Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Pagini Web in Word 2000

word

+ Font mai mare | - Font mai micPagini Web in Word 2000

Microsoft Word 2000 ofera instrumentele necesare crearii diferitelor tipuri de pagini Web.

Printre instrumentele continute de Word pentru crearea paginilor Web se gaseste si capacitatea de a crea hiperlegaturi, care permit vizitatorilor unei pagini Web sa sara la alte site-uri web sau fisiere executand un singur clic pe textul hiperlegaturii care e evidentiat sau pe o imagine.
1. Crearea de documente HTML in Word

In Office 2000 HTML (Hiper Text Markup Language) este un format auxiliar si se poate folosi programul Word pentru a crea pagini Web complet compatibile HTML. Avand la dispozitie un numar de instrumente suplimentare Web, Word poate deveni aplicatia preferata de creare a paginilor Web.

Pentru a incepe un document Word pentru Web de la zero se selecteaza optiunea File New si din caseta de dialog New se alege Web Page. Avand acces la toate facilitatile de editare si formatare, sepot insera teme alcatuite din fundaluri, culori, fonturi si butoane de navigare. Pentru adaugarea unei teme la o pagina se selecteaza optiunea Format Theme.

Pentru a adauga cadre la pagini, care permit afisarea mai multor pagini simultan si sunt folosite pentru crearea unei pagini de navigare stabila, in timp ce ne deplasam prin celelalte pagini ale unui site Web, se selecteaza optiunea Format Frames si se alege una din optiunile Tables of Contents in Frame (cuprins in cadru) sau New Frames Page (pagina de cadre noua).

2. Crearea de hiperlegaturi in Word

desen pag.221 Insert hiperlink

Hiperlegaturile sunt legaturi spre o alta locatie dintr-un document, dintr-un fisier sau dintr-o pagina World Wide Web.

Textul subliniat sau colorat, o imagine dintr-o pagina Web asupra careia facand un clic ne trimite spre o alta locatie,se numeste hiperlegatura.

Pentru crearea unei hiperlegaturi se selecteaza textul care conduce la legatura.

Se selecteaza optiunea Insert Hiperlink sau se efectueaza clic pe butonul Insert Hiperlink de pe bara de instrumente standard pentru a deschide caseta de dialog Insert Hiperlink.

Pentru legaturi la fisiere se introduce calea completa de acces la fisierul respectiv sau se selecteaza care din cele trei liste de lagaturi accesate prin butoanele Recent Files (fisiere recente), Browsed Pages (pagini parcurse) sau Inserted Links (legaturi inserate).

Daca trebuie gasit fisierul se face clic pe butonul Browse For File (cauta fisierul) sau daca este necesara verificarea informatiei de cale de acces se selecteaza un fisier, o pagina Web sau un semn de carte.

Dupa introducerea numelui de fisier si a caii de acces se efectueaza clic pe OK.

Pentru legaturi la pagini Web se introduce URL-ul (Uniform Resource Locator – localizator uniform de resurse) sau se efectueaza clic pe butonul Browse For Web Page (navigare pentru pagina Web) pentru a deschide caseta de dialog Link to File.

Pentru gasirea URL-ului unei pagini Web, se efectueaza clic pe butonul Search the Web (cautare pe Web) de pe bara de instrumente Web.

Word va lansa browser-ul prestabilit si va solicita stabilirea unei conexiuni Internet. Dupa conectare se va folosi browser-ul pentru a ajunge la site-ul cu care se doreste stabilirea legaturii. Se efectueaza clic inapoi in documentul Word din bara de sarcini Windows – Windows Task Bar – si adresa site-ului va aparea in caseta de text Web Page Name (numele paginii Web). La inchiderea casetei de dialog de stabilire a hiperlegaturii textul din documentul word va fi subliniat pentru a indica prezenta unei hiperlegaturi.

3. Crearea de formulare Web

Odata cu crearea unei pagini Web se vor deschide si doua bare de instrumente suplimentare, Web si Web Tools, care contin facilitati legate de Web si scurtaturi necesare pentru crearea paginilor Web.

Bara Web este aceeasi bara afisata in Internet Explorer pentru a naviga prin Web.

Bara Web Tools contine legaturi rapide la facilitati precum Script Editor (editor de scripturi) si scurtaturi pentru insertia controalelor din formulare, secvente video si audio si alte elemente nontext.

Web tools… figura

Pentru crearea formularelor Web sau pentru a adauga controale de formular cum ar fi casete de validare, butoane de optiune, casete de liste derulante sau de text se efectueaza clic pe buonul Design Mode de pe bara de instrumente Web Tools.

La efectuarea unui clic pe un buton pentru controale de formular, urmat de un clic pentru a insera controlul in pagina, Wordul va insera automat semnele de inceput de formular (Top of Form) si de sfarsit de formular (End of Form).Pentru a introduce valori si pentru a stabili alte proprietati pentru controlul de formular se efectueaza clic cu butonul drept al mouce-ului pe respectivul control si se selecteaza optiunea Properties.

Se pot insera de asemenea elemente multimedia – secvente audio si video – prin efectuarea unui clic pe butonul respectiv de pe bara de instrumente si prin identificarea locatiei fisierului respectiv.

Dupa amplasarea controalelor in formular, in incheierea introducerii textului se efectueaza clic pe butonul Design Mode pentru a inchide modul design. In final se salveaza fisierul.

4. Salvarea unei pagini Web in Word

La salvarea unui document Word sub forma de pagina Web, Word creeaza automat fisierele si folderele necesare pentru gazduirea paginilor de cadre, a elementelor de grafica si a altor fisiere necesare pentru suportul paginii Web.

Pentru simplificarea localizarii tuturor fisierelor asociate este foarte utila crearea in prealabil a unui folder care sa contina documentul Web.

O pagina Web poate fi salvata intr-un folder Web, intr-un site FTP in vederea transferului pe Web sau pe o unitate de disc locala sau de retea, in vederea publicarii pe Web la o data ulterioara.

Salvarea unei pagini Web in Word se face:

Se selecteaza optiunea File Save As Web Page;

Se deschide folderul sau se creeaza un folder acolo unde se doreste salvarea paginii Web;

Se introduce un titlu pentru pagina Web;

Se introduce un nume de fisier si se efectueaza clic pe Save.

5. Navigarea prin fisiere

Pentru previzualizarea unei pagini Web intr-un Browser Web, se selecteaza optiunea File Web Page Preview.

Se selecteaza optiunea View Toolbars Web pentru a deschide bara de instrumente folosita pentru a naviga prin documentele ce contin hiperlegaturi sau pagini legate din Web.

Dupa activarea unei hiperlegaturi se foloseste butonul Back al barei de instrumente Web pentru a reveni la hiperlegatura.

Pentru a reveni la unul din ultimele zece documente sau pagini accesate prin intermediul hiperlegaturilor sau al barelor de instrumente pastrate se efectueaza clic pe lista derulanta si se alege documentul sau URL-ul acestuia.

Pentru conectarea la pagina standard proprie de pe Internet se efectueaza clic pe butonul Search the Web. [6 ]


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 549
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site