Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Meniul Table (Tabele)

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CUM SCRIEM IN MICROSOFT WORD?
EDITORUL WORD - LABORATOR
Bara cu butoane de formatare
Includerea elementelor grafice in documente
Utilizarea procesorului de texte Microsoft Word (II) - (disponibil partial si pe foi distribuite in clasa)
LINII SI CHENARE
Editarea si procesarea unei lucrari
PROTEJAREA DOCUMENTELOR
FORMATAREA TEXTELOR
Word - ATESTAT PROFESIONAL


Meniul Table (Tabele)

Comenzile meniului Table sunt destinate crearii si formatarii tabelelor. Tabelele sunt constructii grafice formate din linii si coloane. Rezultatul intersectiei liniilor verticale cu cele orizontale sunt celulele.

Draw Table – aceasta comanda permite desenarea unui tabel tragand efectiv linii verticale si orizontale pe suprafata paginii active avand ca rezultat crearea de linii si coloane.
Insert Rows – permite inserarea uneia sau mai multor linii intr‑un tabel existent; inserarea se face inaintea liniei pe care se gaseste la acel moment cursorul mouse‑ului (in cazul unei singure linii); pentru cazul in care dorim inserarea unui numar mai mare de linii, se selecteaza din tabel numarul respectiv de linii, se da comanda Insert Rows, iar noile linii vor fi introduse inaintea celor selectate.

Merge Cells – utilizarea acestei comenzi conduce la “lipirea unui numar de celule selectate, pe verticala sau orizontala, rezultand astfel o singura celula. Aceasta comanda nu deterioreaza informatia din celulele respective.

Split Cells – aceasta comanda conduce la “spargerea” uneia sau mai multor celule, pe verticala sau/si pe orizontala, intr‑un numar de linii si coloane (imaginea alaturata reprezinta fereastra comenzii Split Cells).

Select Row – comanda realizeaza selectarea liniei de tabel pe care se afla cursorul mouse‑ului.

Select Column – aceasta comanda are ca efect selectarea coloanei de tabel pe care se afla cursorul mouse‑ului.

Select Table – selecteaza intregul tabel.

Table AutoFormat – aceasta comanda permite alegerea unui anumit tip prestabilit de format de tabel dintr‑o lista de formate (caseta Formats:) pe care ni le pune la dispozitie programul Word. In imaginea de mai jos este redata fereastra acestei comenzi. Se observa ca fiecare format prestabilit are o serie de optiuni pe care le putem accepta sau nu (Formats to apply – Borders, Shading, Font, Color, AutoFit; Apply special formats to – Heading rows, First column, Last row, Last column). In caseta Preview se poate vizualiza aspectul formatului ales.

Distribute Rows Evenly – realizeaza o egalizare a inaltimii liniilor de tabel selectate. In documentele Word inaltimea fiecarei linii dintr‑un tabel depinde de continutul celulelor (acesta se poate imparti pe mai multe randuri de paragraf, determinand astfel o marire a inaltimii liniei de tabel respective) si de spatiul pe care l‑ati adaugat paragrafului (after, before).

Distribute Columns Evenly – realizeaza o egalizare a latimii coloanelor selectate (suma latimii lor impartita la numarul lor va reprezenta latimea rezultata a coloanelor respective).

Cell Height and Width… – permite modificarea latimii si inaltimii celulelor. Se observa din imaginile de mai jos ca aceasta comanda are doua etichete: Row si Column.

Row: Height of rows – poate fi: Auto (inaltimea liniei de tabel va fi data de numarul de linii de paragraf – din interiorul celulei cu cele mai multe linii de paragraf); At least – cel putin un anunit numar de pt, specificat in caseta At:; Exactly – exact un numar de pt, specificat in caseta din dreapta (At:).

Indent from left: permite indentarea tabelului cu o anumita valoare (in cm), specificata in caseta din dreapta acestei comenzi.
Invalidarea casetei “Allow row to break across pages” nu permite “ruperea” pe verticala a unei linii de tabel situate in partea de jos a paginii, ci va trece pe pagina urmatoare intreaga linie de tabel.
Alignment: permite alinierea tabelului (Left, Right, Center).
Previous Row, Next Row – selecteaza linia precedenta sau urmatoare liniei curente.

 

Column: Width of column “n” – reda in caseta alaturata latimea coloanei “n”, in cm.
Space between columns – reda in caseta alaturata, in cm, distanta intre coloane (mai bine zis distanta intre marginile laterale ale coloanei si text); Previous Column, Next Column – selectia trece la coloana precedenta sau la cea urmatoare coloanei selectate; Autofit – modifica latimea coloanei functie de cea mai mare lungime (pe orizontala) a unei linii de text.

Headings – permite primei linii sau primelor n linii selectate ale unui tabel sa fie definite drept cap de tabel; pentru cazul in care tabelul este extins pe mai multe pagini fiecare pagina va incepe cu capul de tabel desemnat.

Convert Text to Table – conform imaginii alaturate, aceasta comanda permite transformarea (conversia) unei zone de text selectate intr‑un tabel. Aici, functie de separatorul de text considerat (paragraf, tab, virgula, altele), conversia se va realiza cu un numar de linii si de coloane; latimea coloanei se poate stabili, modificand in caseta corespunzatoare din dreapta.

Sort – permite sortarea alfabetica sau numerica, ascendent sau descendent, dupa paragrafe sau campuri.

Formula – permite cateva calcule matematice cu numere. Astfel, se pot suma numere din tabel pe linie sau pe coloana (SUM()), se pot inmulti (PRODUCT()), se pot cauta valori minime (MIN ()) si maxime (MAX()) dintr‑o lista etc.

Split Table – aceasta comanda are ca efect divizarea tabelului in doua tabele si insereaza un marcaj de paragraf deasupra punctului de divizare (punctul de divizare este considerat punctul – linia de tabel – pe care se afla cursorul mouse‑ului la momentul divizarii.

Hide Gridlines – ascunde liniile orizontale si verticale ale tabelului.

In bara cu instrumente Tables and Borders mai intalnim cateva instrumente utile in realizarea unui tabel. Tot aici avem si instrumentele necesare crearii unui chenar de tabel (border).

Eraser (radiera) – cu ajutorul acestei comenzi se pot “sterge” linii verticale sau orizontale din tabel (este o comanda echivalenta cu Merge Cells).

Line style – (imaginea alaturata) stilul liniei pentru border (chenar). Acesta poate fi (conform imaginii): linie punctata, linie punct, linie dubla subtire, tripla subtire etc.

Line Weight – permite setarea grosimii liniei alese.

Border color – permite alegerea unei culori pentru border dintr‑un set standard de culori.

Apply Borders – cu ajutorul acestei comenzi se poate adauga sau elimina borderul (imaginea din dreapta) exterior, interior, sus, jos, dreapta, stanga in cazul unei celule, a unui paragraf, a unei imagini sau a altor obiecte.

Align Top – aliniaza vertical textul dintr‑o celula in partea de sus a acesteia. Daca celula contine mai multe paragrafe, toate vor fi aliniate la fel.

Center Vertically – aliniaza centrat pe verticala continutul unei celule.

Align Bottom – aliniaza la partea de jos a celulei continutul acesteia.

Change Text Direction permite modificarea directiei textului intr‑o celula de tabel.

Exercitiu

Sa se creeze tabelul din imagine:

Felul instalatiei

Temperatura [ C]

Domeniul de folosire si caracteristiciTemperatura nominala pentru apa racita [ C]

Temperatura maxima vara [ C]

Temperatura minima iarna [ C]

Iazuri de racire

CTE de condensatie si CNE dispunand de suprafata necesara de apa

Turnuri  racire

Deschise

Motoare Diesel cu putere mica

Inchise cu tiraj natural

CTE si instalatii industriale cu functionare la baza curbei de sarcina

Cu tiraj fortat incarcare sub 12 m3/m2h

18–20 (cu ventilatoare oprite)

CTE, CET si in instalatii industriale la care este necesara o temperatura mica a apei sau care au durata mica de functionare

Cu tiraj fortat incarcare 14–20 m3/m3h

18–20 (cu ventilatoare oprite)

CTE si CET cu racite in circuit mixt si durata mica de utilizare a turnului

Bazine de stropire

Centrale electrice de putere medie si mica, instalatii industriale cu functionare intermitenta a racirii in circuit inchis


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 805
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site