Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Crearea de desene in documentele Word

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Meniul rapid
Introducerea si editarea textului. Comenzile Format - Font
LOCALIZAREA SI INLOCUIREA TEXTULUI
Inserarea si eliminarea celulelor, a randurilor si a coloanelor
INSERAREA UNUI CAMP
Numerotarea paginilor, anteturi si subsoluri
Moduri de afisare intr-un document
GRAFICE
PERSONALIZAREA BARELOR DE UNELTE
CREAREA DOCUMENTELOR COMPUSE (MAIL MERGE)


Crearea de desene in documentele Word

Pe langa adaugarea de imagini si elemente clip art la documentele dumneavoastra, Word ofera instrumente cu care se pot crea propriile desene atunci cand se doresc linii, casete sau organigrame.

Pentru desene mai complexe probabil este mai buna utilizarea unui program specializat, de exemplu Corel Draw, Adobe Illustrator, iar dupa aceea importarea desenului in documentul Word.
Microsoft Draw este o aplicatie Office incorporata care permite crearea de grafica Line Art si de alte obiecte cum ar fi Word Art. pentru a-si concepe propriile elemente grafice, utilizatorul selecteaza optiunea Insert Picture New Drawing sau Insert Object si se selecteaza un obiect Microsoft Draw din caseta de dialog. In timpul lucrului cu obiectul utilizatorul va avea acces la toate instrumentele de desenare, inclusiv la bara de desenare Drawing. La incheierea desenului pur si simplu se efectueaza clic pe cadrul obiectului pentru a reveni la document.

Utilizand instrumentele de desenare din Word, atunci cand se alege butonul Drawing de pe bara de instrumente standard, programul Word trece automat in modul de vizualizare Print Layout, se poate crea forme simple, linii, casete de text, elipse si cercuri. La aceste forme se pot adauga text, efecte de umbrire sau 3-D (figura pag.51).

Bara de instrumente include doua mari categorii de meniuri si butoane:

Primul set incepe cu Auto Shapes si se incheie cu Word Art, este folosit pentru crearea de obiecte desenate. Butoanele din dreapta lui Word Art se folosesc pentru formatarea obiectelor existente. Prin efectuarea unui clic pe lista derulanta Auto Shapes (forme predefinite) se deschide o lista de categorii (desen pagina 51).

Se selecteaza o categorie si se va deschide un meniu Auto Shapes. Se selecteaza o forma predefinita si apoi se face clic sau se trage cu mouce-ul pentru a insera forma respectiva in document.

La adaugarea unui numar mai mare de autoshapes (la crearea diagramelor) se poate trage bara in partea de sus a meniului si se poate amplasa meniul in document su forma unei bare de instrumente de sine statatoare.

Formele predefinite de tip Callout sunt folosite pentru adnotarea altor obiecte sau elemente, deci la amplasarea unui obiect de tip callout va aparea (desen pag.52) automat un punct de insertie. Pentru a insera un text de orice alta forma predefinita, se efectueaza clic cu butonul drept al mouce-ului pe forma respectiva si se selecteaza optiunea Add Text.

Pentru a desena o linie sau o sageata se efectueaza clic pe butonul Line (linie) sau Arrow(sageata). Se deplaseaza indicatorul ed mouce in forma de I la unul din capetele liniei ce urmeaza a fi desenata. Se elibereaza butonul pentru a crea linie si pentru a dezactiva instrumentul Line/Arrow.

Cu butoanele Rectangle (dreptunghi) si Oval se trage dintr-un colt al obiectului in altul, dupa care se elibereaza butonul mouce-ului. Se mentine apasata tasta Shift in timpul tragerii pentru a crea cercuri, respectiv patrate.

Daca este necesara o serie de obiecte identice se creeaza un obiect si apoi se copiaza sau se insereaza.

Instrumentul Text Box (caseta de text) se foloseste la crearea textelor care plutesc pe un strat plasat deasupra unui document text standard. Se deseneaza casete text asa cum se procedeaza cu un dreptunghi. La eliberarea butonului mouce-ului, in caseta de text va aparea un punct de insertie. Se selecteaza si se formateaza textul folosind bara de instrumente Formatting.

1. Adaugarea de text artistic cu Word Art

Word Art este folosit pentru a crea un obiect grafic bazat pe text. Utilizatorul va folosi Word Art pentru a crea sigle, a scoate in evidenta titluri si a adauga la document un plus de atractivitate.figura pag.53 caseta de dialog word clip gallery

Pentru a crea text artistic cu Word Art se insereaza punctul de insertie acolo unde se doreste amplasarea obiectului grafic si se efectueaza clic pe butonul Word Art de pe bara de instrumente Drawing pentru a deschide aplicatia Word Art Gallery.Aici se selecteaza un stil word art si se efectueaza clic pe OK. La deschiderea casetei Edit Word Art Text (editarea textului artistic) se introduce textul din care se doreste crearea formularului Word Art.

Pentru formatarea textului se folosesc listele derulante Font si Size, precum si butoanele Bold si Italics. Pentru inserarea obiectului in document se efectueaza clic pe OK si se deschide bara de instrumente Word Art. figura pag 54.

Se folosesc butoanele de pe bara de instrumente Word Art sau cele de pe bara de insrtumente standard pentru a imbunatati aspectul obiectului Word.

2. Efecte speciale de umbrire si 3-D

Efectele de umbrire si 3-D sunt concepute special pentru a ad obiectului selectat o impresie de profunzime. Este posibila numai selectarea unuia sau altuia dintre efecte; daca se aplica un efect 3-D unui obiect umbrit, umbra va fi eliminata. Fig VMS.

Din meniul Shadow se poate selecta un stil de umbrire pentru obiectul selectat. Pentru a formata umbra se selecteaza optiunea Shadow Shadow Settings pentru a deschide bara de instrumente Shadow Settings (parametrii de umbrire). Aceasta bara include butoane pentru curbarea umbrei in sus, in jos, la dreapta sau la stanga, precum si un meniu Shadow Color (culoarea umbrei).

Orice obiect poate fi dotat cu un efect 3-D folosind optiunile barei de instrumente 3-D Settings si poate modifica extruziunea (adancimea unui obiect) si efectele de notatie, directia de iluminare, textura suprafetei si culoarea. Modificarea culorii duce la afectarea efectului, nu si a obiectului in sine.

3. Aranjarea obiectelor

Meniul Draw de pe bara de instrumente Drawing mai include si alte optiuni pentru manipularea obiectelor.

Obiectele desenate sunt amplasate in straturi separate, asezate deasupra textului unui document, iar deplasarea lor de pe un strat pe altul se face prin selectarea optiunii Draw Order pentru a deschide meniul Order.

Optiunile Bring to Front (deplasare in fata) si Send to Back (deplasare in spate) ne ajuta la deplasarea obiectului selectat in raport cu alte obiecte grafice sau cu textul.

In Word se pot trimite obiecte in spatele sau in fata textului asa cum am explicat in cazul filigramului folosind butonul Send Behind Text (deplasarea in spatele textului).

Obiectele individuale din cadrul unui desen se pot ajusta folosind optiunile Nudge (creare de puncte de control), Allign and Distribute (aliniere si distributie) si Rotate or Flip (rotire cu un unghi sau in jurul unei axe) din meniul Draw.

Pentru a facilita alinierea corecta a diferitelor obiecte dintr-un desen se recomanda activarea uneiretel prin selectarea optiunii Draw Grid.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 908
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site