Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


CREAREA ETICHETELOR

word

+ Font mai mare | - Font mai micCREAREA ETICHETELOR

Pe parcursul acestei lectii am discutat despre configurarea etichetelor de corespondenta. In Cursul III-RPB-041-03 ai aflat cum se creeaza plicurile pentru corespondenta. In final vei putea combina cunostintele acumulate pentru a-ti crea plicurile si etichetetele necesare corespondentei proprii.

Etichetele necesita un tratament special, deoarece, in general se tiparesc pe foi care contin mai multe etichete. Aplicatia Word simplifica procesul de formatare, permite tiparirea unei etichete pe o pagina sau o pagina plina cu etichete. Pentru a crea etichete trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:n           Utilizeaza comanda Envelopes and Labels din meniul Tools

n           Este afisata caseta de dialog Envelopes and Labels; executa clic pe fisa Labels.

n           In campul Address: insereaza adresa pe care vrei sa o tiparesti sau apasa butonul Address Book   si selecteaza din lista afisata adresa persoanei pentru care vrei eticheta.

n           In cazul in care doresti ca documentul sa se intoarca (retur) la o anumita adresa, bifeaza caseta de validare Use return address.

Nota:       Foloseste secventa  Tools => Optins => User Information si trece-ti adresa de e-mail in caseta Mailing address. De acum bifarea casetei de validare Use return address are ca efect indicarea adresei tale ca recipient pentru retur al documentului.

n           (Optional) Selectezi caseta de validare Delivery point barcode pentru a adauga la adresa un cod de bare. Cand eticheta are dimensiuni foarte mici, aceasta caseta de validare este afisata estompat, nefiind suficient spatiu pentru tiparirea codului de bare.

n           In zona Print poti stabili modul de tiparire al etichetelor:

Full page of the same label (Toata pagina cu aceeasi eticheta) - multiplica eticheta pe toata pagina. In functie de dimensiunea etichetei va crea un tabel in celulele caruia va fi inserata eticheta. Poti tipari aceeasi eticheta sau o poti insera intr-un document nou, apoi poti efectua modificari pe fiecare eticheta.

Single label (O singura eticheta) - va tipari o singura eticheta pe randul si coloana precizate in campurile Row: respectiv Column:. Aceasta varianta este utila atunci cand ai de tiparit diferite etichete pe hartie autocolanta.

n           Executa clic pe imaginea etichetei din zona Label sau apasa butonul Options. pentru a alege formatul de eticheta dorit sau pentru a modifica formatul etichetei curente. Selectarea formatului dorit si/sau modificarea sa va fi tratata pe larg in capitolul urmator.

n           Butonul Print permite tiparirea etichetei, iar butonul New Document insereaza intr-un document nou un tabel in care va multiplica textul inserat in eticheta in toate celulele tabelului.

SELECTAREA UNUI FORMAT DE ETICHETA SI MODIFICAREA LUI

Pentru a selecta un alt format de eticheta sau pentru a modifica formatul existent vei utiliza caseta de dialog Label Options. Pentru acest lucru trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

n           Afisezi caseta de dialog Envelope Options si executi clic pe fisa Labels, daca este necesar.

n           Apasa butonul Options sau executa clic pe imaginea etichetei din zona Label pentru a modifica parametrii etichetei. Va fi afisata caseta de dialog Label Options

n           In zona Printer information trebuie sa precizezi:

tipul de imprimanta (Dot matrix (matrice de puncte) - imprimanta matriciala, Laser and ink jet (laser si jet de cerneala) - imprimanta laser sau cu jet de cerneala);sertarul din care sa ia hartia (caseta Tray)

n           Selecteaza un producator de etichete din lista ascunsa Label products:

n           Selecteaza un format de eticheta din lista Product number:. In zona Label information sunt prezentate dimensiunile si tipul etichetei.

n           Celelalte butoane din aceasta caseta de dialog au urmatoarele semnificatii:

Details. (detalii) - afiseaza o caseta de dialog cu toate detaliile etichetei selectate si permite modificarea acestora.

Top margin: (marginea de sus) - stabileste distanta lasata de la marginea de sus a paginii pana la prima eticheta.

Side margin: (marginea laterala) - stabileste distanta lasata de la marginea din stanga a paginii pana la prima eticheta.

Vertical pitch: (inaltimea verticala) - permite stabilirea spatiului pe verticala dintre marginea de sus a etichetei curente si marginea de sus a etichetei urmatoare. Daca stabilesti o valoare mai mica decat inaltimea etichetei aplicatia face corectarea la minim inaltimea acesteia.

Horizontal pitch: (latimea orizontala) - permite stabilirea spatiului pe orizontala dintre marginea din stanga a etichetei curente si marginea din stanga a etichetei urmatoare. Daca stabilesti o valoare mai mica decat latimea etichetei aplicatia face corectarea la minim latimea acesteia.

Label height: (inaltimea etichetei) - permite stabilirea inaltimii etichetei.

Label with: (latimea etichetei) - permite stabilirea latimii etichetei.

Number across: (numarul pe orizontala) - permite stabilirea numarului de etichete pe orizontala.

Number down: (numarul pe verticala) - permite stabilirea numarului de etichete pe verticala.

Nota:              1. Trebuie sa existe o concordanta intre aceste valori astfel incat sa nu depaseasca dimensiunea totala a paginii. In cazul in care valorile stabilite dau un tabel mai mare decat pagina, aplicatia afiseaza un mesaj de eroare.

Nota:              2. Daca modifici cel putin una din aceste valori aplicatia cere completarea campului Label name: (nume eticheta) cu un nume pentru a crea o noua eticheta. Acest nume va aparea in lista Product number: a casetei de dialog Label Options si poate fi utilizat si in alte situatii.

New Label. (eticheta noua) - permite crearea unei noi etichete pornind de la formatul pe care l-ai selectat din lista Product number: a casetei de dialog Label Options. Va fi afisata caseta de dialog numita New Custom laser sau New Custom matrix in functie de tipul de imprimanta selectat si arata similar cu caseta de dialog prezentata mai sus.

n           Efectueaza clic pe butonul OK si revii in caseta de dialog Envelope and Labels.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1153
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved