Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Pompe de caldura

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Pardoseli
INTRETINEREA SI REPARAREA IMBRACAMINTILOR ASFALTICE
Auditul energetic - Certificarea energetica a cladirilor
COORDONARE DIMENSIONALA SI MODULARA
Cum montam lambriurile din PVC
PROIECTAREA PRELIMINARA A CLADIRILOR CU PERETI STRUCTURALI DIN ZIDARIE
Cum montam peretii de gips carton
AMPLASAREA CONSTRUCTIILOR PE SUPRAFATA PARCELEI
MODELE SCARI
Fatada generatoare de energie


Pompe de caldura


CUM FUNCTIONEAZA AERUL CONDITIONAT PE INCALZIRE


Atunci cand lucreaza ca un incalzitor, aparatul de aer conditionat ofera mult mai multa caldura decat de este obtinuta de la sursele obisnuite (incalzitoarelor electric, cazane de gaz, etc.) In toamna spre iarna si iarna spre primavara, sistemele centralizate de incalzire, fie sunt inca inactive sau sunt dezactivate, sa nu mai vorbim de perioadele cand acestea sunt dezactivate pentru mai multe ore pe zi. In aceste cladiri, aparatul de aer conditionat ofera solutia ideala. Asa cum se arata in diagrama A, agentul refrigerant in circuitul inchis, este in mod normal, intr-o stare lichida, inainte de laminare ventil (3), raceste. In acest moment, fluidul de temperatura este mai mic decat temperatura mediului ambiant (chiar daca este frig afara). Evaporarea de fluid se face in unitatea externa vaporizator (4) absorbind caldura din exterior. Dupa ce s-a transformat in gaz, trece prin compresor (1) si este in continuare incalzit la o temperatura de T1, care este mai mare decat temperatura din camera in care urmeaza sa fie incalzita. La sfarsitul ciclului sau, acest lichid incalzit trece prin condensorul unitatatii interne in cazul in care acesta a cedat caldura in camera. In ambele cazuri - atunci cand unitatea are caldura din exterior si atunci cand acesta a cedat-o la interior - este asistat de doua ventilatoare.
CAT ESTE DE EFICIENT?


Unitatea este deosebit de eficienta deoarece cedeaza in camera o cantitate de energie termica egala cu cantitatea luata de la exterior (complet gratuit), in plus energia necesara pentru operarea compresorului. Coeficientul de performanta (COP) se calculeaza dupa cum urmeaza:

In conditii normale de functionare acest raport este intotdeauna egal cu 1. Prin urmare, cu cat COP-ul este mai mare cu atat mai mare va fi avantajul economic. COP-ul variaza in functie de temperatura aerului din afara. Cu cat este mai mare temperatura, cu atat mai mare este COP-ul, si vice-versa. In general, pentru a obtine cea mai buna performanta, temperatura de afara nu trebuie sa scada sub 6 sau 7C. COP-ul va varia considerabil in functie de zona climatica.ESTE ECONOMIC?


Daca un incalzitor electric sau radiatorul de ulei este folosit pentru a incalzi o camera, va trebui sa utilizati aceeasi capacitate de energie electrica pentru incalzire. De exemplu, 2000W. Cu toate acestea, utilizand mai putina de energie, acelasi nivel de incalzire poate fi furnizat, atunci cand utilizati un aparat de aer conditionat functionand pe incalzire (pompa de caldura). Daca presupunem ca avem un aparatul de aer conditionat cu un COP de 3. Pentru a obtine aceeasi cantitate de caldura, doar 33% din energia electrica este necesara, deoarece restul de 67% este luata direct din exterior.
Aceasta inseamna o economie de 67%.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1094
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site