Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


GASIREA SI STERGEREA FISIERELOR

windows

+ Font mai mare | - Font mai micGASIREA SI STERGEREA FISIERELOR

Chiar daca organizarea fisierelor este foarte bine realizata, apar situatii cand se poate uita unde a fost plasat un anume fisier. Pachetul Windows are un program numit Find care poate ajuta la localizarea oricarui fisier „pierdut”.
Gasirea fisierelor

Se selecteaza programul Find din menu-ul Start si se da clic pe Files or Folders din menu-ul care se deschide. In fereastra Find se selecteaza tab-ul Named & Location, apoi se introduce numele fisierului cautat in cutia Named si se poate utiliza lista drop-down Look in pentru a preciza pe care driver sa se faca cautarea.

Apoi se da clic pe butonul Find Now pentru a incepe efectiv cautarea. Numele si locul tuturor fisierelor rezultate din cautare vor apare in partea de jos a ferestrei.

Ati uitat numele unui fisier ?

Daca nu va mai reamintiti numele fisierului pe care doriti sa-l cautati – dar se stie ca contine un anume cuvant –, atunci se inscrie acel cuvant in cutia Containg text din acelasi program Fiind. In continuare, se realizeaza cautarea actionand ca si in metodologia prezentata anterior. Daca se cunoaste si tipul fisierului (extensia = ce este scris dincolo de punct), se selecteaza aceasta informatie din cutia Of type.

Stergerea unui fisier

Pentru a sterge un fisier se pot folosi programele Explorer sau My computer.

In programul Explorer se lucreaza astfel: se selecteaza din partea stanga a ferestrei cu numele Explorer prin dublu clic pe icoana driver-ului C (cel in care se afla fisierul pe care dorim sa-l stergem), apoi se deschide folder-ul (directorul) unde se afla fisierul de sters si se selecteaza icoana fisierului respectiv. In continuare se selecteaza din menu-ul File optiunea Delete. Dupa selectarea icoanei fisierului de sters, se poate apasa (actiona asupra) tasta Delete de pe tastatura.

Dupa aceasta actiune apare o caseta de dialog in care se intreaba daca intr-adevar se doreste stergerea.

Se face verificarea daca este inscris intr-adevar numele fisierului care se doreste sters.

Daca totul este corect, se face clic pe butonul Yes al casetei. In acelasi fel se pot sterge foldere (directoare) intregi, dar atentie, la stergerea unui folder (director) se sterge tot continutul sau.

Recycle Bin

O alta cale de a „sterge” fisiere este aceea de a le arunca (transfera) in Recycle Bin. Pe desktop se gaseste icoana lui Recycle Bin.

Pentru folosirea lui Recycle Bin este necesar sa fie vizibila icoana acestuia.

Apoi in programul Explorer sau in My computer se face clic pe fisierul la care se renunta. Tinand apasat butonul stang al mouse-ului, se deplaseaza icoana fisierului peste icoana Recycle Bin si, la suprapunerea icoanelor, se da drumul butonului mouse-ului. Icoana fisierului va dispare.

Dupa transferarea unor fisiere in Recycle Bin, icoana acestuia se schimba de la imaginea unei cutii goale la una plina, simbolizand ca exista niste fisiere transferate acolo.

Daca din greseala ati sters ceva important, nu trebuie intrat in panica. Oricare dintre fisierele sterse de pe hard-discul calculatorului este retinut in Recycle Bin o perioada, ceea ce inseamna ca este posibila recuperarea sa.

Pentru a recupera un fisier se da dublu-clic pe icoana Recycle Bin; va apare o lista cu folderele si fisierele sterse. Se selecteaza numele fisierului care se doreste a fi recuperat si dupa aceea se selecteaza Restore din menu-ul File. Efectul comenzii Restore este transferarea fisierului din Recycle Bin inapoi in locul original.

Din nefericire acest mecanism de recuperare a fisierelor sterse nu functioneaza pentru suportul disc flexibil (floppy-disc); altfel spus, fisierele sterse de pe o discheta nu mai pot fi recuperate.

Recycle Bin nu retine fisierele sterse pentru totdeauna. programul Windows anuland automat fisierele sterse cand acestea ocupa mai mult decat 10% din volumul hardisc-ului respectiv.Golirea lui Recycle Bin

La transferarea fisierelor in Recycle Bin ele continua sa ocupe un spatiu pe hard-disc. Se poate face mai mult spatiu pe hard-disc stergand fisierele pentru totdeauna. Pentru a realiza aceasta, se face clic pe Recycle Bin cu butonul drept al mouse-ului si se selecteaza Empty Recycle Bin.

La intrebarea daca se doreste sigur acest lucru, se da clic pe butonul Yes. Dupa aceasta comanda vor fi sterse toate folderele si fisierele din Recycle Bin de pe hard-disc. Tot ce a fost sters cu comanda Empty Recycle Bin nu mai poate fi recuperat.

SISTEMUL DE AJUTOR (HELP-UL)

Windows dispune de un sistem de ajutor (help) incorporat , care poate fi folosit pentru a afla:

cum functioneaza diferite optiuni Windows;

mai multe informatii despre un termen implicat in sistemul Windows.

Pornirea Help-ului

Pentru a deschide functiunea Help se da clic pe Start si apoi pe Help; va apare fereastra Help Topics continand trei casete (optiuni): Contents, Index si Find.

Cuprinsul (Contents)

Sectiunea Contents (cuprins) cuprinde un index general de informatii organizat pe subiecte.

Langa fiecare articol este plasata si imaginea unei carti care reprezinta domeniul (un subiect principal). Daca se da dublu clic pe icoana cartii, se poate vedea in detaliu cuprinsul capitolului respectiv. Fiecare „carte” poate fi „inchisa” daca se da dublu clic pe icoana sa.

I n d e x-ul

Sectiunea Index are mai multe subiecte aranjate in ordine alfabetica. Pentru gasirea subiectului dorit, se inscrie in prima cutie cuvantul cautat. Partea corespunzatoare index-ului va apare in cutia de dedesubt. Utilizand scroll-bar-ul se parcurge lista afisata; pentru subiectele de interes, se da dublu clic si, intr-o fereastra noua, se obtin detalii.

Cautarea (Find)

Utilizarea lui Find permite o cautare mai generala, prin cuvinte sau chiar propozitii inscrise intr-o fereastra subiect. Cand se da clic pe tab-ul Find, apare o cutie in care PC-ul isi creeaza o lista de cuvinte necesare utilizarii facilitatii Find.

Cautarea se poate face numai prin cuvinte sau grupe de cuvinte din lista propusa.

Folosirea lui Find

Dupa afisarea listei de cuvinte, va fi vizualizata fisa de proprietati Find.

Se va scrie cuvantul ales in prima cutie, iar in cutia a doua vor apare toate cuvintele care au aceeasi radacina cu cuvantul ales. Daca in a doua cutie nu apare nimic, inseamna ca s-a ales un cuvant care nu este in lista propusa si cautarea trebuie reluata prin alte solutii.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1054
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site