Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Etape premergatoare instalari sistemului de operare

windows

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Curatarea („cleanup”)
Stergerea listei cu ultimele documente deschise
Nevoia de viteza
FISIERE SI FOLDERE (DIRECTOARE) - GENERALITATI
Utilizatori, grupuri de utilizatori, parole de acces
Shutdown cu probleme
Arhitectura Windows – fundamente - Intelegerea arhitecturii Windows
Windows 95/98 Setup - SETAREA UNEI CONEXIUNI
INSTALAREA UNUI SISTEM DE OPERARE
Cautare direct de pe desktop


Etape premergatoare instalari sistemului de operare

1. Se creeaza o discheta de boot procedandu-se in felul urmator: Ø Start/Settings/Control Panel/Add-Remove Programs/Startup Disk/Create Disk.

Pe acesta discheta se copie la sfarsit, fisierul „smartdrv.exe” din kitul de windows sau din direct din directorul C:/WINDOWS. Cu aceasta operatiune discheta este gata.
Acest executabil are rolul de a creste viteza in modul DOS foarte mult. De altfel sistemul de operare windows foloseste acest fisier tocmai pentru a accelera viteza de lucru.

Atentie! In timpul instalarii sistemului de operare, imediat ce s-a deschis calculatorul ce a bootat de pe A:/ se ruleaza fisierul „smartdrv.exe”. Desigur sunt multe moduri de a crea o discheta de startup, consider aceasta modalitatea cea mai simpla si suficient de buna intrucat permite instalarea sistemului de operare direct de pe CD-ROM.

2. Se verifica componentele hardware ale calculatorului: Acest lucru se poate efectua fie prin deschiderea fizica a calculatorului si citirea denumirii de pe fiecare componenta in parte, fie de pe Desktop, apasand clic dreapta pe iconul My Computer/Properties/Device Manager.

3. Se efectueaza salvarea datelor importante: Pentru un calculator care are probleme cu hard disk-ul se recomanda formatarea intregului hard. De obicei un hard are doua sau mai multe partitii, in acest caz se va crea pe D:/ (nu este obligatoriu) doua directoare: D:/kituri si D:/salvari. In primul director se va copia kitul de windows, recomand instalarea sistemului de pe hard si nu de pe CD deoarece aceste CD-uri sunt des folosite si pot avea zgaraieturi care fac imposibila citirea acestuia la un moment dat, de obicei la sfarsit), iar in al doilea director se vor copia datele ce se doresc a se pastra (exemplu: C:/My documents).

Atentie! Pentru a se lucra mai usor in modul DOS se va copia Norton Commander sau Dos Navigator pe D:/. De asemenea trebuie notata seria de inregistrare (serial number) a sistemului de inregistrare. Aceasta nemaiputand fi citita dupa aceasta etapa. Se recomanda instalarea sistemului de operare numai dupa un CD original, acesta va avea scrisa vizibil seria pe coperta.

4. stergerea tuturor datelor de pe hard: Se vor sterge toate directoarele si fisierele de pe hard mai putin cele trei directoare: D:/kituri, D:/salvari si D:/nc. stergerea fisierelor se efectueaza pe cat posibil din windows, dupa care se restarteaza si prin apasarea tastei F8 se alege optiunea MS DOS Prompt. Se tasteaza comenzile dos „D:” enter, „cd nc” enter, „nc” enter si se deschide Norton Commander. De aici se sterg toate fisierele ramase.

Atentie! Se recomanda formatarea celorlalte partitii sau cel putin a directorului radacina C:/.II. Etapa instalarii sistemului de operare

De obicei cand se porneste un sistem cu o discheta introdusa in unitate acesta va cauta mai intai pe A:/ fisierele necesare bootarii. Aceasta optiune este deselectata de utilizatori din doua motive: unul pentru a nu contacta virusi de boot si doi pentru a nu intarzia pornirea calculatorului in cazul in care se uita o discheta din greseala in unitate.

Cum putem seta bootarea obligatorie de pe A:/?

Imediat la pornirea sistemului in stanga jos vom fi informati ca prin apasarea tastei „delete” se poate intra in setup-ul calculatorului. Dupa ce am intrat in bios se va alege optiunea: „ ???????

Apoi se va iesi din setup cu optiunea „Exit and Save”, se va apasa „y” pentru confirmare. Sistemul se va restarta singur si va incepe butarea de pe discul A:/.

Dupa ce calculatorul a bootat de pe discul A:/ se vor da comenzile „smartdrv „ enter si „format c:” enter. Dupa aceasta operatie se restarteaza sistemul.

Se intra in directorul D:/kituri/Win98/ si se porneste instalarea sistemului de operare dand enter pe fisierul setup.exe.

Se recomanda instalarea Typical a sistemului.

Oricine a citit atent pana aici poate spune ca de acum inainte va sti sa instaleze un sistem!?

Problemele apar abia de aici inainte si anume in momentul instalarii componentelor hardware. Este esential ca acestea sa fie corect instalate, cu driverele aferente fiecarei piese componente. Altfel vor apare erori in functionarea sistemului, blocari sau intarzieri in executarea unor comenzi simple.

Fiecare componenta are un CD care contine driverele aferente, insa acesta contine diverse directoare cu aplicatii, directoare cu versiuni in mai multe limbi si subdirectoare cu drivere pentru toate versiunile de windows. De aceea este esential sa se cunoasca denumirea exacta a componentei hardware pentru ca alegerea driverului sa fie precisa.

Placile de baza mai noi au incorporate diferite componente: placa video sau placa de sunet, de aceea alegerea altui driver pentru placa de baza decat cel corect va permite poate functionarea sistemului, dar cu erori sau in cel mai bun caz cu performante reduse.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 765
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site