Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Materiale pentru izolatii si finisaje

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Tigle ceramice
INSTALATII DE BALAST - SANTINA
Reabilitari ale hidroizolatei
PREVEDERI COMUNE TUTUROR CONSTRUCTIILOR
STRUCTURA CONSUMULUI DE CALDURA AL UNEI CLADIRI
NORMATIV pentru executia tratamentelor din anrobate bituminoase cu granulozitate discontinua
Legea 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea in constructii
Automatizarea centralelor termice
MATERIALE - Elemente pentru zidarie
CALCULUL STRUCTURII - PREDIMENSIONARE

Materiale pentru izolatii si finisaje

Pentru asigurarea confortului si a durabilitatii constructiilor civile si industriale se executa urmatoarele tipuri de izolatii: termice (termoizolatii); fonice (fonoizolatii); contra trepridatiilor si impactului; contra apei (hidroizolatii).
Scopul izolarii termice este asigurarea climatului interior, impuse de cerintele minimale de conform in cladirile civile si de conditiile desfasurarii procesului tehnologic de fabricatie in cladirile industriale. Prin dimensionarea termotehnica a elementelor de constructie se urmareste sa se limiteze pierderile de caldura, sa se evite condensarea vaporilor de apa pe suprafata interioara sau in interiorul elementelor de constructie, sa se limiteze oscilatiile temperaturii pe suprafata interioara a elementelor de constructie si sa se reduca permeabilitatea acestora la aer. Dupa capacitatea de izolare termica, materialele termoizolatoare se clasifica in functie de densitate aparenta in stare uscata, astfel:

ρ < 100 kg/m3, materiale cu eficienta termica mare;

ρ = 100 500 kg/m3, materiale cu eficienta termica medie;

ρ = 500 800 kg/m3, materiale cu eficienta termica mica.

Dintre cele mai eficiente materiale fac parte produsele din vata minerala, vata de sticla, placile de pluta, polistirenul celular si betoanele usoare.Pentru absorbirea sunetelor din incaperi se folosesc la pereti si la plafoane placi din materiale poroase, cu porii deschisi.

Pentru izolarea contra trepidatiilor si impactului, intre fundatiile masinilor si constructie se intercaleaza straturi de pluta, pasle sau alte materiale absorbante de trepidatii. Pentru izolarea contra impactului, produs in special prin caderea pe pardoseala a unor corpuri grele, intre pardoseala si planseu se intercaleaza un strat absorbant (din vata minerala, placi fibrolemnoase etc.) obtinandu-se astfel o pardoseala flotanta.

Izolarea hidrofuga se realizeaza in constructii, cu bitum si straturi de carton sau de panza asfaltata. Pentru a impiedica patrunderea apei in elementele de constructie se folosesc si pelicule hidrofobe.

Ca materiale de protectie si finisaj, pe langa materialele din lemn si produse de lemn, ceramica, pietre naturale etc., se foloseste o gama larga de produse care dupa functia pe care o indeplinesc se impart in: adezivi, chituri, grunduri, lacuri, emailuri si vopsele.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 652
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site