Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Windows - versiunea 2000

windows

+ Font mai mare | - Font mai micWindows - versiunea 2000

Bazata pe tehnologia NT (New Technology), avand o interfata grafica de utilizator (GUI) semnificativ mai stabila in functiune si pe posibilitatile reale de exploatare ale platformei Windows 98, versiunea Windows 2000 este cea mai performanta versiune decat oricare versiune Windows aparuta anterior.
Performantele versiunii Windows 2000 sunt mai bune decat cele ale siste-melor Windows NT sau Windows 98. Utilizatorii pot executa mai multe programe si aplicatii in acelasi timp, deoarece Windows 2000 se bazeaza complet pe arhitec-tura construita pe lungimea cuvantului de memorie de 32 biti. Daca se adauga mai multa memorie RAM, Windows 2000 devine si mai rapid, suportand astfel pana la 4 GB memorie RAM si pana la doua microprocesoare simetrice.

In functie de performantele oferite in exploatare, instalarea pe statii de lucru sau servere si de specificul aplicatiilor utilizatorilor, Windows 2000 este prezentat in variantele:

▪ Windows 2000 Home;

▪ Windows 2000 Professional;

▪ Windows 2000 Server;

▪ Windows 2000 Advanced Server;

▪ Windows 2000 Datacenter Server.

Cu sistemul de operare Windows 2000, in particular Windows 2000 Profe-ssional, PC-urile pot fi mai eficient folosite, mai bine administrate, mai compa-tibile si mai performante, decat cu oricare versiune anterioara.

Folosire mai eficienta. Windows 2000 asigura utilizatorilor accesul mai rapid la diversitatea de informatii memorate si posibilitatea de a efectua aplicatii mai rapid si mai eficient. Cu Windows 2000 operarea la un PC este semnificativ mai usoara atunci cand utilizatorii:

▫ lucreaza cu fisiere;

▫ cauta informatii;

▫ personalizeaza configuratia PC-ului propriu;

▫ lucreaza cu pagini Web;

▫ lucreaza in modul remote (la distanta).

Administrare mai buna. Utilizatorii si administratorii de retele de calcu-latoare pot lucra mai eficient, deoarece multe dintre cele mai comune operatii (tasks) de administrare sunt executate automat in Windows 2000. In cazul statiilor de lucru (WS) utilizatorii pot mai usor:

▫ sa-si configureze PC-ul propriu;

▫ sa-si administreze aplicatiile;

▫ sa-si diagnosticheze PC-ul si sa rezolve unele probleme tehnice.

Compatibilitate mai buna. Windows 2000 Professional poate sa asigure o compatibilitate sporita cu diferite tipuri de retele de calculatoare si cu o varietate de componente hardware si software. Windows 2000 poate sa asigure:

▫ suport performant de driver-e;

▫ suport mai perfectionat pentru noua generatie de componente si tehnologii multimedia;

▫ integrarea noului simbol monetar Euro.

Performante mai bune. Pentru toate cerintele de prelucrare pe care le implica aplicatiile utilizatorilor, Windows 2000 Professional asigura:

▫ fiabilitate de natura industriala;

▫ nivel inalt de securitate;

▫ posibilitati de exploatare performante.

Deoarece sistemul de operare Windows 2000 ofera multe posibilitati de configurare la instalare, este important ca utilizatorii sa cunoasca ce optiuni sa aleaga pentru a corespunde cel mai bine cerintelor de operare.Desktop-ul Windows 2000

Ca si la celelalte versiuni Windows, Desktop-ul este aria (fundalul) care acopera ecranul monitorului dupa lansarea in executie a sistemului de operare Windows 2000, fiind suprafata de lucru pe care se afiseaza pictogramele (icon-urile) celor mai folosite programe, aplicatii si documente.

Unele dintre pictograme sunt componente de baza pe Desktop, care se afiseaza implicit dupa lansarea in executie a sistemului de operare, iar altele sunt pictograme create de utilizator in functie de specificul si cerintele aplicatiilor pe care le efectueaza.

My Documents. Este pictograma ferestrei folosite pentru afisarea unui folder in care se efectueaza stocarea implicita de fisiere (documente, grafice, pagini Web etc). Fiecare utilizator care foloseste calculatorul poseda un folder My Documents unic, astfel ca toate fisierele pe care le stocheaza in astfel de folder nu sunt accesibile unui alt utilizator care foloseste acelasi calculator.

My Computer. Este pictograma unui folder folosit pentru accesul rapid la componentele fizice instalate (discuri (flexibile, fixe, partitii logice), CD-uri) si la continutul unor folder-e (Printers, Control Panel etc).

My Network Places. Este pictograma unui folder folosit in scopul locali-zarii resurselor partajate in cadrul retelei la care este conectat PC-ul.

Recycle Bin. Este pictograma unui folder folosit pentru gestionarea cutiei de reciclare (“cosului de gunoi”), in care se depun fisierele si folder-ele care au fost sterse logic (fara a fi eliminate de pe discuri).

Internet Explorer. Este pictograma unui folder folosit pentru a avea acces la reteaua Internet si folosirea serviciilor oferite de aceasta retea.

Taskbar. Situata in partea de jos a Desktop-ului, bara de task-uri:

▫ contine butonul Start, care constituie locul de unde utilizatorul poate incepe, de regula, lucrul in Windows 2000 si rasfoirea meniului Start pentru a lansa in executie programe, regasi fisiere si a avea, de fapt, acces la toate celelalte posibilitati de exploatare ale sistemului de operare Windows 2000;

▫ afiseaza pictogramele unor ferestre de programe (aplicatii) pentru a fi lansate in executie rapid, executand un singur click stanga de mouse;

▫ afiseaza pictogramele ferestrelor de programe si documente lansate in executie, astfel ca unele ferestre pot fi vizibile sau retrase de pe ecran ;

▫ afiseaza pictogramele unor stari active (protectie antivisus, conectare la Internet etc) si timpul efectiv in ore si minute din cadrul zilei.

Windows Explorer-ul Windows 2000

Printre numeroasele programe utilitare se afla si Windows Explorer, consi-derat poate cel mai frecvent folosit program utilitar de catre utilizatori in sistemul de operare Windows 2000. In panoul din stanga se afiseaza obiectele (cu picto-grame si nume) cu care lucreaza sistemul de operare, sub forma unei structuri arborescente restransa sau extinsa. In panoul din dreapta se afiseaza continutul obiectului (folder-ului) selectat si activat in panoul din stanga.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 587
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site