Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Includerea elementelor grafice in documente

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Tehnoredactare. Tehnoredactare computerizata. Procesor de texte. Document
LUCRARE DE ATESTAT Prezentarea programului Microsoft Word
Incadrare in pagina, antet si subsol, scriere pe coloane, intreruperi
URMARIREA MODIFICARILOR UNUI DOCUMENT
CREAREA, APLICAREA SI EDITAREA MACROCOMENZILOR
CREAREA ETICHETELOR
INSERAREA UNUI CAMP
Lucrul cu fisiere de tip text
Alinierea si formatarea
Elemente de baza


Includerea elementelor grafice in documente

Inserarea unei imagini grafice

O imagine grafica este un desen stocat pe disc intr-un fisier grafic. Word poate folosi fisierele grafice create de o multitudine de aplicatii, inclusiv PC Paintbrush, programul Paint din Windows, Lotus 1-2-3 si AutoCAD. In plus la instalarea programului Word este inclusa si o biblioteca de imagini clip art care pot fi folosite in documente.
Pentru a integra o imagine grafica (care nu este o imagine clip art din Word) intr-un document creat in Word, se efectueaza pasii urmatori:

Butonul Preview

 

1. Se selecteaza Insert, Picture, From File. Pe ecran va aparea caseta de dialog Insert Picture. (fig.2.20.).

Fig.2.20. Caseta de dialog Insert Picture

2. Caseta mare din centrul casetei de dialog afiseaza, de regula, toate fisierele grafice din directorul specificat. Pentru ca in lista sa nu fie incluse decat anumite tipuri de fisiere grafice, se executa clic pe sageata de derulare Files of Type si se selecteaza tipul dorit de fisier din lista.

3. Se scrie in caseta de text File Name denumirea fisierului care trebuie inserat, sau se selecteaza denumirea acestuia din lista.

4. Pentru a vedea imaginea in caseta Preview, se executa clic pe butonul Preview.

5. Se executa clic pe OK, iar Word va insera imaginea grafica in document.

Desene in document


In afara de posibilitatea includerii in document a unor imagini grafice existente, Word permite crearea propriilor desene. Pentru a desena trebuie adusa pe ecran bara cu instrumente de desen (Drawing toolbar). Se selecteaza View, Toolbars, Drawing. In fig. 2.21. este prezentata bara cu instrumente.

Fig. 2.21. Bara cu instrumente de desen (Drawing Toolbar)

Desenul consta in urmatoarele operatii cu caracter general:

Introducerea de obiecte deja desenate in document. Obiectele care sunt la dispozitia utilizatorului sunt linii, sageti, diverse forme geometrice si text. Majoritatea obiectelor desenate din Word sunt denumite AutoShapes.

Mutarea obiectelor desenate in alte locuri si schimbarea dimensiunilor si a proportiilor lor.

Modificarea obiectelor desenate. De exemplu, se poate modifica grosimea liniei, culoarea textului sau tipul de varf de sageata al unei sageti.Pe bara cu instrumente de desen exista butoane pentru cele mai frecvent folosite obiecte de desen: linii, sageti, forme tridimensionale etc. (Se pot vedea si obiecte de desen mai putin folosite apeland la meniuri sau la casetele de dialog asociate barei cu instrumente de desen). In lista urmatoare sunt prezentate metodele de desen cel mai frecvent folosite:

Pentru a desena un obiect, se executa clic pe butonul corespunzator de pe bara cu instrumente de desen. Sau se executa clic pe butonul AutoShapes si se selecteaza forma dorita din lista. Apoi se deseneaza in document obiectul care se doreste inserat. Tinand apasata tasta Shift in timpul desenarii, obiectul va fi afisat la scara 1:1 (de exemplu, pentru a desena un patrat sau un cerc in locul unui dreptunghi sau a unei elipse).

Pentru a selecta un obiect deja desenat, se executa clic pe el. Obiectul va fi afisat inconjurat de mici dreptunghiuri, numite puncte de redimensionare. Pentru a selecta mai multe obiecte, se tine apasata tasta Shift si se executa clic pe ele. Pentru a sterge obiectele selectate se apasa tasta Delete.

Pentru a muta obiectul selectat, se plaseaza indicatorul mouse-ului pe el (insa nu pe un marcaj de redimensionare) si se trage in noua locatie.

Pentru a modifica dimensiunea sau forma unui obiect selectat, se plaseaza indicatorul mouse-ului pe unul din marcajele de redimensionare si se trage cu mouse-ul pana se obtine dimensiunea/forma dorita.

Pentru a schimba culoarea liniei de contur a unui obiect, se executa clic pe butonul Line Color de pe bara cu instrumente de desen si se selecteaza culoarea dorita.

Pentru a schimba culoarea de umplere a unui obiect compact, se executa clic pe butonul Fill Color si se selecteaza culoarea dorita.

Pentru a schimba grosimea sau tipul liniilor folosite la desenarea unui obiect, se selecteaza obiectul si se executa clic pe butonul Line Style, sau pe Dash Style.

Pentru a adauga o eticheta cu text, se executa clic pe butonul Text Box, se trage in document pentru a include o caseta de text, apoi se introduce textul. Cand s-a terminat textul, se executa clic in afara casetei de text.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 826
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site