Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


GEALAN - Forta traditiei si a experientei

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Parcelarea - Cerintele de baza pentru realizarea unei parcelari
COFRAJE Si SUSTINERI
BALUSTRADE SI BALCOANE
L - ZONA DE LOCUIT
NORMATIV pentru executia tratamentelor din anrobate bituminoase cu granulozitate discontinua
COD DE PROIECTARE. BAZELE PROIECTaRII STRUCTURILOR IN CONSTRUCTII
Sudarea otelului beton
PROIECT -tehnologie-
LUCRARE DE DIPLOMA - LUCRARI EDILITARE
MODELE SCARI

GEALAN

Forta traditiei si a experientei

     

Desi istoria firmei GEALAN ne duce inapoi in timp pana in anul 1921, cronologia efectiva a companiei noastre incepe cu anul 1968, atunci cand au fost extrudate primele profile din PVC pentru usi si ferestre. Acest pas a insemnat piatra de temelie pentru structura firmei de astazi si pentru dezvoltarea competentelor sale: extrudarea profilelor din PVC pentru usi si ferestre si construirea in ateliere proprii de proiectare si executie a matritelor necesare extrudarii. Pentru aceasta GEALAN are experienta si know-how-ul necesare - ca rezultat al eforturilor de dezvoltare depuse in mod consecvent de-a lungul deceniilor, la care s-a adaugat in ultimii ani si elaborarea serviciilor specializate de marketing si publicitate. Schimbarile pline de succes demonstreaza puterea de inovatie a companiei, atat in ceea ce priveste produsele si tehnologiile, cat si pietele. Acestea sunt motivele pentru care GEALAN se afla astazi printre cei mai buni producatori de profile din PVC din Europa. La sediul firmei din Oberkotzau se produc profile din PVC incepand cu anul 1968. Tot aici functioneaza si atelierul pentru constructia matritelor de extrudare si administratia grupului.
In 1992 in Tanna/Thuringen a fost pusa in functiune cea de-a doua fabrica - una din cele mai moderne fabrici de extrudat profile din PVC din Europa. Astazi la Gealan Tanna Fenster Systeme GmbH lucreaza aproximativ 200 de angajati care deservesc productia si depozitul, constituind astfel un factor economic important in zona.

GEALAN pentru caminul tau

     

Estetica si functionalitatea sunt cele doua caracteristici pe care trebuie sa puneti accent atunci cand va construiti propriul camin. Frumusetea functionala; este masura tuturor lucrurilor, dar in mod special in cazul aspectului fatadelor si ferestrelor. Acestea stabilesc in mod esential individualitatea si stilul de viata; al proprietarului. Prin alegerea ferestrelor din PVC luati decizia corecta, deoarece PVC-ul face totul posibil. Durabile, rezistente la intemperii si usor de intretinut, fereStrele din PVC se prezinta chiar si dupa ani de zile drept cele mai frumoase ferestre.

Sisteme de profile Gealan
Nu toate ferestrele din PVC sunt insa la fel de performante. Deosebirile esentiale sunt date de proprietatile tehnice ale profilelor din PVC.
Cea mai noua generatie de profile GEALAN destinate usilor si ferestrelor cu geam termopan pune accent atat pe aspectul estetic dar si pe indeplinirea tuturor cerintelor de izolatie si statica. Geometria profilelor ajustata si prelucrata pana in cel mai mic detaliu indeplineste toate cerintele tehnice indiferent daca este vorba de protectie termic, fonica si impotriva spargatorilor, de ventilatie, si de realizare a a ferestrelor de dimensiuni diferite.

Introducerea managementului de calitate in conformitate cu standardul international ISO 9001 si adoptarea celor mai noi tehnologii in domeniu au facut ca profilele GEALAN sa fie recunoscute si apreciate in toata Europa.

Principiul Gealan - Obligatia pentru protectia mediului
Producatorii de profile si firmele care activeaza in domeniul ferestrelor stabilesc prin intermediul acestui principiu revalorificarea vechilor ferestre si a resturilor de profil rezultate in urma productiei ferestrelor. Scopul este interzicerea depozitarii materialelor ca deseuri si reciclarea in circuit inchis a PVC-ului. Deoarece valorosul produs - PVC-ul - este obtinut din materii prime naturale ca petrol sau gaz natural si sare, este mult prea costisitor pentru a-l considera deseu sau a-l arde in instalatiile pentru arderea gunoiului. Datorita capacitatii sale de reciclare de 100 % PVC-ul poate fi revalorificat.

GEALAN in Europa

           

Experienta acumulata in cei peste 30 de ani de la extrudarea primelor profile din PVC precum si continuarea consecventa a politicii de expansiune au facut ca, astazi, grupul GEALAN sa devina un competitor puternic pe piata ferestrelor din PVC.

Zilnic de la cele patru fabrici sunt livrati zeci de mii de metri de profile din PVC, profile a caror calitate este cunoscuta si apreciata in toata lumea.

Adoptarea unei tehnici avansate in extrudarea profilelor din PVC, a unui sistem de logistica performant precum si rapiditatea in luarea deciziilor si a permanentei orientari catre cerintele pietei au condus la consolidarea relatiilor cu partenerii nostri.

Certificari - Calitate in detaliu

          

Grija pentru viitor

Nu toate ferestrele din PVC sunt la fel de performante.
Deosebirile esentiale sunt date de proprietatile tehnice ale profilelor din PVC.

Cea mai noua generatie de profile GEALAN destinate usilor si ferestrelor cu geam termopan pune accent atat pe aspectul estetic dar si pe indeplinirea tuturor cerintelor de izolatie si statica. Geometria profilelor, ajustata si prelucrata pana in cel mai mic detaliu, indeplineste toate cerintele tehnice indiferent daca este vorba de protectie termica, fonica sau impotriva spargatorilor, de ventilatie si de realizare a ferestrelor cu dimensiuni diferite.

Introducerea managementului de calitate in conformitate cu standardul international ISO 9000:2000 si adoptarea celor mai noi tehnologii in domeniu au facut ca profilele GEALAN sa fie recunoscute si apreciate in toata lumea.

Prin aceasta, Gealan a creat premisele organizatorice pentru continuarea directiei pozitive de dezvoltare. Firma a obtinut in anii trecuti cresteri ale cifrei de afaceri si a putut sa-si creasca substantial procentul de prezenta pe piata.

Raspundere pentru oameni si mediu

Succesele GEALAN in domeniul protectiei mediului demonstreza faptul ca dezvoltarea economica se poate realize in armonie cu natura.

Inca din anul 1996 cele doua fabrici germane au fost certificate conform ordonantei EG-Oko-Audit (EMAS) din cadrul Uniunii Europene.

Pozitia GEALAN, de initiator in bransa in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator a fost consolidata in anul 1997 printr-o certificare suplimentara conform standardului international ISO 14001.

Ulterior aceste standarde de mediu au fost integrate impreuna cu standardele managementului calitatii ISO 9001:2000 in sistemul de management QSU care cuprinde si normele de securitate a muncii.

In acest interval au fost certificate conform normelor mondiale si fabricile din Vilnius si Bucuresti. Se garanteaza astfel ca in toate capacitatile de productie GEALAN se lucreaza dupa aceleasi standarde de calitate si mediu.

GEALAN Romania

     

Misiune

Misiunea Gealan Romania este de a-si mentine in continuare pozitia de lider pe piata romaneasca in domeniul profilelor din PVC destinate ferestrelor si usilor si continuarea politicii de expansiune pe pietele externe in stransa legatura cu programele de dezvoltare ale firmei mame de a intari pozitia grupului GEALAN Fenster Systeme la nivel european.

Vom asigura in permanenta o gama completa de profile din PVC si accesorii la un raport calitate/pret care sa raspunda pe deplin atat cerintelor partenerilor nostri cat si beneficiarilor de tamplarie din PVC, bazandu-ne pe traditia si experienta firmei noastre, pe introducerea de produse noi, competitive dar si pe profesionalismul angajatilor nostri.    

Mesajul Directorului General

Grupul german Gealan a fost prima firma de profil care a investit in Romania deschizandu-si in 1999 o capacitate de productie la Bucuresti.

Introducerea standardelor de calitate si a experientei preluate de la firma mama, conceperea unor programe de parteneriat speciale pentru firmele din Romania precum si capacitatea firmei de a raspunde rapid la cerintele pietei au facut ca in scurt timp Gealan Romania sa ajunga lider pe piata producatorilor de profile din PVC pentru usi si ferestre.

Paralel cu activitatea din Romania au fost dezvoltate consecvent programe de expansiune pe pietele din jurul Romaniei ajungand ca anul acesta Gealan Romania sa exporte cca 20% din productia totala.

Am construit aceasta afacere de succes impreuna cu partenerii nostri si de aceea dezvoltarea in viitor a unor noi concepte de marketing menite sa le consolideze pozitia pe piata producatorilor de ferestre si usi din PVC si sa le asigure succesul, este o prioritate pentru noi, pentru ca succesul partenerilor nostri inseamna si succesul nostru.

Reputatia solida castigata in ultimii ani, angajamentul fata de clientii si angajatii nostri ne obliga sa facem totul pentru a ne mentine in continuare pozitia de lider.
Vom continua planurile de investitii si de dezvoltare a parteneriatelor in Romania care dincolo de calitatea produselor furnizate vor asigura o gama de servicii menite sa contribuie la satisfacerea deplina a consumatorilor.

Deasemenea, vom continua expansiunea pe pietele externe si nu vom scapa din vedere aducerea constanta pe piata a elementelor de noutate.

Responsabilitatea este motivatia noastra. Responsabilitate fata de parteneri, fata de consumatori, angajati si nu in ultimul rand fata de traditia firmei GEALAN.

Investitii

     

Cea mai moderna fabrica de extrudat profile PVC

Firma GEALAN este prezenta pe piata romaneasca inca din anul 1994. Marele succes al clientilor nostri, cresterea rapida a numarului cat si eforturile de dezvoltare a acestei tari au intarit convingerea de a demara un vast proiect de investitii.

Investitie: 7.5 mil EURO
Suprafata totala: 25.000 mp
Suprafata construita: 7.500 mp

- GEALAN testeaza pentru prima data piata romaneasca a ferestrelor din PVC

Firma a mizat consecvent si din timp pe o patrundere rapida pe piata, ajungand ca in scurt timp sa preia conducerea. Marele succes al clientilor nostri, cresterea rapida a numarului acestora cat si eforturile de dezvoltare ale acestei tari au intarit convingerea de a demara un vast proiect de investitii.

- Incepe constructia primei fabrici de extrudat profile din PVC

- Are loc inaugurarea noii capacitati de productie si este produs primul metru de profil din PVC

Noua fabrica dispune de o tehnologie avansata, spatiu mare de depozitare, atelier scoala pentru initierea partenerilor si un elegant sediu administrativ.

Directorul General al firmei GEALAN ROMANIA, Dl. Aurel Vlaicu, explica cursul de expansiune: 'vom incepe cu 3 instalatii de extrudare si, pina la sfarsitul anului 2002 vom avea treptat un numar de 6'.

Evolutie

     

Cel mai important furnizor de profile din PVC pe piata romaneasca

Gealan Romania este cel mai important furnizor de profile din PVC pe piata romaneasca atit din punct de vedere al volumului de vanzari realizat in perioada 1999 - 2001, cat si a numarului mare de firme partenere distribuite pe teritoriul Romaniei.


Cifra de afaceri GEALAN Romania

Marca de tamplarie PVC cu cea mai mare notorietate in Romania

In comparatia directa cu celalalte firme concurente de pe piata, firma GEALAN a fost plasata de cele mai multe ori pe locul 1 de catre firmele prelucratoare de profile din PVC pentru 5 din urmatoarele 6 aspecte:

 1. calitate
 2. pret
 3. servicii
 4. evolutie pe piata
 5. imagine
 6. varietatea componentelor sistemului oferit.

Notorietatea marcii GEALAN in Romania

Parteneriat

Cine vrea sa aiba succes are nevoie de un partener puternic

      

Gealan a dezvoltat un vast program de parteneriat, special conceput pentru firmele din Romania. Cine vrea sa aiba success, are nevoie de un partener puternic.

Cine poate deveni partener Gealan? Cui se adreseaza parteneriatul Gealan?

Cea mai mare pondere in randul prelucratorilor de profile din PVC o au firmele de constructii, procent motivat de profitabilitatea investitiei, flexibilitatea mai mare in adoptarea solutiilor de tamplarie si de independenta fata de actualii furnizori.

In ultima vreme un numar tot mai mare de firme prelucratoare de profile din aluminiu au optat si pentru productia de tamplarie din PVC datorita cererii foarte mari existente pe piata si investitiei relativ mici in utilajele de productie.

Parteneriatul Gealan ofera solutii si firmelor din afara bransei care doresc sa dezvolte o afacere profitabila.

Avantajele parteneriatului Gealan:

 1. SISTEM DE FINANTARE FLEXIBIL
  Inca de la primii pasi ai afacerii, Gealan ofera Partenerului sau un sprijin substantial prin sistemul flexibil de finantare care permite achizitionarea usoara, chiar si in leasing a liniei de fabricatie dorite.
 2. SUPORT TEHNIC SI LOGISTIC PERMANENT
  Dupa semnarea contractului si achizitionarea utilajelor, Gealan ofera gratuit:
  • amplasarea utilajelor in functie de organizarea halei pentru obtinerea unui flux tehnologic optim
  • punerea in functiune a utilajelor de catre tehnicienii de la GEALAN
  • scolarizare - 5 zile in atelierul scoala propriu unde partenerii nostri sunt initiati in fabricarea tuturor tipurilor de ferestre si usi
  • service pentru utilaje pe toata durata contractului
  • documentatie tehnica in limba romana
  • soft de proiectare si ofertare a elementelor de tamplarie din PVC
  • consultanta tehnica pentru lucrarile complexe, seminarii periodice de profil
 3. LIVRARE COMPLETA DIN STOC
  Datorita infiintarii unor depozite locale menite sa deserveasca principalele zone geografice ale tarii Gealan livreaza in cel mai scurt timp materialele necesare executarii unei ferestre: profile din PVC, accesorii, feronerie si materialele de montaj.

Certificari in Romania

     Calitate

Pulberea aditivata necesara producerii profilelor este importata direct de la firma mama din Germania. De asemenea, a fost preluat in totalitate procesul tehnologic, inclusiv controlul calitatii. Toate acestea au facut ca implementarea managementului de calitate in Conformitate cu standardul international ISO 9002 sa se faca intr-un timp scurt si fara probleme.

La inceputul anului 2003 GEALAN Romania este certificata conform noului standard international de calitate ISO 9001:2000           

Protectia mediului

La sfarsitul anului 2001, GEALAN Romania a obtinut si certificarea ISO 14001 privind protectia mediului inconjurator.

  Produse

     

Cea mai noua generatie de profile GEALAN destinate usilor si ferestrelor cu geam termopan pune accent atat pe aspectul estetic cat si pe indeplinirea tuturor cerintelor de izolatie si statica.

Geometria profilelor ajustata si prelucrata pana in cel mai mic detaliu indeplineste toate cerintele tehnice, indiferent daca este vorba de protectie termica, fonica sau antiefractie, de ventilatie si de realizare a ferestrelor cu dimensiuni diferite.

Gealan Romania va ofera o gama larga de produse de acest gen:

S3000 - sistemul de profile cu 3 camere interioare

     

 Sistemul de profile cu 3 camere interioare, doua garnituri si o adancime de constructie de 62 mm, se evidentiaza atat prin usurinta cu care se prelucreaza profilele din PVC in procesul de executie al ferestrelor si usilor dar si prin aspectul exterior placut dat de armonia proportiilor dintre toc si cercevea si contururile exterioare rotunjite.

Sistemul de profile S 3000 ofera optiuni de forma, dimensiune, modalitate de deschidere si culoare. Acesta este adecvat dotarii cu ferestre si usi atat a cladirilor moderne, cladirilor in stil rustic dar si cladirilor vechi la care se impune pastrarea stilui arhitectural.

 Profil cu 3 camere interioare  

Cele doua planuri de etansare realizate cu garnituri continue, care nu ies in evidenta, asigura o protectie optima impotriva ploii torentiale si a curentului de aer.
Faltul tocului este neted si fara canturi ceea ce permite o curatare usoara. Se folosesc mecanisme de inchidere cu actionare pe tot conturul ferestrei. Acestea sunt prevazute cu dispozitive de siguranta pentru a fi evitate manevrarile incorecte, asigurandu-se in acelasi timp o exploatare usoara si o securitate totala a ferestrei.

Alaturi de geamurile izolatoare standard se pot folosi in cazul unor cereri speciale de izolatie termica, fonica si antiefractie, geamuri speciale cu grosimi de pana la 48 mm.

Ferestrele pot fi prevazute cu rulouri exterioare, plase contra insectelor, glafuri interioare si exterioare, si dispozitiv de aerisire automata GECCO (GEalan Clima COntrol).

Pentru usi se pot folosi mecanisme de inchidere atat in partea superioara a usii cat si in pardoseala si perimetral pentru o securitate inalta. De asemenea usile pot fi prevazute cu prag de aluminiu, prag magnetic sau perii in cazul in care se opteaza pentru o usa fara prag. Pentru un design atragator geamurile se pot combina cu paneluri speciale pentru usi.

Profilele sistemului S 3000 sunt livrate standard din depozit in 12 culori si 7 variante de decor lemn.

Click pentru CONFIGURATOR INTERACTIV !

Avantajele sistemului S 3000:

 • Izolatie termica si fonica foarte buna datorita proprietatilor excelente ale materialului profilului, a geometriei camerelor interioare si a etansarii duble
 • Durata mare de viata probata de-a lungul celor 40 de ani de utilizare a ferestrelor GEALAN pe pietele occidentale si certificata prin rezultatele testarilor de durabilitate in mediu agresiv marin si urban industrial
 • Protectie antiefractie prin folosirea geamurilor speciale si a mecanismelor de inchidere de inalta siguranta
 • Indeplinirea cerintelor de statica prin rigidizarea interioara a profilului cu armaturi din otel zincat
 • Intretinere usoara prin curatare cu detergenti obisnuiti, suprafetele exterioare inclinate si muchiile rotunjite nefavorizand depunerea prafului
 • Permite montarea unui sistem de ventilatie automat GECCO 3 (GEalan Clima COntrol)

     

S6000 - Sistemul cu garnitura centrala

     

 

Alaturi de sistemul S 3000 cu garnitura dubla, GEALAN ofera si sistemul cu garnitura centrala, S 6000. Avantajul consta in faptul ca sistemele sunt compatibile.

Garnitura centrala este fixata in faltul profilului fiind ferita de radiatiile solare ceea ce ii confera o durata de viata mai mare.

In plus datorita geometriei faltului se poate monta dispozitivul de aerisire controlata GECCO care regleaza curentul de aer din exterior si interior si totodata evita formarea mucegaiului pe pervazul ferestrei.

 
Profil cu garnitura centrala        

S7000 - Sistemul de profile cu 5 camere de izolatie

     

 

Intotdeauna GEALAN a oferit solutii eficiente in ceea ce priveste tamplaria din PVC. Insasi marca IQ- Fenster Systeme simbolizeaza pretentiile ridicate cu privire la dezvoltarea de noi produse care sa satisfaca cerintele venite atat din partea producatorilor de ferestre si usi cat si din partea constructorilor.

Sistemul de profile S 7000 a fost dezvoltat datorita cerintelor tot mai ridicate din ultima vreme referitoare la dotarea cladirilor cu materiale termoizolante, ceea ce explica necesitatea dezvoltarii de ferestre termoizolante si implicit a profilelor care sa corespunda din punct de vedere termic.

 
Tehnica inovatoare, calitate fara compromis  

Acest sistem are 5 camere interioare si o adancime de constructie de 74 mm, dar si detalii suplimentare caracteristice, menite sa evite formarea puntilor termice, ca de exemplu pozitionarea armaturilor interioare la o anumita distanta de profil cu scopul de a se crea straturi suplimentare cu aer. Tot din motive de izolatie termica sistemul S 7000 este prevazut cu sistem de etansare cu garnitura centrala cu camera de izolare.

Valoarea certificata a coeficientului de transfer termic pentru combinatia de toc/cercevea inclusiv armatura ajunge la k=1,1 W/mp K.

Dispozitivul de aerisire controlata, GECCO (GEalan Clima COntrol) verificat deja la sistemul S 6000 poate fi montat si la sistemul S 7000.

Datorita adancimii mari de constructie (74 mm), ceea ce permite o rigidizare interioara la dimensiuni mai mari, sistemul de profile S 7000 confera o stabilitate inalta dand posibilitatea realizarii unor ferestre de dimensiuni mai mari. Dotat cu mecanisme de inchidere de inalta siguranta acest sistem ofera o protectie antiefractie ridicata.

Si din punct de vedere estetic ferestrele realizate cu profile S 7000 corespund cerintelor de arhitectura: proportii armonioase, contururi rotunjite, elemente vizibile inguste, suprafata stralucitoare.

Avantajele sistemului S 7000:

 • Izolatie termica ridicata
 • Aerisire optima
 • Protectie antiefractie sigura
 • Statica inalta
 • Rigidizari identice pentru toc si cercevea
 • Feronerie identica celei de la sistemele S 3000 si S 6000
 • Multe profile de legatura identice cu cele din S 3000 si S 6000
 • 12 culori si 7 variante de decor lemn

     

S8000 IQ - Un plus la izolatia termica si fonica

     

 Sistemul S 8000 cu 6 camere

Pornind de la principiul ca nimic nu este imposibil, GEALAN a dezvoltat pentru sistemul de profile cu patru camere S 8000 o noua varianta de profile cu 6 camere interioare termoizolante concepute sa raspunda unor cerinte de statica si protectie termica foarte ridicate. Cu acest nou produs se confirma inca o data flexibilitatea si rapiditatea cu care firma GEALAN raspunde la solicitarile si indicatiile clientilor, constructorilor si arhitectilor.

Este un sistem complet care permite realizarea tamplariei care sa corespunda intru totul atat cerintelor de estetica dar si de izolatie termica in conditiile in care se vorbeste tot mai mult despre necesitatea adoptarii unor programe nationale de reabilitare termica a cladirilor in conformitate cu normele internationale referitoare la eficienta energetica si la protectia mediului inconjurator .

Noul sistem de profile dovedeste inca o data orientarea consecventa a firmei GEALAN catre cerintele pietei. Prin constructia acestuia cu sistem dublu de garnituri si cu o adancime de 74 mm, s-a urmarit obtinerea unui profil usor de prelucrat in procesul de productie a ferestrelor si imbunatatirea performantelor de izolatie termica si fonica fata de profilul tri respectiv penta cameral.

 
Consecventa si inovatie  

Argumente convingatoare:

 • 6 camere interioare si adancime de constructie de 74 mm aduc un plus la izolatia termica si fonica
 • Compatibilitate cu sistemul S 3000
 • Sistem complet care permite realizarea tuturor formelor si tipurilor de ferestre
 • Reducerea spatiului de depozitare si a manevrarilor datorita folosirii aceluiasi tip de profil de rigidizare pentru toc, cercevea si montant
 • Garnitura anextrudata la stulp reduce timpul de executie al ferestrei prin eliminarea montarii garniturii dintre cercevea si stulp
 • Faltul cercevelei este inclinat in partea din fata favorizand evacuarea rapida a apei
 • Prelucrare usoara si in cazul realizarii unor tipuri speciale de ferestre precum ferestrele basculante si armonice
 • Stabilitate marita datorita armaturilor de dimensiuni mari
 • Permite folosirea aceluiasi tip de feronerie ca in toate sistemele GEALAN anterioare
 • Permite montarea sistemului de ventilatie automat GECCO 3 pentru o aerisire eficienta a incaperii
 • Design atragator prin proportii armonioase, muchii rotunjite, profile zvelte si suprafete stralucitoare

Profilele colorate marcheaza esential optica fatadelor si a cladirilor. De aceea sistemul S 8000 IQ exista standard in 12 culori si 7 variante de decor lemn. Si pentru sistemul S 8000 este valabil: livrare rapida pentru toate variantele de culoare.   

Sisteme de rulouri

     

 

Sistemul de rulouri GEALAN diminueaza intr-o masura considerabila pierderile de caldura si poluarea fonica. In plus, acestea protejeaza eficient impotriva radiatiilor solare, a efractiilor si a privirilor indiscrete. Aceste sisteme ofera utilizatorului functionalitate sub multiple aspecte.

Montare simpla
Sistemul de rulouri GEALAN poate fi utilizat in orice situatie indiferent daca este vorba de renovari sau de constructii noi. Etansarile prin perie si garnituri din sinele de ghidaj impiedica aparitia zgomotelor la inchiderea si deschiderea ruloului. Jaluzelele rigidizate din PVC asigura o exploatare optima.

  Rulouri
Cresterea confortului locuintei
cu sisteme de rulouri  

Utilizare universala
Sistemul stabil de rulouri GEALAN se monteaza simplu si poate fi utilizat impreuna cu oricare din sistemele de tamplarie GEALAN. Prin sina de fixare universala elementul este adaptabil pentru aproape oricare alt sistem de ferestre - indiferent daca este vorba de PVC, aluminiu sau lemn.

Texturare variata
Rulourile pot fi achizitionate in variante de 9 folii cu imitatie din lemn.
De asemenea, sistemul de rulouri poate fi obtinut din depozit in cele 13 culori standard. La cerere se pot livra si alte culori.

Informatii tehnice

 • dimensiunile cutiei: 150mm, 170mm, 190mm, 210mm
 • izolatie termica: pana la K= 0,6W/m2 K
 • izolatie fonica: pana la RwP = 43dB
 • inaltimea maxima a ferestrei: 350cm
 • mod de actionare: bobinator cu curea, arbore cotit, actionare electrica.

In elementul de montaj al rulourilor se poate clipsa optional folie reflectorizanta cu infrarosu cu rolul de bariera termica.

Sistemul de rulouri GEALAN protejeaza eficient locuinta impotriva radiatiilor solare, a efractiilor si a privirilor indiscrete. O noutate o constituie rulourile actionate automat, prin telecomanda, si posibilitatea instalarii unui senzor electronic programabil. Astfel rulourile se pot inchide sau deschide automat la schimbari de intensitate ale factorilor exteriori (ploaie, vant, soare) si chiar si la spargerea geamului, in functie de cum sunt programate sa actioneze.

Avantaje:

 • Folia reflectorizanta speciala asigura cea mai buna izolatie termica
 • Tablele laterale din otel zincat confera cutiei o prindere stabila de rama
 • Suspendarea jaluzelelor se face prin intermediul lamelelor flexibile din otel
 • Daca este necesara o interventie, aceasta se poate efectua oricand prin intermediul capacului de revizie
 • Prinderea cutiei de fereastra se face printr-o sina de aluminiu fixa
 • Se poate alege intre: lamele din PVC sau din aluminiu. Ce culoare ati prefera? Gri, alb, bej sau
 • Elementul final al lamelelor este confectionat din aluminium fiind prevazut cu limitator in 2 variante constructive
 • La actionarea ruloului aveti posibilitatea alegerii intre diverse moduri de actionare. Sa fie oare actionarea motorizata prin orice tip de comanda, antrenarea cu manivela, sau modul clasic de actionare? Toate exista in cele mai diverse modele si culori.
 • Zgomotele de inchidere ale jaluzelelor se diminueaza datorita periilor si garniturilor in sinele de glisare.

 

Glafuri interioare si exterioare

     

 

Glafurile interioare au rol atat estetic definitivand practic fereastra dar si rol functional de protectie a peretelui.

Glafurile interioare pot fi in diferite nuante cu imitatii ale marmurei sau a unor nuante de lemn. Datorita suprafetei laminate exterioare sunt rezistente la umezeala, temperaturi inalte, zgarieturi si sunt usor de intretinut.

Glafurile exterioare sunt din aluminiu si au rol atat de protectie zidului impotriva intemperiilor dar pot contribui si la imbunatatirea aspectului fatadei.

Plasa contra insectelor - pentru ferestre si usi

     

 Cu sistemul GEALAN de protectie contra insectelor vizitatorii nepoftiti raman afara iar Dvs. puteti avea o noapte linistita.

Avantajele sistemului de protectie contra insectelor:

 • stabilitate datorita ramei din aluminiu
 • rezistenta la actiunea UV si a factorilor climaterici
 • transparenta ridicata
 • montare si demontare simpla
 • nu implica modificari ale ramei ferestrei

 

Montajul nu constituie o problema nici pentru cei care nu sunt specialisti.

Sistemul GEALAN de protectie contra insectelor se poate realiza in rama fixa, in rama mobila sau tip rulou.

Pentru dimensiuni mari se folosesc elemente suplimentare de rigidizare.

Plasa contra insectelor: protectie 24h pe zi

 

 Pragul magnetic

     

 GEALAN este primul producator de profile pentru usi si ferestre care a oferit clientilor sai pragul magnetic pentru usi, eliminand astfel obstacolul creat de un prag la trecerea dintre interior si exterior. Este recomandat in cazul spatiilor publice cu trafic mediu si intens si mai ales acolo unde accesul se face cu ajutorul unor carucioare de transport.

Cele doua benzi magnetice sunt pozitionate in fantele special prevazute in pragul care se monteaza in pardoseala. Acestea se ridica atunci cand usa se inchide fiind atrase de cele doua benzi metalice montate pe cercevea. Benzile magnetice sunt independente iar pozitionarea lor asigura ruperea puntii termice.

Pragul magnetic a raspuns foarte bine testelor de verificare a etanseitatii la vant si la apa de ploaie. Apa infiltrata accidental este drenata prin orificiile special prevazute pentru astfel de situatii.

Pragul de aluminiu

     

 

In mod normal pragul unei usi din PVC este de fapt partea de jos a tocului usii care datorita inaltimii sale creeaza un obstacol la trecerea dintr-un spatiu in altul.

Calcarea repetata a acestui prag din PVC duce la o uzura a acestuia inclusiv a garniturilor de etansare.

Pentru a indeparta aceste inconveniente, a fost introdus noul prag de aluminiu care este plat, se monteaza usor in tocul usii si este prevazut cu garnitura de etansare pozitionata astfel incat se evita uzarea prin calcare.

     GECCO - Dispozitivul de aerisire controlata

     

 

Pentru evitarea fenomenului neplacut de aparitie a mucegaiului datorat in mare parte unei aerisiri insuficiente a incaperii in conditiile unei etansari puternice a ferestrelor din PVC, GEALAN a dezvoltat un dispozitiv de aerisire controlata numit GECCO (GEalan Clima COntrol).

Acest dispozitiv consta intr-o clapeta montata in partea de sus a cercevelei.

Clapeta care in pozitie normala sta deschisa permite aerisirea optima a incaperii avand fereastra inchisa, evitand astfel formarea curentului de aer in interior. La intensificarea presiunii aerului in exterior (vant, furtuna) clapeta se inchide automat actionand sub greutatea proprie si izoland astfel interiorul de exterior.

  GECCO - Gealan Clima Control
GECCO - Gealan Clima Control      

Avantajele sistemului GECCO:

 • aerisire optima chiar si in perioada concediilor si a noptilor
 • este posibila montarea acestui dispozitiv chiar si dupa montarea ferestrelor
 • nici o influenta negativa asupra termoizolatiei
 • reglare absolut automata
 • avantajos din punct de vedere al costurilor
 • nu sunt necesare piese de rezerva

 Acrylcolor – profile colorate

     

 

Odata cu inaugurarea noului centru de logistica in anul 2000, s-a sarbatorit si implinirea a 20 de ani de la fabricarea profilelor colorate obtinute in urma procedeului de coextruziune care confera suprafetei exterioare a profilului o rezistenta sporita la actiunea factorilor climaterici si ai celor agresivi proveniti din mediile industriale si marine.

Ca dovada a capacitatii lor de utilizare nelimitata, profilele acrylcolor produse de firma GEALAN au primit inca din anul 1985 emblema RAL de control al calitatii.

 Acrylcolor – profile colorate      

In procesul de extrudare a profilelor care se realizeaza la temperaturi inalte are loc lipirea unui strat subtire de plexiglas colorat pe suprafata corpului de baza care in acest stadiu consta din PVC alb in stare fluida. Profilul paraseste linia de productie coextrudat (colorat) pe acea suprafata care urmeaza a fi expusa intemperiilor din exterior si alb la interior.

Tehnologia coextrudarii asigura autenticitatea culorilor. Chiar si dupa multi ani de utilizare a ferestrelor colorate nu exista diferente de culoare atunci cand acestora li se alatura unele noi.    

Noutati

   

01 Octombrie 2004

GEALAN Usa glisanta rabatabila S8000 IQ

Pentru o amenajare generoasa a locuintei

Suprafetele mari de sticla prin care patrunde multa lumina in interiorul locuintei sunt acum la moda, in special la trecerea din spatiul de locuit spre terase, balcoane sau gradini. Prin sistemul de profile S 8000 IQ, GEALAN a dezvoltat o noua usa glisanta de dimensiuni mari cu etansare printr-un sistem special de garnituri. Adancimea de 74 mm a structurii profilului pe de o parte si adancimea de 170 mm a combinatiei de profile pe de alta parte permit montarea unor elemente de rigidizare de mari dimensiuni pe cercevea si rama. Acestea contribuie la o stabilitate corespunzatoare a intregii usi. Noul sistem de etansare inlocuieste cu succes sistemul anterior de etansare prin perii - care nu asigura o etanseitate suficienta impotriva aerului si a ploii torentiale. Noile garnituri glisante din TPE (ELASTOMER TERMOPLASTIC) au o rezistenta la frecare foarte mare. Datorita adancimii mari de constructie de 74 mm si a structurii multicamerale a profilului s-a obtinut o izolatie termica foarte buna, caracterizata de un coeficient de transfer termic de Uf =1,9W/m2K.Din 2005 noua usa glisanta va putea fi livrata in 9 nuante de decor lemn si 5 nuante RAL.

     

01 Octombrie 2004

Sistemul de obloane

Avand un design impecabil, obloanele aduc o nota aparte caminului fiecaruia – imbinare ideala intre estetica si functionalitate. In varianta decor lemn, foarte potrivite locuintelor de tip rustic, dar nu numai, obloanele protejeaza ferestrele atat anti-efractie, cat si impotriva intemperiilor. Lamelele obloanelor exista in trei variante: fix deschise (prin care poate trece lumina), fix-inchise (opace) si reglabile.

01 Iulie 2003

Fereastra pasiva

Termoizolarea reprezinta o tema de actualitate, mai ales pe fondul promovarii programelor nationale de reabilitare termica a cladirilor, produsele Gealan fiind concepute sa asigure eficienta energetica, cu respectarea normelor privind protectia mediului. La Construct Expo 2003, 'Gealan' a prezentat in premiera 'fereastra pentru casa pasiva' (sistemul S 7000 IQ Passivhaus), caracterizata printr-un coeficient de transfer termic redus (Uf = 0,82 W/mpK). Fereastra pasiva are geam termoizolant de 42 mm (4/15/4/15/4), Ug = 0,7 W/mpK, iar latimea constructiva a profilului este de 132 mm.

Acum si in rate!

     

De acum cei ce doresc sa-si doteze locuinta cu tamplarie din PVC marca GEALAN pot opta si pentru varianta cu plata in rate in cadrul unui sistem de creditare foarte avantajos oferit prin CEC. Actiunea are loc la nivel national.

In cadrul Protocolului de Colaborare intre GEALAN ROMANIA si CEC s-a stabilit modul de derulare a activitatii de acordare de credite persoanelor fizice care doresc sa-si doteze locuinta cu ferestre din PVC marca GEALAN.

Achizitionarea tamplariei se va face numai de la Partenerii GEALAN - persoane juridice - care in baza unui contract de colaborare cu GEALAN beneficiaza de profile din PVC, materiale auxiliare agreate, utilaje adecvate precum si de tehnologia de fabricatie-productia, controlul si montajul usilor, ferestrelor, si rulourilor facandu-se in conformitate cu prevederile sistemului GEALAN care garanteaza corespunzator calitatea produselor executate.

Lista Partenerilor GEALAN preluata de CEC cuprinde firmele pe care GEALAN ROMANIA le recomanda drept producatori de tamplarie din PVC care respecta prevederile sistemului de fabricatie GEALAN si nu au avut reclamatii privind deficiente calitative sau de alta natura in raporturile derulate cu clientii lor.

Persoanele fizice trebuie sa aiba domiciliul in Bucuresti sau in judetul in care functioneaza unitatea teritoriala CEC care acorda creditul.

Creditul se acorda pe termen de pana la 5 ani.

Rata de credit si dobanda lunara nu va depasi 1 din din veniturile nete lunare realizate de client si sotul/sotia acestuia.

Clientul poate opta pentru una din variantele de creditare: cu sau fara aport propriu.

Clientul se va prezenta la sediul producatorului de tamplarie marca GEALAN unde va primi toate informatiile cu privire la oferta de cumparare de bunuri pe credit CEC (conditii de creditare, acte necesare intocmirii dosarului de credit, variante de creditare, nivelul dobanzilor practicate in momentul solicitarii creditului.

Tot la sediul producatorului de tamplarie se va deplasa si consilierul CEC care va verifica documentele completate de client din care trebuie sa rezulte ca exista posibilitati reale de garantare si rambursare a creditului, precum si de plata a dobanzilor aferente, cu respectarea conditiei conform careia rata de credit si dobanda lunara sa nu depaseasca 1 din veniturile nete lunare. Raspunsul de la CEC va veni in termen de 2-3 zile dupa depunerea dosarului complet.

Pentru cazurile in care sunt indeplinite conditiile de creditare consilierul CEC stabileste cu clientul data la care acesta trebuie sa se prezinte la sediul CEC pentru continuarea formalitatilor.

Durabilitate

     

Sinteza ideala intre frumusete si functionalitate, ferestrele Gealan dispun de toate caracteristicile de calitate pentru a asigura o durata de viata mare a ferestrelor – pentru toate tipurile de cladiri: case, blocuri, spitale, hoteluri, spatii comerciale.


Amestecul de PVC utilizat precum si calitatea prelucrarii acestuia permit realizarea de ferestre cu o durata de viata estimata la 50 de ani.

PVC
-ul rigid este un material durabil care rezista foarte bine in atmosfere agresive (climat marin sau urban-industrial).

Ferestrele Gealan sunt rezistente la toate influentele mediului cum ar fi actiunea UV, vant, ploaie, frig si oscilatii de temperatura si isi mentin aspectul placut chiar si dupa ani de zile.

 Izolatie termica si fonica

     

Ferestrele GEALAN economisesc optim energia.

Cheltuielile pentru incalzirea locuintei scad considerabil prin montarea ferestrelor potrivite si aceasta datorita proprietatilor excelente de izolatie termica ale materialului profilului, ale sistemului de garnituri precum si ale geamului termoizolator.

Conductivitatea termica redusa a PVC-ului si numeroasele alveole in configuratia profilului confera tamplariei o izolatie termica superioara care evita fenomenul de condens pe suprafata.

Capacitatea de termoizolare a PVC-ului este marita prin adancimea mare a constructiei profilului, de pana la 74 mm, de modul de constructie al profilului bazat pe mai multe camere interioare, de folosirea unui sistem dublu de etansare si a unui geam izolator corespunzator.

Protectia fonica reprezinta un aspect important din punct de vedere al sanatatii.

Nu se poate trece usor cu vederea ca in ultimii ani nivelul zgomotului a crescut mult datorita in principal intensificarii traficului rutier si al celui aerian.

Cu un indice de atenuare fonica de pana la 45 dB, ferestrele din PVC Gealan ofera protectie eficienta la zgomotul prea mare, avand in vedere ca pentru o incapere de locuit se considera ca nederanjanta o valoare maxima a zgomotului de 65 dB.

Prin solutia constructiva adoptata si prin tipul de geam utilizat (termoizolator sau cu alcatuiri speciale, ce poate ajunge la grosimi de pana la 48 mm), ferestrele GEALAN imbunatatesc protectia fonica si maresc astfel calitatea vietii.

 Intretinere usoara

     

Ferestrele Gealan elimina definitiv lucrarile costisitoare de intretinere si vopsire periodica deoarece nu necesita decat o simpla stergere cu orice detergent casnic.

Astfel puteti economisi timp si bani iar week-end-urile libere va vor apartine in intregime dvs. si familiei dvs.

Protectie antiefractie

     

Protectia si siguranta se numara printre nevoile de baza ale fiecarui om.

Vreti sa va simtiti bine in propriul camin? Atunci nu va lasati la voia intamplarii. Procedati conform motto-ului „Increderea este buna – controlul este si mai bun“. Apreciati tipurile de ferestre ce va asigura protectia contra spargerilor. Deoarece jumatate din spargatori nu intra pe usa, ci pe fereastra. Cu repeziciunea unei secunde spargatorii reusesc sa scoata o fereastra.

In cazul ferestrelor GEALAN, adancimea mare de constructie a profilului, armarea acestuia pe toata lungimea cu otel zincat, montarea geamurilor speciale antiefractie si folosirea mecanismelor de inchidere in mai multe puncte sunt argumente convingatoare in ceea ce priveste siguranta.

Ferestrele GEALAN ofera siguranta in cazul celor mai diverse tipuri de deschidere, constructii si domenii de utilizare.

Astfel puteti fi foarte sigur.

Multitudine de forme si culori

     

Multitudine de culori

Profilele colorate accentueaza aspectul fatadei. Locuintele atrag astfel privirile trecatorilor incantati de fatadele colorate considerate a fi drept „cartea de vizita“ a cladirilor. Chiar designul neobisnuit sau nuantele tipic regionale nu reprezinta nici o problema.

Ferestrele GEALAN sunt produse intr-o multitudine de culori. Pentru fiecare mediu exista nuanta potrivita. De la albul nobil pana la culoarea ardeziei pot fi obtinute toate nuantele de culori. Culorile sunt naturale, durabile si verificate RAL, deoarece calitatea reprezinta principul de baza al firmei GEALAN.

Procesul tehnologic special de obtinere a profilelor acrylcolor confera stratului acrilic exterior rezistenta la intemperii, zgariere si atmosfere agresive. Suprafata satinata, usor de curatat nu necesita intretinere speciala pe intreaga durata de viata a ferestrelor.

Ferestrele acrylcolor, albe in partea din interior a locuintei si colorate in partea din exterior, rezistente la toate influentele mediului cum ar fi actiunea UV, vant, ploaie, frig si oscilatii de temperatura, intr-o multitudine de forme si tipuri de deschidere reprezinta un punct in plus de nepretuit pentru arhitecti si constructori in realizarea constructiilor Configurator interactiv de ferestre si usi GEALANmoderne.

Calitati

Culori veritabile
Usor de intretinut
Rezistente la intemperii
Reflexie mare
100 % reciclabile durabile

Strat acrilic
Profil acrylcolor
Unelte
Corp de baza din PVC alb

Aspecte naturale

Puneti valoare pe aspectul natural fara a vrea sa renuntati la avantajele tehnicii moderne din domeniul ferestrelor? Atunci alegerea corecta sunt ferestrele Gealan din PVC cu aspect decorativ de lemn. Indiferent daca vreti sa renovati o casa la care se impune pastrarea stilului arhitectural sau pentru o constructie noua in stil rustic – ferestrele GEALAN cu aspect decorativ de lemn va vor convinge din punct de vedere estetic si functional.
Armonia deplina cu peisajul este imbinata cu calitatile ferestrei moderne din PVC.
Ferestrele GEALAN cu aspect decorativ de lemn exista in sapte variante decorative diferite cu efect optic ce imita lemnul veritabil.

Multitudinea formelor

Sistemele de profile GEALAN ofera proprietarilor de locuinte si case o creativitate fara limite. Pe langa o functionalitate convingatoare acestia au marele avantaj de a se hotari pentru aproape orice forma de fereastra. Fara probleme se pot dota cu ferestre constructiilor vechi precum si cladiri moderne. Si chiar si cele mai severe cerinte pentru protectia cladirilor aflate in restaurare nu reprezinta in acest caz nici o problema. Deoarece ferestrele din PVC sunt produse in toate dimensiunile, formele si culorile si se pot deschide in orice mod doriti.

Sistem de ventilatie GECCO

     

Un schimb regulat intre aerul din exterior si cel din interior constituie premisa pentru o clima placuta in incapere si pentru un confort sporit al locuintei.

De aceea pentru toate ferestrele GEALAN exista la cerere sistemul automat de ventilatie GECCO (GEalan Clima COntrol). Clapeta de mici dimensiuni dar de mare efect face din ferestrele dvs. normale ferestre pentru ventilatie care, in pozitia inchis, initiaza accesul regulat al aerului, oferind locuintei dvs. personale un „climat placut“.

La intensificarea vantului si aparitia ploii clapeta se inchide automat neexistand pericolul ca praful sau apa sa patrunda in interior.

Avantajele GECCO:

- schimb optim de aer la presiuni normale ale aerului
- o permanenta ventilatie de baza (si in timpul noptii si in perioada concediului)
- nu se produce curent in incapere
- lucreaza automat
- se poate monta si la ferestrele existente deja
- nu afecteaza proprietatile de izolatie termica si fonica ale ferestrei
- avantajoase ca pret

Un climat si o liniste placute ale incaperii– astfel locuitul devine o placere.

Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1267
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site