrarii pentru aceeasi cheie de articol a mai multor numere de client / furnizor. In acest caz, este necesar sa se determine care dintre numere va fi afisat primul. Acest lucru se face prin selectarea butonului Marcare (aflat printre butoanele din partea superioara a ecranului). Acest numar va fi folosit implicit la emiterea documentelor.

2 Copiere din alt cont

Aceasta fereastra apare la selectarea butonului „actualizare centralizata cont”. In aceasta fereastra, WizCount detaliaza toate numerele de client / furnizor definite pentru un cont (pe prima linie). Este posibila stergerea, actualizarea si adaugarea de numere client / furnizor pentru aceasta inregistrare.

Pentru a sterge un numar de client / furnizor, mergeti la inregistrarea articolului respectiv, in coloana Nr. crt., si selectati Stergere Articol din meniul ce apare la apasarea butonului din dreapta al mouse-ului.Copierea coduri

Aceasta sectiune permite copierea numarului de client / furnizor dintr-un alt cont (pentru care numarul de client / furnizor a fost deja definit). Daca exista deja inregistrari ale articolului pentru care se face copierea, acestea vor fi sterse in momentul copierii.

Optiunile includ urmatoarele sectiuni:vizulizare numar corespondent si cauta numar corespondent.

3 Actualizarea centralizata articol

Aceasta fereastra se deschide la selectarea butonului: actualizare centralizata articol.

In aceasta fereastra WizCount detaliaza toate numerele de client / furnizor definite pentru un articol (in prima linie). In aceasta lista pot fi adaugate numere de client / furnizor, pot fi sterse sau actualizate. Pentru a sterge un numar de client / furnizor, mergeti la inregistrarea articolului respectiv, in coloana Nr. crt., si selectati Stergere Articol din meniul ce apare la apasarea butonului din dreapta al mouse-ului.

Copierea din alt articol: Aceasta sectiune permite copierea numarului de client / furnizor dintr-un alt cont (pentru care numarul de client / furnizor a fost deja definit). Daca exista deja inregistrari ale articolului pentru care se face copierea, acestea vor fi sterse in momentul copierii.

Optiunile includ urmatoarele sectiuni:vizulizare numar corespondent si cauta numar corespondent.

4 Copierea numerelor corespondente

Prin intermediul acestei ferestre pot fi copiate numerele corespondente ale unui client / furnizor (pentru un articol selectat in ecranul precedent) intr-un grup de clienti / furnizori.

Aceasta metoda este recomandata la deschiderea unui cont pentru fiecare filiala a unei retele, copiindu-se apoi numerele de client / furnizor dintr-o filiala in alta.

Inregistrati conturile selectate si selectati butonul Copiere.

Copiere numere client / furnizor din cont

Cu ajutorul acestui ecran pot fi copiate numere de client /  furnizor dintr-un cont in altul.

Copierea va fi aplicata tuturor articolelor.

Copiere numere client / furnizor din articol

Cu ajutorul acestui ecran pot fi copiate numere de client /  furnizor dintr-un articol in altul.

5 Cautare numar client / furnizor

Acest ecran se deschide la selectarea (in factura sau alt document), a sectiunii: cautare numar client / furnizor.

Cu ajutorul acestui ecran este posibila cautarea dupa cheia articolului folosit de propria firma care se potriveste numerelor de client / furnizor ale unui anumit client / furnizor.

In partea superioara a ecranului, inregistrati cheia contului (pentru un client sau furnizor), articolul sau numarul de client / furnizor si selectati butonul Cautare. Rezultatele cautarii vor fi afisate in partea inferioara a ecranului.

Pentru afisarea de informatii suplimentare cu privire la contul sau articolul respectiv, mergeti in coloana potrivita (coloana cont sau coloana articol) si selectati detalii cont/ detalii articol) (din meniul ce apare la apasarea butonului din dreapta al mouse-ului).


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 737
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site