Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


IZOLATII LA CONSTRUCTII AGRO-ZOOTEHNICE

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Compozitia betonului
Clasificarea fronturilor la apa
Design of RC Bars
MATERIALE SI S.D.V.-URI UTILIZATE LA LUCRARI DE ZUGRAVELI
IMBUNATATIRI FUNCIARE SI CONSTRUCTII CIVILE Grila de examinare
UTILAJE PENTRU RECUPERAREA SI RECICLAREA MATERIALELOR DE CONSTRUCTII - PROIECT- FOARFECA PENTRU DEMOLARI
CLASIFICAREA CONSTRUCTIILOR
GRINZI COMPOZITE
COFRAJE Si SUSTINERI
Constructia unui panou solar obisnuit

STYRODUR 3035 CN - IZOLATII LA CONSTRUCTII AGRO-ZOOTEHNICE

Izolarea termica a cladirilor agro-zootehnice are o mare importanta, de aceasta depinzand in mare masura rezultatele obtinute in fermele de animale si in magaziile de produse agricole. La aceste cladiri cu o inertie termica in general scazuta, protectia termica este necesara nu numai iarna ci si in perioada de vara. Produsele Styrodur sunt utilizate la izolarea cladirilor agro-zootehnice de mai bine de 20 de ani. Placile de STYRODUR 3035 CN sunt rezistente la umezeala, bune termoizolatoare, rezistente la tensiune si incovoiere si cu o buna stabilitate dimensionala. Produsul nu este afectat de substante agresive (dejectiile, gazele si lichidele obisnuite in cazul cladirilor agro-industriale.
   Placile de STYRODUR 3035 CN cu lamba si uluc asezate intr-un strat continuu de izolatie termica se plaseaza la partea superioara sau inferioara a capriorilor/grinzilor. Placile nu mai necesita alt tratament sau protectie, instalarea lor realizandu-se simplu si repede.Daca placile se utilizeaza ca plafon fals, fixarea se realizeaza cu cuie speciale din otel.
   Curatarea suprafetei placilor se poate realiza cu jet de apa cu presiune mare, produsul fiind de asemenea rezistent la majoritatea substantelor dezinfectante utilizate in agricultura. Este importanta curatirea si dezinfectarea regulata pentru prevenirea daunelor provocate de gandaci, rozatoare etc.; cu toate ca spuma de polistiren extrudat nu are valoare nutritiva, ea poate fi folosita de acestia ca adapost
Informatii generale

World Ply este un tip de membrana din bitum impermeabila, modificata, rezistenta, elastica, rezistenta la strapungere, care se utilizeaza la acoperisuri noi si la renovari. Produsul este compus dintr-un tip de bitum, special formulat si de o inalta calitate, intarit cu un miez de poliester netesut. World Ply este disponibil cu o suprafata minerala sau sablata, care se utilizeaza la acoperisuri expuse.
   World Ply este si o membrana impermeabila excelenta pentru aplicatii orizontale si verticale, inclusiv pentru etansarea subsolurilor.

Asfalt modificat APP

Miez poliester netesut

Asfalt modificat APP

Strat separator calcinat din polietilena

CARACTERISTICI

 • Compus APP din bitum modificat
 • Disponibil la greutatea de 3.5 sau 4kg/m 2, 4.5 kg/m 2, precum si la grosimea de 3-4-5 mm.
 • Intarita cu poliester
 • Presata cu film PE sub suprafata
 • Instalare usoara si rapida
 • Garantie
 • Disponibila cu suprafata granulata de ardezie in diferite culori: naturala, alb, verde, rosu, maro.

AVANTAJE

 • Rezistenta superioara la intemperii
 • Durabilitate de neegalat
 • Rezistenta la strapungere
 • Impermeabilitate asigurata
 • Usor de aplicat
 • Costuri reduse
 • Performanta garantata
 • Garantie asigurata de 10 ani in caz de defectiuni ale produselor

Caracteristici

Metoda de testare EN

Unitate de masura

World Ply 4 mm

Valoare tipica

World Ply min. 4500

Valoare tipica

Grosime

mm

Lungime:

m

Latime:

cm

Masa:

Kg/mq

Rezistenta de rupere la intindere (1) L=

N/5 cm

Rezistenta de rupere la intindere (1) T=

N/5 cm

Alungire (1) L=

Alungire (1) T=

Rezistenta la rupere (coada cuiului) L=

N

Rezistenta la rupere (coada cuiului) T=

N

Sarcina statica pe placa de izolare

Kg*

L 15

L 15

Sarcina statica pe suport hard

Kg*

L 20

L 20

Flexibilitate la rece

0 C

Rezistenta la caldura

0 CStabilitate dimensionala (long.)

Impermeabilitate (2)

Kpa

 • Valoarea nominala conform normelor UEAtc (decembrie 2001)
 • 60 Kpa = 6 m coloana de apa

Conform cu prEN 13707 (noiembrie 2001) ca factor de rezistenta bariera antivapori () pentru membrana armata din bitum polimer poate fi luata valoarea > 20,000

L 15 = Impermeabilitatea nu se pierde sub o sarcina de 15 Kg, doar sub o sarcina de 20 Kg
   L 20 = Impermeabilitatea nu se pierde sub o sarcina de 20 Kg, doar sub o sarcina de 25 Kg

GARANTIE

Pentru membrana World Ply producatorul ofera utilizatorului o garantie de zece ani. Aceasta garantie acopera doar materialul si nu include accesoriile si posibilele erori de aplicare aparute in timpul instalarii sistemului de acoperis.

INSTRUCTIUNI DE APLICARE WORLD PLY

Inainte de a instala World Ply, consultati agentul producatorului pentru a va oferi cerintele si recomandarile specifice, intrucat unele aplicatii pot necesita utilizarea unor straturi de baza aprobate, izolatii aprobate sau placi de renovare speciale.

1) Suprafata peste care urmeaza a fi instalata World Ply trebuie sa fie solida, uscata, neteda si fara resturi sau materiale demontabile. Toate suprafetele trebuie proiectate si instalate in conformitate cu standardele industriale corespunzatoare ale producatorului. Orice inclinare minima de 2% pe verticala este acceptabila. Suprafata trebuie acoperita in intregime cu grund adecvat care trebuie lasat sa se usuce inainte de aplicarea membranei.

2) Incepand de la cel mai de jos punct al tablierului acoperisului, desfasurati World Ply si aliniati-o perpendicular pe inclinarea tablierului, astfel incat scurgerea sa se faca peste suprapuneri.

Reinfasurati ambele capete catre mijloc pentru a incepe incalzirea.

3) Utilizand lampa cu propan, aplicati flacara uniform prin miscari repetate pe suprafata portiunii infasurate a rolei pana ce aceasta ajunge la temperatura potrivita de aplicare, cand se topeste filmul PE si compusul de bitum devine lichid. Flacara trebuie miscata dintr-o parte in alta si membrana World Ply desfasurata treptat in timp ce apasati uniform pe suprafata aplicata.

Pe masura ce suprafata se incalzeste, fumul produs este un semn ca materialul s-a supraincalzit.

4) Repetati operatiunea cu rolele urmatoare, mentinand suprapunerile laterale de 7-8 cm si cele de la capete de 12 cm. Toate suprapunerile trebuie sa fie finisate cu grija pentru a asigura impermeabilitatea. Daca din suprapuneri iese o cantitate vizibila de bitum, atunci inseamna ca acestea sunt bine lipite.

Doar stratul de finisaj mineral poate fi utilizat ca strat de suprafata, atunci cand nu este specificat nici un alt strat gros de finisaj de protectie (dale de pavaj, dale din ceramica, prundis).

UTILIZARI SI APLICATII

World Ply poate fi utilizat pentru acoperisuri noi sau pentru renovarea acoperisurilor vechi, cu conditia ca tablierul sa fie intr-o stare acceptabila si sa fie bine pregatit prin curatare intensa si acoperit cu grund din bitum adecvat.

ACOPERIS TERASA

ACOPERIS SARPANTA

SUBSOL/FUNDATII

INFORMATII GENERALE

 • ROOFCOTE este o gama de  membrane pe baza de bitum distilat modificat cu   polimeri plastomeri  (APP), avand o armatura compozita, formata din impaslitura de poliester armata cu filamente longitudinale de fibra de sticla (P si PA), sau impaslitura de fibra de sticla armata longitudinal (V si VA). Compozitia modificata a membranei ofera proprietati excelente impotriva imbatranirii,  elasticitate, flexibilitate la rece, durabilitate si rezistenta mecanica corespunzatoare.
 • Membranele ROOFCOTE  P si  V sunt fabricate cu finisaj de nisip pe fata superioara.
 • Membranele ROOFCOTE PA si ROOFCOTE VA se livreaza cu finisaj superior de granule minerale. Acest finisaj are rolul de a proteja membrana de razele UV conferind totodata si un aspect estetic aplicatiei. Membrana este prevazuta cu margine de suprapunere laterala de 10 cm si margine de suprapunere de capat de 15 cm.
 • Partea inferioara a membranelor  ROOFCOTE este protejata cu o folie de polietilena termofuzibila care previne lipirea materialului cand este rulat , si se topeste in timpul termosudarii cu flacara. Temperatura corespunzatoare aplicarii se poate controla, urmarind disparitia marcajului  stantat in relief  (gofratura) de pe suprafata de asezare a membranei. Incalzirea membranei peste temperatura de topire optima poate provoca modificari in structura materialului.
 • Folia de polietilena prezinta si un caroiaj  tiparit, care  ajuta la alinierea laterala a membranei.  
 • Membranele  ROOFCOTE P si PA au  rezistenta excelenta la punct  static si dinamic, o foarte buna rezistenta la rupere longitudinala si transversala  si o alungire mare la rupere.
 • Membranele ROOFCOTE V si  VA ofera foarte buna stabilitate dimensionala, fiind folosite ca strat de baza sau strat final in lucrarile bi- sau multistrat (V +PA sau P+ VA)

PRODUSE

ROOFCOTE este un tip de membrana din bitum modificat (aditivat)este un amestec de bitum neoxidat cu polimeri plastomeri si/sau elastomeri, omogen disersati in masa bituminoasa.

Armate cu fibra de sticla si poliester. Tehnologia de fabricatie presupune existenta unor instalatii complexe de aditivare a bitumului distilat. Polimerii elasto-plastoeri asigura obtinerea urmmatoarelor caracteristici:stbilitate la cald:min. 110 C(SBS) si 120 C (APP), temperatura de topire : >=150 C, flexibilitate la rece: de la 0 C pana la -25 C, elastitacitate la temperaturi scuzute, aderenta buna la sustrat, rezistenta la stes mecanic si imbatranire naturala, garantia producatorului:10 ani, durata de viata 15-20 ani.DENUMIRE PRODUS

CARACTERISTICI

FLEXIBIL.

ARMATURA

FINISAJ

LA RECE

FIBRA STICLA

POLIESTER

NISIP

ARDEZIE

ROOFCOTE V 2 KG/MP

OC

ROOFCOTE V 3 KG/MP

OC

ROOFCOTE V 3,5 KG/MP

OC

ROOFCOTE V 4 KG/MP

OC

ROOFCOTE VA 3,5 KG/MP

OC

ROOFCOTE VA 4 KG/MP

OC

ROOFCOTE VA 4,5 KG/MP

OC

ROOFCOTE P 3 KG/MP

OC

ROOFCOTE P 3,5 KG/MP

OC

ROOFCOTE P 4 KG/MP

OC

ROOFCOTE PA 3,5 KG/MP

OC

ROOFCOTE PA 4 KG/MP

OC

ROOFCOTE PA 4,5 KG/MP

OC

DATE TEHNICEProprietati tehnice 

U.M.

ROOFCOTE

Tolerante

V (VA)

P (PA)

Armatura

fibra de sticla  55g

polyester
 120 g

Lungime rola (SR EN 1848-1)

m

Latime rola (SR EN 1848 1)

m

Greutate specifica (SR EN 1849 1)

kg/m2

Forta de rupere la tractiune (SR EN 12311-1)

 -longitudinal

N/ 5 cm

 -transversal

Alungire la rupere (SR EN 12311-1)

 -longitudinal

 -transversal

Rezistenta la perforare statica (SR EN 12730)

kg

min

Rezistenta la perforare dinamica (SR 137/95)

clasa

I1

I3

min

Flexibilitate la rece (SR EN 1109 )

C

2 C

Stabilitate dimensionala (SR EN 1107 1)

max

Stabilitate la cald (SR EN 1110)

C

min

Impermeabilitate  (SR EN 1928)

Kpa

min

Absorbtia de apa  (SR 137/95)

max

Clasa de combustibilitate (STAS 11357-90)

C4

C4

INSTRUCTIUNI GENERALE DE UTILIZARE

Inainte de aplicare, asigurati-va ca suprafata este uscata si curata.
   Cand le aplicati pe beton sau caramida, va sfatuim sa le lasati un timp suficient pentru uscare in functie de sezon. Suprafata pe care urmeaza a fi aplicata membrana trebuie sa fie neteda si dreapta. Pentru a vedea cat de neted este betonul, trebuie sa-l testati in toate directiile cu ajutorul unui netezitor de 2 metri, ca sa va asigurati ca nu prezinta adancituri mai mari de 10 mm. Daca il testati cu netezitorul de 200 mm adanciturile nu trebuie sa fie mai mari de 3 mm. Din orice fisuri sau gauri trebuie indepartate materialele care se utilizeaza pe santiere, cum ar fi cuie, placi de metal, lemn, etc. Pentru o corecta eliminare si scurgere a apei de ploaie catre punctele de canalizare este foarte important sa asigurati o inclinare de cel putin 2% in partea pe care se afla suportul.


   Suprafetele trebuie tratate mai intai cu grund adecvat. La aplicarea straturilor impermeabile, lipirea acestora cu lampa cu gaz propan trebuie efectuata la temperaturi de peste 5 0C. In cazul in care imbinarile au fost adecvat sudate se obtine o suprafata impermeabila si durabila. Cand pozitionati membrana, asezati straturile de-a latul pantei, incepand de jos de la orificiul de evacuare a apei.
   Stratul de deasupra trebuie aplicat in aceeasi directie ca si primul strat, dar decalat.
   In timp ce intindeti membrana, este bine sa desfaceti intotdeauna intreaga rola si sa va asigurati de corecta imbinare cu straturile invecinate. Rolele trebuie apoi infasurate la loc, pornind de la capete catre centru inainte de efectuarea imbinarii cu flacara.
   Suprapunerile laterale sunt imbinarile de pe lungimea straturilor.
   Acestea trebuie sudate cu grija si trebuie sa prezinte o bordura de bitum de-a lungul suprapunerii. Suprapunerile laterale trebuie sa fie de 80 mm. Suprapunerile de la capete sunt imbinarile de la capatul sau marginea mai ingusta a stratului. Aceasta operatie trebuie efectuata cu grija, asigurandu-va de perfecta imbinare. Suprapunerile trebuie sa fie de 150 mm. Cand lipiti in anumite puncte materialul armat din poliester, membrana trebuie sa fie complet lipita pe o distanta de 1 metru pe ambele parti ale suprapunerilor de la capete.
   Lipirea se realizeaza prin derularea treptata a membranei in timp ce directionati flacara in partea de dedesubt a rolei si topiti bitumul, miscand lampa de lipit din stanga spre dreapta. Durata calcinarii filmului de polietilena si a topirii bitumului va determina viteza aplicarii. Membranele cu suprafata minerala sunt prevazute cu muchii la suprapunerile laterale. Pentru suprapunerile de la capete este necesara indepartarea suprafetei minerale prin incalzirea cu o lampa. La final etansati suprapunerile. Daca din suprapuneri iese o cantitate vizibila de bitum, atunci inseamna ca acestea sunt bine lipiteloading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 857
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site