Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Meniul Edit

windows

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Ghid Pentru Instalarea Windows-ului XP
MEDIUL DE OPERARE WINDOWS
Meniu de foldere in Taskbar
Setarea protocoalelor de retea
Programe utilitare ale sistemului de operare Windows
Windows Explorer
Bara de operatii (Taskbar)
Gestiunea resurselor de fisiere: Permisiuni de partajare, Permisiuni NTFS
Sistemul HELP
CONFIGURAREA BIOSULUI - SETAREA ORDINII DE BUTARE


Meniul Edit

 Meniul Edit contine urmatoarele comenzi (grupate pe tipuri de actiune): Undo (Ctrl+Z) (anuleaza ultima comanda), Cut (Ctrl+X) (sterge enitatile selectate din locatia originala si le retine in clipboard), Copy (Ctrl+C) (copiaza entitatile selectate din locatia originala in clipboard) , Paste (Ctrl+V) (copiaza entitatile aflate in clipboard in locatia curenta), Paste_Shortcut (creeaza in locatia curenta o scurtatura pentru datele aflate in clipboard), Cop_To_Folder (copiaza entitatile selectate intr-o locatie specificata), Move_To_Folder (muta entitatile selectate intr-o locatie specificata), Select_All (selecteaza toate entitatile din directorul curent) si Invert_Sellection (inverseaza selectia entitatilor in directorul curent).
 Daca se doreste o selectie multipla, care sa nu contina toate fisierele dintr-un director, se procedeaza in felul urmator:

daca fisierele care trebuie selectate sunt consecutive, se selecteaza primul si apoi cu tasta Shift apasata se selecteaza ultimul. Windows va evidentia toate fisierele aflate intre cele selectate.

daca fisierele care trebuie selectate nu sunt consecutive, se selecteaza primul, se apasa tasta Ctrl si se tine apasata pana cand se selecteaza toate celelalte. Windows evidentiaza pe rand fisierele selectate.

 Grupul de fisiere selectate se poate muta sau copia folosind combinatii de taste sau tehnica drag & drop sau se poate sterge. In toate situatiile, operatia care se face este mai productiva decat selectarea si operarea fiecarui fisier in parte.

Observatie:

„clipboard-ul este un fisier special, respectiv o portiune a memoriei („buffer”, in memoria RAM) in care se stocheaza temporar date care urmeaza sa fie copiate in alta locatie. In sistemele de operare de tip Windows si Apple Macintosh, este posibila copierea de date intre aplicatii.

C. Meniul View

 Meniul View se refera la modul de vizualizare a datelor in ferestrele My Computer, My Documents, Windows Explorer si cuprinde urmatoarele comenzi si submeniuri, grupate dupa tipul actiunii:

  • Toolbars, cu optiuni de configurare a barei de comenzi rapide (instrumente), populata cu butoane reprezentind scurtaturi spre comenzile uzuale, si informatii despre calea curenta in ferestrele de explorare. Sistemul afiseaza in fereastra un set de unelte implicite. Prin incercari succesive de setari diferite, utilizatorul isi va alege configuratia cea mai potrivita.
  • Status_Bar, in partea de jos a ferestrei (Fig. 3.7), cu informatii generale de stare.
  • Explorer_Bar, determina aparitia sau lipsa unor date in fereastra. De exemplu optiunea Folders dezactivata face sa dispara structura arborescenta din Windows Explorer, fereastra acestuia devenind astfel asemanatoare cu My Computer. La fel, prin incercari succesive, utilizatorul se va familiariza cu posibilitatile oferite de sistem si le va folosi pe cele care sunt cele mai potrivite aplicatiilor sale.

Arrange_Icons_By (aranjarea icoanelor componentelor directorului curent dupa) nume, marime, tip si data ultimei modificari, grupare, aliniere etc. Chose_Details, in care se aleg datele despre fisiere care se vor prezenta la comanda Details.

Customize_This_Folder, deschide o fereastra de dialog care permite personalizarea fisierului selectat (schimbarea icoanei), partajarea acestuia etc. 

Go_To, deschide o tableta de comenzi de schimbare rapida a locatiei.

  Refresh, reactualizeaza continutul directorului curent.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 610
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site