Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Reabilitari ale hidroizolatei

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
Reabilitari ale hidroizolatei

1. Materiale pe baza de bitum

MATIZOL
MATIZOL Ploiesti produce urmatoarele sortimente de materiale bituminoase :

CARTON BITUMAT

Este un produs obtinut prin impregnarea si acoperirea cu mastic bituminos a cartonului celulozic, urmata de presararea cu nisip pe ambele fete. Se noteaza cu carton asfaltat CA urmata de masa suportului, exprimatà in grame : CA 300 ; CA 333 ; CA 400 ; CA 500 ; CA 500R. Se utilizeaza ca material hidroizolator in constructii civile si industriale, la acoperisuri plane si la cele cu panta mai mica de 25°.

Cartonul bitumat asigura etanseizarea constructiilor si a elementelor portante de constructii (fundatii, ziduri de sprijin). Se aplica prin lipire cu bitum cald.

Este garantat 18 luni de la data fabricarii. Comportarea la cald la 80°C timp de 2 ore, flexibilitate la 0°C si 20°C, impermeabilitate la o coloana de apa de 100 mm timp de 72 ore.

PANZA BITUMATA

Se obtine prin impregnarea cu bitum si acoperirea cu mastic bituminos a unui suport tesut din fibre liberiene, urmate de presararea cu nisip cuartos pe ambele fete. Se utilizeaza in special la hidroizolatii. Se fabrica in foi cu (95-120)m latime , in suluri, masa totala 3300g/m2 ; stabilitate la cald la 80°C timp de 2 ore si impermeabilitate.

TESATURA BITUMATA

Tesatura din fire de sticla bitumata se obtine prin acoperirea cu mastic bituminos a suportului din fire de sticla, urmata de presararea cu nisip fin pe ambele fete sau caserarea cu folie de aluminiu sau de polietilena pe una sau pe ambele fete.

Se utilizeaza ca material hidroizolator in constructiile civile si industriale, la acoperisuri plane si la cele cu pante (25-28°). Asigura etanseizare constructiilor si a elementelor portante de constructii. Se aplica prin lipire cu bitum cald. Asigurand rezistenta elementelor la inghet-dezghet poate fi un inlocuitor cu calitati superioare al panzei bitumate, imputrescibil.

IMPASLITURA BITUMATA

Impaslitura din fibre de sticla bitumata se obtine prin acoperirea cu mastic bituminos a impasliturilor din fibre de sticlà, urmata de presararea cu nisip pe una sau ambele fete sau caserarea cu diverse folii pe una sau ambele fete. Se utilizeaza ca material hidroizolator in constructii civile si industriale, la acoperisuri plane si a elementelor portante de constructii.

Se aplica prin lipire cu bitum cald. Garantia este de 18 luni .

Comportarea la cald la 80°C timp de 2 ore, flexibilitate la 0°C, impermeabilitate, imputrescibilitate, oferà posibilitatea de reconditionare periodica a startului de acoperis.

In continuare vor fi prezentate cateva dintre tipurile de tesaturi si impaslituri bitumate. Acestea se ambaleaza in suluri, livrarea paletizata, dimensiunile unui palet 1200x800mm.

Se aplica usor, rapid, prin topirea unui strat superficial din produs cu flacara sau prin topire cu bitum cald. Stabilitatea la cald la 80°C timp de 2 ore, impermeabilitate la o coloana de 100 mm timp de 72 ore.

Impaslitura bitumata cu mastic aditivat tip V60S

Se obtine prin acoperirea cu mastic bituminos a impasliturii din fibre de sticla, urmata de presararea cu nisip, ardezie diferit colorata pe una din fete, cealalta fiind caserata cu folie de polietilena.

Masticul bituminos se poate imbunatatii prin adaugare de cauciuc termoplastic SBS sau APP.

Grosimea 2,3,4,5 mm. Stabilitate la cald la 80°C timp de 2 ore fara curgeri, deplasarile sau alunecari, impermeabile, elasticitate la temperaturi scàzute (-5°C) si flexibilitate ridicata ; rezistenta la imbatranire.

Se aplica la hidroizolatii la constructii civile sau industriale, la acoperisuri terasa sau cu panta.

Tesatura bitumata cu bitum aditivat TIP G 200S

Se obtine prin acoperirea cu mastic bituminos a tesaturii din fire de sticla, urmata de presararea cu nisip, ardezie diferit colorata pe una din fete, cealalta fiind caserata cu folie de polietilena. Masticul poate fi imbunatatit prin adaugarea de cauciuc termoplastic SBS sau APP.

Grosimea tesaturii bitumate este de 4, 5, 6 mm, are o rezistenta mare la imbatranire, elasticitate sporita la temperaturi scazute (-5°C) si flexibilitate ridicata. Tesatura are elasticitate mare a imbinarilor, rezistenta mare la socuri mecanice.

Se utilizeaza la hidroizolatiile constructiilor civile sau industriale, la acoperisurile terasa sau cu panta.

Impaslitura poliesterica bitumata cu bitum aditivat tip PYS

Se obtine prin acoperirea cu mastic bituminos a impasliturii poliesterice, urmata de presararea cu nisip sau ardezie diferit colorata pe una din fete, cealalta fiind caserata cu folie de polietilena. Masticul poate fi imbunatatit prin adaugarea de cauciuc termoplastic SBS sau APP.

Grosimea impasliturii bitumate este de 3, 4, 5, 6 mm, are o rezistenta mare la imbatranire, elasticitate sporita la temperaturi scazute (-5°C) si flexibilitate ridicata, elasticitate mare a imbinarilor, rezistenta mare la socuri mecanice. Termen de garantie 10 ani.

Se utilizeaza la hidroizolatiile constructiilor civile sau industriale, la acoperisurile terasa sau cu panta.

Impaslitura bitumatà cu bitum aditivat placata cu folie poliesterica aluminizata TIP V60 SPPYAI

Se obtine prin acoperirea cu mastic bituminos a impasliturii din fibre de stila, urmata de acoperirea cu folie poliesterica aluminizata pe una din fete, cealalta fiind caserata cu folie de polietilena. Masticul poate fi imbunatatit prin adaugarea de cauciuc termoplastic SBS sau APP.

Grosimea impasliturii bitumate este de 3, 4, 5 mm, are o rezistenta mare la imbatranire, elasticitate sporita la temperaturi scazute (-5°C) si flexibilitate ridicata, elasticitate mare a imbinarilor.Termenul de garantie 20 de ani.

Se utilizeaza la hidroizolatiile constructiilor civile sau industriale, la acoperisurile terasa sau cu panta.

Tesatura bitumata cu bitum aditivat placata cu folie poliesterica aluminizata tip G200 SPPYAI

Se obtine prin acoperirea cu mastic bituminos a tesaturii din fibre de sticla, urmata de acoperirea cu folie poliesterica aluminizata pe una din fete, cealalta fiind caserata cu folie de polietilena. Masticul poate fi imbunatatit prin adaugarea de cauciuc termoplastic SBS sau APP.

Grosimea tesaturii bitumate este de 4, 5, 6 mm, are o rezistenta mare la imbatranire, elasticitate sporita la temperaturi scazute (-10°C) si flexibilitate ridicata. Elasticitate mare a imbinarilor, rezistenta mare la socuri mecanice. Termenul de garantie 10 ani.

Se utilizeaza la hidroizolatiile constructiilor civile sau industriale, la acoperisurile terasa sau cu panta.

Membrane hidroizolatoare tip Elasthobit

Se obtin prin acoperirea pe ambele fete cu mastic bituminos aditivat a unui suport din impaslitura din fibre de sticla (I), tesatura din fibre de sticla (T) sau impaslitura poliesterica (PY) urmata de caserarea cu tesatura din fire de sticla pe o fata si presarata cu nisip sau acoperirea cu hartie (folie) siliconata pe cealalta fata.

Masticul bitumat poate fi imbunatatit prin adaugarea de elastomeri sau plastomeri.

Durata de viata 10-15 ani, rezistenta ridicata la curgere (+100°C), elasticitate sporita la temperaturi scazute (-25°C), imputrescibil, aderenta perfecta, grosime 3, 4 mm, masa (3500-4600)g/m2.

Se utilizeaza la executarea lucrarilor de intretinere si reparatii a hidroizolatiei la poduri, pasaje, viaducte de sosea, lucrari specifice de hidroizolatii, in constructii civile sau industriale. Termenul de garantie 10 ani.

Impaslitura poliestericà bitumata cu bitum aditivat tip ELASTOMAT PY

Se obtine prin acoperirea cu mastic bituminos a impasliturii poliesterice, urmata de presararea pe o fata cu nisip, ardezie diferit colorata, cealalta fata fiind caserata cu folie de polietilena. Masticul bitumat poate fi imbunatatit prin adaugarea de elastomeri sau plastomeri.

Durata de viata 10-15 ani, rezistenta ridicata la curgere (+100°C), elasticitate sporita la temperaturi scazute (-25°C), imputrescibil, aderenta perfecta, grosime 3, 4, 5, 6 mm.

Se utilizeaza la lucrarile de hidroizolatii in constructii civile sau industriale, la acoperisuri plane sau in panta de pana la 70°. Asigura etanseizarea perfecta a constructiilor si a elementelor in constructii.

Impasliturà bitumata cu bitum aditivat tip ELASTOMAT I

Se obtine prin acoperirea cu mastic bituminos a impasliturii din fibre de sticla, urmata de presararea pe o fata cu nisip, ardezie diferit colorata, cealalta fata fiind caserata cu folie de polietilena. Masticul bitumat poate fi imbunatatit prin adaugarea de elastomeri sau plastomeri.

Durata de viata 10-15 ani, rezistenta ridicata la curgere (+100°C), elasticitate sporita la temperaturi scazute (-25°C), imputrescibil, aderenta perfecta, grosime 3, 4, 5, 6 mm.

Se utilizeaza la lucrarile de hidroizolatii in constructii civile sau industriale, la acoperisuri plane sau in panta de pana la 70°. Asigura etanseizarea perfecta a constructiilor si a elementelor in constructii.

Tesatura bitumata cu bitum aditivat tip ELASTOMAT T

Se obtine prin acoperirea cu mastic bituminos a tesaturii din fire de sticla, urmata de presararea pe o fata cu nisip, ardezie diferit colorata, cealalta fata fiind caserata cu folie de polietilena. Masticul bitumat poate fi imbunatatit prin adaugarea de elastomeri sau plastomeri.

Durata de viata 10-15 ani, rezistenta ridicata la curgere (+100°C), elasticitate sporita la temperaturi scazute (-25°C), imputrescibil, aderenta perfecta, grosime 3, 4, 5, 6 mm. Termenul de garantie 20 de ani.

Se utilizeaza la lucrarile de hidroizolatii in constructii civile sau industriale, la acoperisuri plane sau in panta de pana la 70°. Asigura etanseizarea perfecta a constructiilor si a elementelor in constructii.

Amorsa bituminoasa

Un amestec de polimeri dizolvati in solventi aromatici si bitum.

Se utilizeaza la pregatirea corespunzatoare a suprafetelor pentru realizarea hidroizolatiei. Se aplica cu o pensula pe suprafata perfect curatata de impuritati. are un aspect lichid omogen, vascos, cu o densitate 0,86g/cm3.

Mastic bituminos monocomponent pentru lipire la rece

Masticul bituminos monocomponent pentru lipire la rece este un amestec de polimeri dizolvati in solventi aromatici si bitum. Se utilizeaza la punerea in opera a membranelor hidroizolatoare. Se intinde cu spaclul sau alta ustensila corespunzatoare, pe suprafata de acoperire bine curatata, dupa care se aplica materialul hidroizoaltor cu suprafata presarata cu nisip sau acoperita cu folie in contact cu masticul. Este un lichid omogen, viscos cu densitatea de 0,89g/cm3.

Mastic de etansare a rosturilor in constructii

Este un amestec de polimeri dizolvati in solventi aromatici, bitum si materiale de umplutura (filer, talc). Este ca o pasta omogena, fara particule dure. Se utilizeaza la etanseizarea rosturilor in constructii, se aplica sub forma de pasta, cu spaclul, realizand imbinari etanse, capabile sa preia variatiile dimensionale (jocuri) dintre elementele care formeaza rostul.

Densitatea este de (1,8-2,0)g/cm3, stabilitatea la cald la 23°C, flexibilitate la 0°C.

Mastic bituminos pentri izolatii in constructii

Se obtine dintr-un amestec de bitum oxidat, material mineral si fibre de sticla. Masticul bituminos poate contine materiale pentru imbunatatirea plasticitatii si elasticitatii cauciuc polipropilena).

Se utilizeaza la lucrari de hidroizolatii in constructii civile sau industriale. Are punctul de inmuiere 75°C, penetratia la 25°C minim 15.

AKVALINE

Pe langa traditionalele cartoane bitumate impregnate si cartoane acoperite cu bitum, firma Akvaline produce din 1973 si membrane imputrescibile si sudabile. Membranele sunt modificate cu polimeri, cu sortimente corespunzatoare pentru utilizari multiple. Acestea asigura in mod eficient protectia contra apei, deoarece pe stratul de armare (impaslitura de sticla, panza de sticla, voal poliesteric) se aplica un amestec de bitum si polimer.

Membrane bitumate BITUBIT si utilizarea lor

Cartoane impregnate BITUBIT, cartoanele bitumate pentru acoperisuri BITUBIT se realizeaza din carton de densitati diferite impregnat cu bitum sau impregnat si acoperit cu bitum, presarat cu nisip. Sunt utilizate la izolarea hidrofuga a acoperisurilor subterane si supraterane, fiind cuprinsa intre doua placi rigide ; izolarea contra umiditatii solului si vaporilor cu (1-2) straturi de carton bitumat lipite cu (2-3) straturi de bitum fierbinte, acoperit ; izolarea teraselor si acoperisurilor (3-4) cartoane bitumate, (4-5) straturi de bitum fierbinte, acoperite ; izolarea acoperisurilor necirculabile cu 3 straturi de carton lipit si acoperit cu 4 straturi de bitum fierbinte ; izolarea impotriva presiunii apelor freatice cu 4, 5, 6 straturi impregnate cu 5, 6, 7 straturi de bitum fierbinte pentru lipirea si acoperirea cartoanelor ; izolarea impotriva apei menajere si a apei industriale ; izolarea balcoanelor, logiilor cu (2-3) straturi de catron lipite cu (3-4) straturi de bitum firtbinte, acoperite.

Suprafata suport trebuie sa aiba stabilitatea necesara, sa fie neteda, uscata fara praf si fara grasimi, temperatura mediului sà fie mai mare de +5°C.

Cartoanele bitumate se lipesc intre ele si pe suport cu bitum fierbinte (180°C), folosind 1,35kg/m2 prin suprapunere de 10 cm.

Membrane bitumate sudabile BITUBIT cu sau fara strat de protectie, straturi de difuzie si domeniile de utilizare

Membrane bitumate sudabile BITUBIT au fost realizate in special pentru izolarea acopeisurilor plane formand un sistem care asigura izolarea eficienta impotriva precipitatiilor atmosferice.

Realizarea membranelor bituminoase sudabile a fost posibila datorita utilizarii materialelor cu suport imputrescibil. Materialele cu armatura din impaslitura de sticlà, tesatura de sticla, impaslitura poliesterica au o rezistenta mai mare la intindere si o buna comportare in timp utilizand (300-400) mai mult bitum decat la materialele traditionale.Stratul gros de bitum al membranei va fi incalzit cu arzator cu flacara sau aer fierbinte si prin aceasta topire se realizeaza lipirea, adica sudarea membranelor, nefiind necesara utilizarea bitumului fierbinte pentru lipire si acoperire.

BITUBIT GV – 3,2 membrana lipita prin topire este folosita pentru izolarea hidrofuga a acoperisurilor plane cu pante (2-8)

BITUBIT GV – 4,2 si GG – 4,2 – membrana cu suport de impaslitura de sticla, acoperite cu bitum oxidat pe ambele fete. partea superioara a membranei este presarata cu nisip, partea inferioara are o folie de material plastic sau este presarata cu nisip – se folosesc la etanseizarea constructiilor subterane si supraterane impotriva umiditatii solului, impotriva apei menajere, apei industriale, presiunii apei.

BITUFILC GV 4 ,2 si GG 4,2 ; BITUFILC GV 3,2 – membrana cu bitum oxidat, are armatura din impaslitura sau tesaturade sticla. Partea superioarà este presarata cu nisip, iar partea inferioara acoperita cu un strat de panza netesuta din polipropilena min 250g/m2. se utilizeaza la izolatia hidrofuga a acoperisurilor in sistem bistrat, ca prim strat, fiind concomitent si cu rol de difuzie a vaporilor.

BITUBIT SOLAR GV-4,2 si GG 4,6

BITUBIT DGV membrana fara perforatii si DGV PERF – pembrana perforata pentru compensarea presiunii vaporilor, pentru reducerea presiunii vaporilor, sunt fabricate cu strat de armare din impaslitura de sticla cu bitum oxidat. Partea superioara a membranei este presarata cu nisip sau are o folie neaderenta de PE iar partea inferioara este presarata cu nisip de (2-4 )mm màrime. Se folosesc cu mare randament la casele familiale, membranele cu armatura din impaslitura si tesatura de sticla, sudarea realizandu-se prin topire si cu bitum oxidat.

Se folosesc la izolatii de fundatii, socluri, pivnite, pereti despartitori izolarea planseelor impotriva vaporilor si umezelii solului, la izolarea impotriva apei freatice din pivnite, la izolatiile contra precipitatiilor ca strat inferior.

Suprafata suportului care are la baza silicat (dupa curatire) trebuia grunduita cu un strat de solutie de bitum. Pe suprafata suportului umed se foloseste un grund din emulsie de bitum in solutie apoasa. Izolarea se face numai pe camp uscat la temperaturi de max +5°C. Sudarea membranelor izolante se face numai cu aparate cu gaz sau electrice (cu aer fierbinte) si numai cu persoane calificate. Suprapunerea este de 10 cm.

Foliile de protectie se topesc cu arzatorul de gaz odata cu sudarea membranelor. Nu se admit basici, ridicaturi sau incretituri la margini. La BITUBIT SOLAR excesul de bitum realizat la marginea suprapunerilor trebuie presarat cu ardezie. Dupa solidificarea bitumului ardezia se matura.

Membrane bitumate sudabile BITUDECK si BITUTOP

Membranele bitumate sudabile sunt modificate si asociate cu polimeri – au o rezistenta mare la rupere, stratul de armare imputrescibil (impaslitura de sticla, tesatura de sticla, impaslitura poliesterica) este invelit in bitum amestecat cu polimeri si alte componente.

BITUDECK – membrane modificate cu adaos de plastomer APP (polipropilena atactica)

Aceste tipuri de membrane au rezistenta la temperaturi ridicate, aderenta deosebita, rezistenta mare la rupere, la gaurire flexibilitate buna la rece, rezistenta la razele ultraviolete, rezistenta la imbatranire. Membranele tip SOLAR asigura o buna protectie a suprafetei. Sunt de foarte multe sortimente : BITUDECK GV-4,2 ; GG- 4,2 ; PV – 4,2 ; SOLAR GV – 4,6 ; SOLAR – GG –4,6 ; SOLAR PV – 4,6 ; FILC GV – 3,2 ; FILC GG – 3,2. Au flexibilitate la rece pana la –15°C si rezistenta la temperaturi ridicate (+150°C). Panta acoperisului poate fi intre (2-100) , deci pot fi aplicate si pe suprafete verticale. Sunt utilizate in constructii supuse la solicitari mecanice mari (acoperisuri parcare, terase si acoperisuri verzi) pentru hidroizolarea sau regenerarea acoperisurilor imbatranite sau deteriorate.

Exista si alte tipuri de membrane BITUDECK care au rezistenta termica mai mica si grad de flexibilitate la rece mai mare (+130°C si –10°C) sau (+90°C si –5°C).

Membrane bitumate modificate sudabile BITUTOP – modificate cu adaos de elastomer SBS ( stiren-butadien-stiren)

Aceste tipuri de membrane au o foarte mare alungire la rupere, rezistenta la rupere, rezistenta termica mare, rezistenta mare la alungire, insusiri remarcabile la indoire la rece, la imbatranire, prelucrare usoara si rapida.

BITUTOP GV – 4,2 ; GG – 4,2 ; PV – 4,2 ; SOLAR GV – 4,6 ; SOLAR GG – 4,6 ; SOLAR PV – 4,6 ; FILC GV – 3,2 ; FILC GG – 3,2.

Au o indoire excelenta la rece (-20°C), rezistenta la fisurare, capacitate de autoregenerare, termorezistenta buna (+110°C). Se utilizeaza la izolarea unor acoperisuri inclinate in sistem bistrat, elemente de acoperis din beton armat subtire prefabricate, suporturi sensibile la fisurare, izolatii impotriva apelor freatice.

Membrane bitumate modificabile BITUBRIDGE pentru izolarea podurilor

Membranele bitumate sudabile special modificate, cu armare din impaslitura de poliester. Au o flexibilitate remarcabila la rece (-20°C), capacitate impotriva fisurarii, rezistenta termica mare (+100°C), rezistentà buna la imbatranire, alungire la rupere 50 , caracteristici care determina utilizarea membranelor la izolarea podurilor, pasajelor subterane, teraselor de parcare. Dupa terminarea hidroizolatiei stratul de protectie trebuie aplicat in 48 de ore.

Refacerea acorprisurilor vechi, uzate

Noua hidroizolatie se poate aplica direct, daca izolatia termica si protectia contra vaporilor satisfac cerintele din standarde, daca este curata si pregatita.

Izolatia veche trebuie demontata doar dacà nu corespund pantele sau daca este depasita capacitatea portanta a stratului suport.

TEGOLA - Membrane bituminoase de hidroizolatii (APP)

Membrana bituminoasa Tegola (APP) este o hidroizolatie in doua straturi. Primul strat este Safety tip Glass 3kg/m2 care se aplica semiflotant cu flacara si peste aceasta se va lipi perpendicular ca directie de asezare cu flacara membrana Safety tip PGR 4kg/m2. Membrana are o deosebita rezistenta la razele ultraviolete, la imbatranire, la solicitarile mecanice. Are o flexibilitate buna la temperaturi scazute. Se utilizeaza ca strat hidroizolator monostrat sau bistrat la pardoseli, fundatii, rezervoare, acoperisuri terasa, acoperisuri sarpanta. Membranele sunt prevazute cu protectie granulata din granit.

PRODUSE ISOLA

Placi bitumate – cu garantia de 10 ani.

hidroizolatia acoperisurilor terasa necirculabila intr-un singur strat

ISOLA Mestertekk – placa cu bitum modificat cu SBS cu stratul suport – voal de poliesteri de 210g/m2 plus folie de aluminiu perforata de 40g/m2 ; suprafata de sus – spartura de mica ; suprafata de jos – folie de polipropilena ; grosimea placii mai mare de 4 mm ; greutatea sulului de 46kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Se aplica pentru orice tip de acoperis cu panta mai mare de 2

hidroizolatia acoperisurilor terasa necirculabila in doua straturi

ISOLA DUNAPOL SGV – 4,5 - placa cu bitum modificat cu polibylt cu stratul suport – voal de sticla de 85g/m2 ; suprafata de sus – spartura de sist ; suprafata de jos – folie de polipropilena ; grosimea placii mai mare de 4,5 mm ; greutatea sulului de (52-55)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Se aplica pentru orice tip de acoperis cu panta mai mare de 2

ISOLA DUNABIT GV – 3 – placa cu bitum oxidat avand placa din bitum oxidat, cu stratul suport – voal de sticla de 85g/m2 ; suprafata de sus – nisip presarat  ; suprafata de jos – folie de polietilena ; grosimea placii de 3 mm ; greutatea sulului de (33-36)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Se aplica pentru acoperisuri terasa cu panta mai mare de 2 , cand suprafata este plana, uniforma, uscata si planseul este rigid. Se preteaza si la refaceri de hidroizolatii.

hidroizolatia acoperisurilor terasa necirculabila in doua straturi

ISOLA DUNAPOL SGV – 4,5 - placa sudabila cu bitum modificat cu polibylt, cu stratul suport – voal de sticla de 85g/m2 ; suprafata de sus – spartura de sist ; suprafata de jos – folie de polipropilena ; grosimea placii mai mare de 4,5 mm ; greutatea sulului de (52-55)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m.

ISOLA DUNABIT GV 4 - placa cu bitum oxidat, cu stratul suport – voal de sticla de 85g/m2 ; suprafata de sus – nisip presarat  ; suprafata de jos – folie de polipropilena ; grosimea placii de 4 mm ; greutatea sulului de (42-46)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Se aplica pentru hidroizolarea acoperisului terasa cu pante intre (1- 2) , cand suprafata este plana, uniforma, uscata si planseul rigid. Se preteaza si la reparatii de hidroizolatii.

hidroizolatia acoperisurilor terasa necirculabila in doua straturi

ISOLA DUNA SPV 4,5 - placa sudabila cu bitum modificat cu SBS cu stratul suport – voal de poliesteri de (180-200)g/m2  ; suprafata de sus – spartura de mica ; suprafata de jos – folie de polipropilena ; grosimea placii mai mare de 4 mm ; greutatea sulului de (52-54)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Se utilizeaza ca strat supeior la acoperisuri terasa cu panta sub 1

ISOLA DUNAPOL PV 4 - placa sudabila cu bitum modificat cu polibylt, cu stratul suport – voal de poliesteri de (180-200)g/m2 ; suprafata de sus – nisip presarat ; suprafata de jos – pasla de polipropilena ; grosimea placii mai mare de 4 mm ; greutatea sulului de (45-47)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Se utilizeaza ca strat inferior pe suprafetele netede, uscate peste plansee rigide. Se preteaza la refacerea hidroizolatiei.

hidroizolatia acoperisurilor terasa necirculabila intr-un strat

ISOLA MESRERTEKK - placa cu bitum modificat cu SBS cu stratul suport – folie de poliesteri de 210g/m2 plus folie de aluminiu ; suprafata de sus – spartura de sist ; suprafata de jos – folie de polipropilena ; grosimea placii mai mare de 4 mm ; greutatea sulului de 46kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Se aplica pentru orice tip de acoperis cu panta mai mare de 2

hidroizolatia acoperisurilor terasa necirculabila in doua straturi

ISOLA DUNAPOL PV 4,5 - placa sudabila cu bitum modificat cu SBS cu stratul suport – voal de poliesteri de (180-210)g/m2 ; suprafata de sus – spartura de mica ; suprafata de jos – folie de polipropilena ; grosimea placii mai mare de 4,5 mm ; greutatea sulului de (52-54)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Se aplica pentru orice tip de acoperis cu panta mai mare de 1

ISOLA DUNAPOL PV 4 - placa sudabila cu bitum modificat cu polibylt cu stratul suport – voal de poliesteri de (180-200)g/m2  ; suprafata de sus – nisip presarat  ; suprafata de jos –pasla de polipropilena ; grosimea placii mai mare de 4 mm ; greutatea sulului de 46kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Ca strat inferior pe suprafete netede, uscate, peste plansee predispuse deformarilor.

hidroizolatia acoperisurilor terasa necirculabila in doua straturi

ISOLA DUNA SBS PV 4,5 - placa sudabila cu bitum modificat cu SBS, cu stratul suport – voal de poliesteri de 210g/m2  ; suprafata de sus – spartura de mica ; suprafata de jos – folie de polipropilena ; grosimea placii mai mare de 4,5 mm ; greutatea sulului de (52-54)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m.

ISOLA DUNAPOL PV 4 – pasla placa sudabila cu bitum modificat cu polibylt cu stratul suport – voal de poliesteri de (180-200)g/m2  ; suprafata de sus – nisip presarat  ; suprafata de jos – pasla de polipropilena  de 200g/m2; grosimea placii mai mare de 4 mm ; greutatea sulului de (45-47)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Se aplica in cazul acoperisurilor terasa cu panta mai mica decat 1 , plane, uniforme, predispuse deformarii.

hidroizolatia acoperisurilor terasa necirculabila in doua straturi

ISOLA DUNAPOL SPV – 4,5 - placa sudabila cu bitum modificat cu polibylt cu stratul suport – voal de poliesteri de (180-200)g/m2 ; suprafata de sus – spartura de mica ; suprafata de jos – folie de polipropilena ; grosimea placii mai mare de 4,5 mm ; greutatea sulului de (52-54)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m. Ca strat superior la acoperisuri cu panta mai mare decat 1

ISOLA DUNABIT PV 4 – pasla placa sudabila cu bitum oxidat cu stratul suport – voal de poliesteri de 210g/m2  ; suprafata de sus – nisip presarat  ; suprafata de jos – pasla de polipropilena de 200g/m2; grosimea placii mai mare de 4 mm ; greutatea sulului de (44-47)kg ; lungimea placii 10m ; latimea 1,0m.

Membranele de hidroizolatii SAFETY cu bitum aditivat cu polilmeri elastoplastici (APP) si strat suport din fibra de sticla sau poliester se prezinta sub forma de rulouri de 10m lungime si 1m latime, au rezistenta deosebita la razele ultraviolete, imbatranire si solicitari mecanice, flexibilitate buna la temperaturi scazute , usor de aplicat cu arzatorul cu gaz, un cutit si spaclu, fiind singurele membrane bituminoase care au protecte granulata cu granulit.TEGOLA - Benzile de hidroizolatii cu bitum aditivat cu SBS si folie de protectie din aluminiu, cupru sau poliester EKOBIT si ELOTENE se prezinta sub forma de role de 10m lungime si 5-100cm latime, sunt autoadezive, rezistente la agenti chimici, ecologice, cu bariera contra vaporilor, stabile la variatii de temperatura si nu necesita protectie suplimentara.

Gama Ekobit consta din benzi autoadezive bituminoase armate si protejate de folii de aluminiu sau cupru. Contine la partea superioara o folie de aluminiu renforsat cu o grosime de 0,064 mm, iar la partea inferioara un compus bituminos autoadeziv hidroizolator cu grosime de 1,45 mm. Compusul aditivat cu SBS este protejat de o pelicula de silicon. Se utilizeaza pentru protectia asfaltului, betonului, cimentului, invelitorilor de acoperis bituminoase, din metal sau din plastic si a altor invelitori de acoperis ; pentru etansarea parapetilor, ramelor de ferestre de aluminiu, lemn sau plastic, luminatoarelor ; pentru reparatii la sindrile bituminoase, jgheaburi si burlane, conducte din metal.

Suprafata pe care se aplica Ekobit trebuie sa fie neteda si lipsita de neregularitati. In cazul unor suprafete poroase sau prafuite este necesara aplicarea unei amosre bituminoase. Temperatura minima de utilizare este de +5°C.

Elotene Tubi consta din benzi autoadezive bituminoase de folii de polietilena de diferite grosimi. Este un material folosit pentru protectia anticoroziva si dielectrica pentru structuri metalice ingropate, in special imbinarea sudurilor la conductele de gaze, apà sau alte lichide.

Elotene V7 este realizat dintr-un amestec bituminos foarte maleabil protejat de o folie fina de polietilena. Grosimea totala este de 1,5mm. Este extensibila si deformabila, fiind foarte recomandatà in cazul tuburilor cu diametru mic.

Elotene V130 este realizat dintr-un amestec bituminos special protejat de o folie de polietilena de grosime medie. Grosimea totala este de 1,5mm. Se utilizeaza la repararea tuburilor de diametru mic. Elotene 300 are stratul de protectie realizat dintr-o folie groasa de polietilana, fiind utilizat la izolarea tuburilor de diametre mari si a suprafetelor metalice.

Elotene TC450 este destinata aplicatiilor care necesita o rezistenta deosebita la neregularitatile solului, ca strat suplimentar de protectie.

PLUVITEC

Membrane bituminoase cu elasto-plastomeri

PLUVITEC este una dintre cele mai mari producatoare de membrane bituminoase cu elasto-plastomeri din Italia, fiind infiintata in anul 1988.

In Romania membranele Pluvitec se folosesc din anul 1992, fiind unicele produse cu margine de suprapunere de capat (edn lap) prevazut inca din faza de fabricatie. Aceasta margine asigura o sudura omogena fara discontinuitati, evitandu-se astfel fisurile ce apar in jurul granulelor din zona de sudura, locuri in care, in timp pot sa apara infiltratii de apa.

Materialele componente ale membranelor

Materialul de baza il reprezinta bitumul aditivat de cea mai buna calitate, aditivat, modificat cu polimeri elastomeri SBS (stiren-butadien-stiren), polimeri plastomeri APP (polipropilena atactica) si polimeri elasto-plastomeri.

Armatura poate fi din poliester filat, tesatura din fibra de sticla, intarita, dubla, fin fibra de sticla si poliester.

Stratul inferior de protectie este un film de polipropilena termofuzibila. Stratul superior de protectie este realizat din talc, granule minerale sau TNT (impaslitura de fibre sintetice (polipropilena) netesute) care este de diverse culori (verde, albastru, rosu). Se prezinta sub forma de role de (1,0 x 10)m, cu marginea de suprapunere laterala de 10 cm si marginea de suprapunere de capat de 15cm.

Standardizare PLUVITEC

Membrane armate cu poliester : cu finisaj de talc P ; cu strat de protectie minerala PA

Membrane armate cu fibra de sticla : cu finisaj de talc (V), cu strat de protectie minerala VA.

Exemple :

STANDARDTEC PA 4,5 kg – membrana pe baza de bitum cu polimeri plastomeri, armata cu poliester (P) cu strat protector din granule minerale (A) cu greutatea 4,5 kg/m2

TECH 1000V 3kg – membrana pe baza de bitum si polimeri elastomeri, armata cu fibra de sticla (V), fara strat protector de granule minerale, cu greutatea de 3kg/m2.

La sfarsitul anului 1996 a fost finalizata cea mai recenta linie de fabricatie oferind posibilitatea realizarii de produse standard si produse noi cu perfomante deosebite :

membrane cu protectie minerala ;

membrane autoadezive ;

membrane compozite ;

membrane antiradacina ;

membrane rezistente la foc ;

membrane cu protectie cu folie de aluminiu ;

membrane cu protectie minerala moderata ;

Domenii de utilizare :

Strat final in lucràri deschise, monostrat sau multistrat, expuse razelor solare si agentilor mecanici exteriori – acoperisuri palne, curbe, parkinguri. In sistem monostrat se recomanda folosirea membranelor armate cu poliester, cu strat de protectie minerala la suprafata (PA).

In sistem bistrat, pot fi adoptate diferite solutii, respectiv doua straturi de membrane bitumate cu poliester (P+PA) sau un strat de membrana armata cu fibra de sticla, impreuna cu un strat de membrana armata cu poliester (V+PA sau P+VA).

Strat final in lucrari inchise, monostrat sau bistrat, neexpuse razelor solare : fundatii, poduri, lucrari hidrotehnice, tunele. In acest caz se recomanda membranele armate cu poliester, fara granule minerale (P).

Strat de baza in lucrari multistrat sau bariera de vapori

Se recomanda membranele armate cu poliester sau fibra de sticla, fara strat protector anti – UV (ultra – violete). Alegerea armaturii se face in functie de rezistenta mecanica necesara stratului suport (P sau V).

Caracteristici tehnice ale membranelor sunt prezentate in tabelul 44 :

Tabelul 44

STANDARDTEC

Bitum distilat aditivat, modificat cu elasto-plastomeri

V

VA

P

PA

Armatura

Fibra de sticla

Fibra de sticla

poliester

Poliester

Finisaj la partea superioara

talc

Granule minerale

talc

Granule minerale

Greutate (kg/m2)

3,0 4,0

3,5 4,0 4,5

4,0 4,5

Finisaj la partea inferioara

Folie de polietilena termofuzibila

MEDIATEC

V

VA

P

PA

Armatura

Fibra de sticla

Fibra de sticla

Poliester

Poliester

Finisaj la partea superioaratalc

Granule minerale

talc

Granule minerale

Greutate (kg/m2)

4,0

3,5 4,0 4,5

Membrane speciale

EXTRATEC NOFLAME – membrane pe baza de bitum modificat cu polimeri elasto-plastomeri, tip EXTRATEC avand in compozitie substante anorganice tip anti foc. In cazul incendierii membranei, focul nu se propaga in material.

EXTRATEC HP - membrane pe baza de bitum modificat cu polimeri elasto-plastomeri, tip EXTRATEC cu armatura de poliester HP. Se folosesc la lucrari speciale, unde se impune o rezistenta la rupere foarte mare a materialului.

MAXITEC VIADUTTI P 4mm, P 5mm – sunt membrane speciale armate cu poliester, pentru drumuri, poduri si viaducte. Se aplica in doua straturi folosindu-se de obicei membrane de 4 mm grosime.

PLURA – membrane compozite avand urmatoarea structura : strat inferior din bitum aditivat cu SBS, atmatura de poliester impregnata cu un compus de legatura, compatibil cu ambele straturi, strat superior de bitum aditivat cu APP, finisaj superior : granule, talc sau TNT, finisaj inferior : film de polietilena. Avantajele acestor membrane sunt : flexibilitatea, elasticitatea si aderenta mai buna a stratului inferior (SBS) ; rezistenta mai buna a stratului superior APP la agentii mecanici, termici, chimici precum si la raze ultraviolete. Datorita elasticitatii, stratul inferior poate prelua miscarile de structura fara sa le transmita stratului superior.

PLURA AD – membrana compozità autoadeziva.

Aceste membrane se aplica prin simpla asezare pe stratul suport fara a mai fi necesara termosudarea cu flacara, marginile de suprapunere fiind si ele autoadezive. Se recomanda la lucrarile pretentioase, unde din cauza riscului de incendiu sau explozie, nu se poate folosi flacara.

PLURA TERMOADEZIV – membrana compozita termoadeziva. Sunt folosite la lucrari bistrat, peste termoizolatia deschisa de polistiren expandat. Membrana se aseaza liber pe termoizolatie urmand ca de la caldura degajata aplicand stratul final, sa se realizeze si lipirea dintre primul strat si termoizolatia de polistiren.

PLURA AR – membrana compozita speciala, care se poate aplica peste membrane cu finisaj de granule. Sunt folosite pentru refacerea hidroizolatiilor vechi executate de asemenea cu membrane bituminoase cu protectie minerala.

2. Materiale speciale pentru izolare

TEFOND - TEGOLA

Principalele obiective ale cercetarii in proiectarea moderna sunt : protectia, impermeabilizarea, izolarea constructiilor intr-un mod eficient si sigur. In acest scop a fost creat un nou produs din polietilena de inalta densitate (HDPE), rezistent atat la presiuni mecanice, cat si in contact cu diversi agenti chimici, si care datorita structurii sale geometrice speciale (cu dopuri semisferice de 8 mm inaltime), asigura ventilarea eficienta si drenajul suprafetei protejate. TEFOND protejeaza : pereti interiori, exteriori, placile de beton si pereti…Membranele au o singura dimensiune : 2,07 m latime si 20 m lungime, fiind dimensiunea ideala pentru protectia peretilor, a fundatiilor, a pardoselilor sau a tavanelor.

Sistemul este format din TEFONF cu prindere mecanica prin simpla suprapunere a marginilor si TEFOND PLUS cu o protectie suplimentara de izolant bituminos fixat intre marginile care urmeaza a fi suprapuse.

TEFOND PLUS, are incorporat un dispozitiv ce asigura etanseizarea conectarii intre mai multe membrane, devenind astfel un adevarat sistem de izolare impermeabila, fiind folosit la impermeabilizarea fundatiilor si peretilor, a gradinilor suspendate, a tunelurilor, a teraselor, a placilor de beton turnate direct pe pamant .

TEFOND inglobeaza patru inovatii intr-un singur produs :

primul sistem de izolatie cu fixare verticala

Tefond este prima membrana cu fixare verticala. Cu un sul este posibila protejarea zidurilor de orice inaltime, fara intreruperi si fara legaturi orizontale. Fixarea verticala permite aplicarea membranei TEFOND chiar si numai in zonele situate la inaltime, evitand astfel perforarea peretelui protejat.

primul sistem de conectare in doua etape

Tefond este prima membrana care datorita preciziei conectarii prin presarea marginilor, asigura o jonctiune perfecta. Acest sistem de conectare permite o montare simpla si sigura, rezultatul fiind o izolare sigura si o protectie continua, eliminand posibilitatea desprinderii de tavan, chiar in prezenta unei forte de tractiune puternica.

primul sistem de izolare impenetrabila

TEFOND poate fi furnizat cu sistem de conectare mecanica, varianta folosita la protejarea simpla. Tefond in varianta PLUS, pe langa conectarea mecanica, asigura si sigilarea suprafetei de conectare, ceea ce ii confera sistemului o izolare impermeabila. Tefond Plus actioneaza ca o bariera impenetrabila impotriva apei, a umiditatii si a vaporilor sub presiune.

primul sistem de izolare cu format unic

Tefond este prima membrana conceputa intr-o singura dimensiune : latimea sa este invariabila, de 2,07 m. Cu acest format unic se realizeaza toate lucrarile de izolatii, indiferent de forma si dimensiunile lucrarii ce va fi protejata. Folosind un astfel de sul de membrana cu lungime unica, se reduc deseurile rezultate in urma operatiunii de izolare si se faciliteaza calculul necesarului de materiale, reducandu-se astfel stocul de material fara o intrebuintare imediata.

TEFOND PROTEJEAZA

Fundatiile :

Tefond este o solutie ideala pentru protejarea peretilor, solurilor si a fundatiilor deja izolate :

Tefond este o bariera perfecta impotriva eroziunii solului, in acelasi timp protejand stratul bituminos de izolatie ;

datorita compozitiei sale chimice speciale, din polietilena de inalta densitate, Tefond dovedeste o protectie eficienta in fata agentilor chimici aflati in sol si in materialele de constructie ;

Tefond este deosebit de rezistent la socuri si solicitari mecanice cauzate de presiunea excitata in urma umplerii fundatiilor, evitand in acest fel deteriorarea stratului de izolatie.

Peretii ingropati :Tefond este un sistem optim de drenaj, protejand peretii si fundatiile prin directionarea apei de ploaie si a panzei de apa freatica.

Tavanele si peretii umezi. In cazul unor tavane umede, Tefond este solutia ideala pentru reconditionarea starii acestora. Suprafata creata de structura geometrica speciala asigura un drenaj eficient al umiditatii existente si functioneaza ca un strat separator intre noua pardoseala (din lemn, ceramica, mocheta) si vechiul perete umed. Acelasi lucru este valabil si in cazul interventiei ulterioare prin zidarie, gips-carton, panouri.

Izolatia dintre fundatie si pereti :Tefond este utilizat ca o membrana izolatoare impotriva umezelii ascendente, actionand ca o bariara eficienta in fata umezelii, izoland fundatia de restul zidariei. Structura geometrica a membranei imbunatateste operatia sa de aplicare intre fundatie si restul zidariei.

Tefond realizeaza o excelenta izolatie fonica : Datorita structurii sale geometrice tip « fagure », Tefond prezinta caracteristici fonoabsorbante optime. Testele au demonstrat ca, aplicat uniform pe tavan, Tefond reuseste sa aiba ca efect reducerea zgomotului de pasi cu 10 dB (la o frecventa de 500 Hz).

TEFOND PLUS IMPERMEABILIZEAZA

Fundatiile si peretii.Tefond plus este solutia optima pentru impermeabilizarea peretilor si fundatiilor. Etanseizarea perfecta a legaturilor dintre membrane previne infiltrarea in si printre membrane. Chiar si in cazul unor ploi mai abundente, fundatiile si peretii raman complet protejate. Tefond Plus isi pastreaza rezistenta mecanica si face fata fara probleme presiunii exercitate de umplerea fundatiilor.

Gradinile suspendate. Datorita structurii sale unice, a caracteristicilor sale anticorozive si a deosebitei rezistente fata de agentii chimici si mecanici, Tefond Plus este sistemul de izolare ideal pentru cei ce doresc realizarea unui gradini suspendate. Izolarea totala intre membrane constitue o garantie suplimentara pentru obtinerea unei impermeabilizari perfecte.

Terasele traditionale. Tefond Plus iti gaseste o utilitate indiscutabila la impermeabilizarea teraselor izolate cu materiale clasice, pentru ca Tefond Plus protejeaza straturile de bitum si in acelasi timp se considera ca un suport ideal pentru straturile de ciment sau alte materiale de finisaj pentru astfel de terase. Datorita structurii sale geometrice, Tefond asigura un drenaj perfect pentru apa de ploaie, in paralel cu impermeabilizarea structurilor protejate.

Acoperisurile inclinate. In cazul acoperisurilor inclinate, Tefond Plus realizeaza o impermeabilizare totala a acestora, protejand materialele de izolatie la contactul cu apa. Tefond Plus este suportul ideal pentru materialele de finisaj ale acoperisurilor si pentru stratul de separare intre acestea, protejandu-le impotriva deteriorarii.

Placile de beton turnate direct pe pamant. La realizarea unor placi de beton turnate direct pe pamant Tefond Plus este solutia ideala ca strat separator si izolator. Folosind Tefond Plus se obtine un front de lucru curat si perfect impermeabilizat, peste care se pot executa diferite structuri de beton armat. In felul acesta se impiedica ridicarea apei si umezelii, se echilibreaza presiunea vaporilor, obtinandu-se o placa de beton perfect uscata pe durata nelimitata.

Constructiile impotriva infiltrarii de gaze. Se cunoaste pericolul reprezentat de gazele prezente in teren, daca acestea se afla la mica adancime si sunt localizate langa perimetrele cladirilor . Aplicarea unei membrane tefond previne infiltrarea unor astfel de gaze in interiorul cladirii.

FONDPLAST

Fondplast este o membrana hidroizolatoare din polietilena extrudata de inalta densitate (HDPE) cu o structura cu proeminente conice pe toata suprafata, care faciliteaza drenajul apei.

Datorita caracteristicilot tehnice deosebite si a modului simplu de aplicare, FONDPLAST este o protectie hidroizolatoare frecent utilizata la : fundatii, pereti verticali, pardoseli industriale, tunele si pasaje subterane, terase plane circulabile, terase gradina, baraje, drumuri.

Datorita structurii cu proeminente membranele FONDPLAST se pot utiliza si ca izolatie termica si fonica la peretii despartitori.

Prin structura sa geometrica deosebita,FONDLPAST realizeaza o foarte buna ventilare si un drenaj eficient a suprafetei protejate.

Membrana poate fi folosita ca hidroizolatie si in locuri unde agentii chimici nu permit folosirea membranelor bituminoase.

Pentru fixarea membranelor FONDPLAST sunt necesare cuie din otel pentru beton, rondele conice din polietilena de inalta densitate, profile din polietilena de inalta densitate pentru inchiderea marginilor superioare, benzi bituminoase autoadezive pentru etanseizare.

Se livreaza in role de culoare neagra avand lungimea de 20m, latimea de 2m, grosimea de 0,6 mm. Inaltimea proeminentelor este de 8mm ; numarul proeminentelor este de 1332/m2, greutatea de 650 g/m2, stabilitatea termica (-40 ; +80)0C, rezistent la atacul produselor acide si bazice( inclusiv produsele petroliere), rezistent la atacul produselor acide, ciuperci si mucegai.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2308
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site