Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Partajarea directoarelor

windows

+ Font mai mare | - Font mai micPartajarea directoarelor

Partajarea unui director, care este in principiu o resursa a calculatorului pe care se lucreaza si apartine unui anumit utilizator, inseamna acces la acel director acordat altor utilizatori de pe calculatorul respectiv sau din retea. Oricine detine permisiuni corecte (utilizatori sau grupuri) vor putea accesa fisierele respectivului director.
 Prin selectarea cu butonul dreapta mouse a unui director apare o lista de optiuni, de pe care se va alege „Sharing and Security”. Se va deschide o tableta de proprietati pentru directorul respectiv, la fila „Sharing” (Fig.4.14):

Figura 4.14.

 Se observa ca in aceasta tableta se poate alege daca directorul respectiv va fi sau nu partajat in retea (prin selectarea sau nu a casutei „Share this folder on the network”), fara alte detalii privind drepturile care se acorda diversilor utilizatori sau grupurilor („simple sharing”).

  Fila „Security” (Figura 4.15) permite setarea grupurilor care au acces la respectivul director si a tipului de acces, prin bifarea casutelor corespunzatoare drepturilor acordate („Allow”), respectiv interzise („Deny”) pentru fiecare tip de actiune din lista.Figura 4.15.

Prin apasarea butoului „Advanced” se va obtine o noua fereastra de dialog, in care se vor detalia drepturile de acces, se pot introduce grupuri, se poate schimba proprietarul directorului respectiv, se pot verifica drepturile deja acordate anumitor grupuri etc.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 692
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site