Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Utilizarea sabloanelor

word



+ Font mai mare | - Font mai mic



Utilizarea sabloanelor 

Sabloanele reprezinta una dintre caracteristicile fundamentale ale aplicatiei Microsoft Word, ele fiind baza tuturor documentelor Word. Daca la crearea unui nou document alegeti sablonul correct, acesta poate face in locul dumneavoastra o mare parte din munca de machetare si formatare.



Sablonul poate contine texte ce raman nemodificate, elemente de grafica, moduri de formatare, stiluri de caractere, intrari de glosar si macrouri.

Daca nu specificam altceva toate noile documente din Word se bazeaza pe sablonul Blank Document (document gol), dar Word mai include cateva sabloane pe care le putem folosi ca atare sau intr-o forma modificata, putandu-ne crea si propriile sabloane.

Crearea unui document nou in Word folosind un sablon se realizeaza astfel:

Se selecteaza FileºNew;

Se face clic pe eticheta ce corespunde numelui de document;

Se face clic pe pictograma asociata sablonului dorit si apoi OK.

Sabloanele aplicatiei Word sunt cautate in locatia User Templates (sabloanele utilizatorului) sau in dosarul programului Word.

Sablonul predefinit al programului Word este Normal.dot si pe el se bazeaza toate documentele, optional la un document Word puteti atasa orice alt sablon.

Programele de instalare plaseaza Normal.dot in dosarul Templates si sabloanele specializate in subdosarele acestuia. Acest lucru nu este evident cand deschideti caseta de dialog New, sablonul Blank Document si Web Page sunt localizate, de exemplu, in fisa General, iar celelalte sabloane vor fi afisate in categoria cea mai potrivita.

Figura pag.227

Celelalte sabloane diferite de Normal.dot va ajuta sa obtineti scrisori, memorii, rapoarte, pagini de coperta pentru mesaje de fax, curriculum vitae, etc., ele incluzand caracteristici specifice tipului de document pe care il veti crea cu ajutorul lor.

De exemplu, programul Word ofera patru sabloane pentru crearea memoriilor. Primele trei configureaza memoriul cu tot textul standard (To: From: Date: Subject) si corespondentul in limba romana (Catre: De la: Data: Subiect) si etichete ce va arata unde sa introduceti textul dumneavoastra.

Fiecare sablon cuprinde formatare de pagina, stiluri, elemente grafice ce ofera memoriului un aspect mai special, profesional, contemporan sau elegant.

Figura pag. 228

Al patrulea sablon de memoriu este o aplicatie Wizard - Memo Wizard, el cerandu-va tot timpul variabile (ce fel de sablon din cele trei folositi), cine sunt destinatarii si ce text va aparea in anteturi si subsoluri. De fiecare data cand utilizati aplicatia Memo Wizard aceasta va tine minte alegerile efectuate la memoriul anterior, namaifiind nevoie sa reselectati de fiecare data toate optiunile, ci doar cele pe care doriti sa le modificati.

Puteti sa salvati orice document sub forma unui sablon si apoi sa deschideti un nou document bazat pe sablonul respectiv. Alegeti Save As din meniul File, apoi executati clic pe sageata din dreptul casetei Save As Type si selectati Document Template. Word afiseaza continutul subdosarului Templates, iar dumneavoastra veti atribui un nume sablonului creat in caseta File Name si executati clic pe Save, iar noul sablon va putea fi folosit alegand comanda New din meniul File si selectati sablonul respectiv ca si oricare alt sablon din Word.



Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizare



DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1008
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved