Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Cum se cablezi cablul UTP

retele calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDaca doriti sa realizati o retea de calculatoare simpla sau intre 2 calculatoare va trebuie in primul rand cablu FTP (folded twisted pairs) sau UTP (unshielded twisted pairs).
Daca cablul se va afla si in exterior folositi cablu FTP deoarece este ecranat cu o folie metalica si va protejeaza de incarcari electrostatice. Cablul UTP se folosesc in interior si este mai slab calitativ. In al doilea rand aveti nevoie de mufe tip RJ-45, un cleste de sertizat cu care sa capsati firele din cablu in mufa RJ-45 si eventual un switch sau hub.
Instructiuni retea calculatoare

Retea intre 2 calculatoare
Pentru a realiza o retea intre 2 calculatoare aveti nevoie de cablu UTP sau FTP, mufe RJ45 si eventual un switch. Daca doriti sa faceti reteaua intre doua calculatoare fara switch trebuie sa realizati o conexiune tip cross-over. Conexiunea cross over se utilizeaza intre 2 componente de acelasi tip (de ex 2 pc-uri) sau intre 2 componente ale retelei care nu au functie de auto-negociere.
Conexiunea crossover presupune ca in cele 2 capete ale cablului de retea sa aveti firele in ordine diferita ca in desenul de mai jos.
cablu retea crossover
Retea intre mai multe calculatoare
Pentru a realiza o retea intre mai multe calculatoare trebuie sa folositi un switch iar cablul dintre switch si fiecare calculator trebuie realizat folosit conexiunea tip straight precum cea din desenul de mai jos.
straight-cablu
Aceasta conexiune va permite sa conectati mai multe pc-uri in retea dar daca doriti sa aveti si internet va trebuie si un router. Cu ajutorul ruterului veti putea imparti banda de internet oferita de providerul de internet daca acesta permite rutarea ip-ului.
Cu ajutorul routerului veti putea genera ip-uri, de obicei sub forma 192.168…., pentru toti aflati in retea. Conectati cablul de la provider-ul de internet in portul WAN, conectati switch-ul intr-un din porturile ramase libere din router si activati DHCP din meniul routerului. Acum routerul ar trebuie sa “dea” ip-uri pe porturile de LAN daca primeste cereri de DHCP.
Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1602
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site