Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Windows Explorer

windows

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Schimbarea sistemului de operare la Windows Vista la Windows XP
Sistemul de operare WINDOWS
INSTALAREA SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS NT
Prezentare My Computer
Instalarea imprimantelor in Windows XP
GHID DE OPTIMIZARE WINDOWS XP
Setarea protocoalelor de retea
Operatii care pot fi efectuate asupra fisierelor
Lansarea sistemului de operare Windows
GASIREA SI STERGEREA FISIERELOR


Windows Explorer

Programul Windows Explorer este un utilitar care se folseste pentru vizualizarea structurii arborescente a calculatorului. Cu ajutorul lui se pot realiza aceleasi operatii cu foldere si fisiere ca si cu desktopul, cu singura deosebire ca acum pe ecran va fi deschisa o singura fereastra. Comparativ cu lucrul cu desktopul, prezinta avantajul ca operatiile de mutare si copiere se fac mult mai usor.
Modul de apelare:

Start - Programs - Windows Explorer

din meniul derulant al butonului Start - Explore

din meniul derulant al pictogramei My Computer - Explore

Fereastra afisata difera in functie de organizarea calculatorului. Suprafata utila este impartita in doua zone distincte a caror dimensiune este variabila. Redimensionarea celor doua zone se face pozition`nd cursorul pe linia de demarcatie dintre ele si, c`nd acesta se transforma intr-o sageata dubla, se gliseaza mouse-ul in directia dorita.

In panoul din st`nga, intitulat All Folders, este afisata intreaga structura arborescenta, dar numai la nivel de foldere si subfoldere. In panoul din dreapta se va afisa continutul folderului curent stabilit in partea st`nga, inclusiv la nivel de fisiere. Stabilirea folderului curent se face afectu`nd un singur clic cu mouse-ul pe pictograma folderului, daca acesta se gaseste in partea st`nga, sau un dublu clic, daca acesta se gaseste in partea din dreapta.

Pentru vizualizarea sau ascunderea diferitelor articole situate in partea din drepata, se face clic pe semnul , respectiv – de l`nga numele dosarului.

Semnul indica faptul ca folderul respectiv mai contine si alte subfoldere, care insa nu sunt afisate in st`nga, ci in dreapta. Semnul – indica faptul ca subfolderele respective sunt afisate in panoul din st`nga.

Daca un folder nu are nici un semn in fata numelui in panoul din st`nga, inseamna ca acesta nu contine subfoldere, ci eventual numai fisiere.

Un program poate fi lansat in executie sau un document poate fi deschis prin dublu clic pe pictograma lui in panoul din partea dreapta.

In structura arborescenta afisata in partea st`nga, cel mai inalt nivel il ocupa desktopul. Daca se selecteaza acest element, in partea dreapta vor apare simbolurile grafice ale elementelor depuse pe desktop.

Din arborele desktop pornesc urmatoarele elemente:

My Computer (in dreapta se vor afisa echipamentele periferice ale calculatorului, precum si dosarele de gestiune a imprimantelor si panoul de control si a lucrarilor planificate)

My Documents in care sint memorate documentele, imaginile grafice si alte fisiere al utilizatorului

Internet Explorer

Network Neighborhood (se afiseaza structura retelei de calculatoare utilizata)

Recycle Bin

Meniul FILE – contine comenzi pentru lucrul cu articolele.

Open

daca elementul selectat este un fisier creat de un program inregistrat, se deschide programul respectiv si se incarca in fereastra programului lmentului selectat.

daca elementul selectat este un fisier executabil, atunci se va lansa in executie fisierul respectiv

daca elementul selectat este o unitate de disc sau un dosar, atunci se va afisa o fereastra cu continutul unitatii sau dosarului

Open With… - daca elementul selectat este un fisier care nu a fost creat de un program inregistrat, atunci se afiseaza o fereastra de dialog prin care se poate stabili programul care se va deschide fisierul respectiv.

New – creeaza articole noi.

Print – tipareste fisierul selectat.

Quick View – afiseaza continutul fisierul selectat intr-o fereastra (nu se apeleaza programul care a creat fisierul respectiv).

Send To – copiaza dosarul sau fisierul selectat pe discuri flexibile, creeaza un shortcut spre elementul selectat, pe care il depune pe desktop, depune elementul selectat in dosarul My Documents.

Sharing – daca elementul selectat este o unitate, un dosar sau o imprimanta, se afiseaza o fereastra de dialog prin care se poate atribui elementului respectiv atributul de partajare, prin care utilizatorii retelei vor “vedea” si vor putea utiliza prin retea elemntul respectiv.

Create Shortcut – se creeaza un shortcut spre elementul selectat.

Delete – sterge fisierul sau dosarul selectat (elementul va fi depus in Recycle Bin).

Rename – redenumeste fisierul sau dosarul selectat.

Properties – afiseaza o fereastra de dialog care afiseaza si permite modificarea proprietatile elementului selectat.

Work Offline… - realizeaza cuplarea / decuplarea regimului de vizualizare “offline” a paginilor Web (afiseaza paginile Web fara incarcarea lor).

Close - inchide fereastra actuala.

Meniul EDIT – contine comenzi pentru selectarea si transferarea articolelor.

Undo – se anuleaza ultima operatie efectuata.

Cut – muta articolele selectate in zona de memorie clipboard

Copy – se copiaza articolele selectate in zona de memorie clipboardPaste – se insereaza articolele depuse in zona de memorie clipboard la o locatie selectata.

Paste Shortcut – se creeaza un shortcut pentru articolul care a fost inserat la o locatie selectata (cu ajutorul comenzii Paste).

Select All – se selecteaza toate articolele

Invert Selection – se invereseaza articolele selectate cu cele neselectate.

Meniul VIEW – contine comenzi prin acre se pot afisa sau ascunde diferite bare de unelte (bara standard, bara de adrese) si se pot ascunde sau afisa etichetele corespunzatoare simbolurilor grafice (Text Labels)).

Status Bar – comanda prin care se poate ascunde sau afisa linia de stare.

Explorer Bar – submeniu cu comenzi prin care se poate cere afisarea unei singure bare de exploatare (cautare – Search, favoritii – Favorites, istoric – Historic, canale – Channels) sau ascunderea berei de exploatare actuale - None).

As Web Page – comuta intre modul de afisare clasic si modul de afisare de tip pagina Web a ferestrei actuale.

Large Icons – se afiseaza articolele ferestrei actuale utiliz`nd pictograme de dimensiune mare.

Small Icons – se afiseaza articolele ferestrei actuale utiliz`nd pictograme de dimensiune mica.

List – se afiseaza articolele ferestre actuale sub forma unei liste care nu contine detalii despre articolele respective.

Details – se afiseaza articolele ferestrei actuale sub forma unei liste care contine detalii despre articolele respective.

Customize this Folder – se lanseaza in executie un vrajitor prin care se poate configura modul de afisare a dosarului actual.

Arrange Icons – se sorteaza elementele ferestrei actuale dupa diferite criterii care se exclud reciproc (By Name, by Type, by Size, by Date) si se sorteaza automat / neautomat pictogramele (AutoArrange).

Line Up Icons – se aliniaza pictogramele la o retea invizibila a ferestrei.

Refresh – se reimprospateaza informatiile referitoare la articolele ferestrei actuale.

Folder Options – se afiseaza o fereastra de dialog prin care se poate configura modul de afisare a dosarelor.

Eticheta General a ferestrei Folder Options contine trei butoane de optiune:

Web styleb – afisare stil pagina Web

Classic style – afisare in modul clasic

Custom, based on settings you choose – afisare intr-un mod particular ; pentru setari suplimentare se actioneaza butonul Settings.

Eticheta View a ferestrei Folder Options

Rubrica Advanced Settings

Files or Folders

Allow all upercase names – pot fi afisate nume de fisiere formate numai din majuscule, daca ele au fost initial tastate cu astfel de caractere (altfel, numele fisierelor vor avea prima litera din nume scrisa cu majuscula, restul literelor fiind mici).

Display the full path in title bar - in bara de titlu a ferestrei se va afisa calea completa spre dosarul deschis.

Hidden files

Do not show hidden or system files – nu se vor afisa fisierele cu atributele de ascuns si sistem.

Do not show hidden files – nu se vor afisa fisierele cu atributul de ascuns.

Show all files – se vor afisa toate fisierele, indiferent de atribut.

Hide file extensions for known file types – se ascunde extensia (tipul) fisierului in cazul in care fisierul este inregistrat (cunoscut de catre fisierul de operare).

Remember each folders view settings – optiunile de vizualizare a dosarului utilizate in momentul inchiderii lui se vor memora, astfel ca la urmatoarea deschidere a dosarului se vor folosi optiunile utilizate anterior. Daca aceasta optiune nu este selectata, atunci toate dosarele vor folosi optiunile existente la instalare.

Show Map Network Drive button in toolbar - in bara de unelte se vor afisa si butoanele de comanda Map Network Drive si Disconnect Network Drive utilizate in context cu o retea de calculatoare.

Show pop-up description for folder and desktop item - intr-o mica fereastra derulanta se afiseaza o scurta descriere a dosarului selectat sau a elementului.Visual Settings

Hide icons when desktop is viewed as Web page – daca masa de lucru este vizualizata sub forma unei pagini web, atunci simbolurile grafice depuse pe masa de lucru sunt ascunse.

Show window contents while dragging - in timpul tragerii ferestrei, continutul ei ram`ne vizibil.

Smooth edges of screen fonts – muchiile fonturilor de ecran se vor netezi, textele devenind mai lizibile.

Rubrica Folder Views

Butonul Like current Folder realizeaza uniformizarea vizualizarilor tuturor dosarelor de pe calculator, adica configurarile dosarului actual selectate din meniul View (cu exceptia configurarilor referitoare la bara de lucrari) se vor aplica tuturor dosarelor.

Butonul Reset all Folders face revenirea la modul original de vizualizare a tuturor dosarelor, cea de la prima instalare.

Butonul Restore Defaults face revenirea la configurarile originale ale casetelor de validare.

Meniul GO – contine comenzi de trecre de la o fereastra la alta, afiseaza pagini Web si lanseaza in executie programe.

Back - trece la fereastra anterioara din sirul de ferestre vizualizate

Forward – trece la fereastra urmatoare din sirul celor vizualizate

Up One Level – trece la dosarul situat la nivelul imediat superior celui curent

Home Page – afiseaza pagina Web de referinta

Channel Guide – deschide pagina Web referitoare la ghidul canalelor

Search the Web – deschide pagina Web specializata in cautare

Mail si News - lanseaza in executie programul de gestiune a grupurilor de informatii: stiri, discutii (Outlook).

My Computer – afiseaza geografia calculatorului utilizat (continutul dosarului My Computer)

Adress Book­ – lanseaza in executie programul Address Book (cartea de adrese).

Internet Call – realizeaza convorbiri telefonice pe Internet.

Meniul FAVORITES (favoritii) – adauga shortcut-uri spre diferite dosare in dosarul Favorites si gestioneaza continutul acestui dosar.

Add to Favorites … - creeaza un shortcut spre dosarul actual, care va fi memorat in dosarul Favorites.

Organize Favorites … - deschide dosarul Favorites pentru gestiunea elementelor depuse in acest dosar (deschidere, stergere, redenumire, modificarea pozitiei).

La sf`rsitul meniului este afisata o lista de elemente – lista elementelor adaugate anterior la dosarul Favorites. Un dosar poate fi deschis prin activarea shortcut-ului selectat.

Meniul HELP – contine comenzi pentru afisarea asistentei soft.

Help Topics – deschide programul Help

About Microsoft Windows 98 – afiseaza o fereastra care contine informatii generale despre sistemul de operare Windows 98 (producator, licenta, memoria accesibila programului, procentajul de ocupare a resurselor sistem).

Bara de unelte Standard permite lansarea rapida a comenzilor utilizate des.


Back - trece la fereastra anterioara din sirul ferestrelor vizualizate (Go-Back - comanda echivalenta)

Forward - trece la fereastra urmatoare (Go-Forward)

Up - trece la doasrul situat la nivelul imediat superior

Cut - muta articolele selectate in clipboard

Copy - copiaza articolele selectate in clipboard

Paste - aduce articolele din zona clipboard

Undo - anuleaza ultima actiune efectuata

Delete - sterge articolele selectate

Properties - afiseaza o fereastra cu proprietatile elementului selectat

Views - stabileste modul de afisare a ferestrei actuale


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 816
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site