Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Modificarea latimii coloanelor si a inaltimii randurilor

word

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CREAREA ETICHETELOR
CREAREA REFERINTELOR INCRUCISATE
INSERAREA UNUI CAMP
EFECTUAREA DE CALCULE IN INTERIORUL TABELELOR
Examinarea inainte de tiparire si tiparirea documentelor
Partajarea informatiei in Word
CREAREA DOCUMENTELOR COMPUSE (MAIL MERGE)
CREAREA UNUI FILIGRAN (WATERMARK)
Tehnoredactare. Tehnoredactare computerizata. Procesor de texte. Document
URMARIREA MODIFICARILOR UNUI DOCUMENT


Modificarea latimii coloanelor si a inaltimii randurilor

Obiectivele lectiei

In aceasta lectie veti vedea cum puteti modifica latimea coloanelor si inaltimea randurilor pentru a folosi optim spatiul foii de calcul. Puteti sa faceti aceste modificari manual, sau puteti lasa programul sa faca acest lucru in locul dumneavoastra, cu ajutorul facilitatii AutoFit.Modificarea latimii coloanelor si a inaltimii randurilor, cu ajutorul

mouse-ului

Puteti sa adaptati latimea unei coloane sau inaltimea unui rand folosind o caseta de dialog, sau cu ajutorul mouse-ului.

ATENTIECe rost are? Ati putea sa nu considerati necesara modificarea inaltimii randurilor, avand in vedere faptul ca aceasta este modificata automat atunci cand schimbati dimensiunea fontului. Daca insa latimea unei coloane nu este suficient de mare pentru datele incluse, atunci datele nu vor fi afisate, aparand sub forma #####. Intr-un astfel de caz, trebuie sa adaptati latimea coloanei, pentru a putea vedea datele continute.

Iata cum puteti sa modificati inaltimea randurilor sau latimea coloanelor, cu ajutorul mouse-ului:

Pentru a modifica inaltimea unui singur rand, sau latimea unei singure coloane, treceti la pasul 2. Pentru a modifica inaltimea mai multor randuri sau latimea mai multor coloane, mai intai trebuie sa selectati capetele de rand sau coloana corespunzatoare, cu ajutorul mouse-ului.

Plasati indicatorul mouse-ului pe capul unui rand sau al unei coloane, ca in figura 18.1. (Folositi latura din dreapta a chenarului capului de coloana, pentru a modifica latimea coloanei; folositi latura de jos a chenarului capului de rand, pentru a modifica inaltimea randului.)

Tragand latura din dreapta a chenarului coloanei A, puteti modifica latimea acestei coloane

 

Figura 18.1 Indicatorul mouse-ului ia forma unei sageti cu doua varfuri atunci cand il plasati pe chenarul capului de rand sau de coloana

Trageti chenarul pana cand obtineti dimensiunile dorite.

Eliberati butonul mouse-ului, iar Excel va adapta inaltimea randului sau latimea coloanei.

SFATModificarea cu ajutorul functiei AutoFit Pentru a lati automat o coloana astfel incat sa cuprinda cea mai lunga intrare, folosind in acest scop facilitatea AutoFit din Excel, executati dublu clic pe latura din dreapta a chenarului capului de coloana. Pentru a mari inaltimea unui rand corespunzator intrarii cu fontul cel mai mare, executati dublu clic pe latura de jos a chenarului capului de rand. Pentru a modifica simultan mai multe coloane sau randuri, selectati capetele corespunzatoare cu mouse-ul, apoi executati dublu clic pe latura chenarului aflat la limita inferioara sau in extrema dreapta.Utilizarea meniului Format pentru un control mai exact

Puteti sa modificati dimensiunile unui rand sau ale unei coloane tragand chenarul sau. Nu puteti insa sa controlati dimensiunea la fel de exact ca in cazul utilizarii comenzilor Format, Row Height si Format, Column Width pentru obtinerea unor dimensiuni precise.

Iata ce pasi trebuie sa efectuati pentru a folosi meniul Format la modificarea latimii unei coloane:

  • Selectati coloana (coloanele) pentru care vreti sa modificati latimea. Pentru a modifica latimea unei singure coloane, selectati o celula din coloana respectiva.
  • Deschideti meniul Format, selectati Column, apoi selectati Width. Pe ecran va aparea caseta de dialog Column Width (vezi figura 18.2).
  • Introduceti valoarea dorita pentru latime. Latimea prestabilita este 8.43.
  • Executati clic pe OK sau apasati tasta Enter pentru a valida schimbarile efectuate.

Figura 18.2 Modificarea latimii coloanei.

In configuratia prestabilita, Excel face ca randul sa fie ceva mai inalt decat cel mai inalt caracter din randul respectiv. De exemplu, daca cel mai inalt font are 10 puncte, Excel creeaza un rand cu inaltimea de 12,75 puncte. Puteti folosi meniul Format pentru a modifica manual inaltimea randului:

  • Selectati randul (randurile) pentru care doriti sa modificati inaltimea. (Pentru a modifica inaltimea unui singur rand, selectati o celula din randul respectiv.)

Deschideti meniul Format, selectati Row, apoi selectati Height. Pe ecran va aparea caseta de dialog Row Height, ca in figura 18.3.

  • Introduceti inaltimea dorita (in puncte).
  • Executati clic pe OK sau apasati tasta Enter pentru a aplica modificarea in foaia de calcul.

Figura 18.3 Modificarea inaltimii randului

In aceasta lectie ati invatat sa modificati inaltimea randurilor si latimea coloanelor. In lectia urmatoare veti invata sa creati diagrame.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 941
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site