Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Fatada generatoare de energie

Constructii

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
APLICATIE PODURI
CONTINUT CADRU AL STUDIULUI DE FEZABILITATE PENTRU BENEFICIARII PRIVATI
Fatada generatoare de energie
GLAFURI CELULARE PVC PT INTERIOR
Design of RC Bars
PROIECTAREA PRELIMINARA A CLADIRILOR CU PERETI STRUCTURALI DIN ZIDARIE
PREVEDERI COMUNE TUTUROR CONSTRUCTIILOR
ABORDAREA SISTEMICA IN CONSTRUCTII
Steel Connection Design
PREVEDERI SPECIFICE CONSTRUCTIILOR METALICE


Fatada generatoare de energie

Gradul de acceptare si prin aceasta si viitorul exploatarii energiei solare va depinde in special de modul in care va fi integrata tehnica solara in constructii. Elementele fotovoltaice Voltarlux, fabricate de Glaswerke Arnold din Merkendorf, dau o nota distincta fatadei halei J a Centrului de transport marfuri din Ingolstadt si, in plus, genereaza energie electrica din lumina.
Fatada generatoare de energie

Locatia Centrului de transport de marfuri se afla in imediata vecinatate a firmei constructoare de automobile Audi AG, ceea ce aproape ca solicita un dialog intre ecologie si economie. Intr-un parteneriat intre IFG Ingolstadt GmbH ca si beneficiar, biroul de proiectari si arhitectura PBB, receptiv la noile tehnologii, si Centrul de competenta in tehnica solara de la facultatea de profil din Ingolstadt, a fost proiectata hala J in special in vederea exploatarii de energie regenerativa.

Un element important al acestui concept l-a constituit integrarea modulelor fotovoltaice in fatada exterioara. Sarcina a fost dusa la bun sfarsit prin montarea unei fatade reci suspendate cu aerisire dorsala. „Modulele solare subtiri s-au dovedit a fi cele mai potrivite, datorita grosimii reduse in comparatie cu alte tehnologii”, a explicat dr. Christoph Schmidt de la Glaswerke Arnold, motivele pentru care s-a optat pentru aceste module solare. „In plus, numai modulele Voltarlux de la noi permiteau combinatia cu un imprimeu pe exterior” a remarcat Schmidt.

„S-au folosit geamurile fotovoltaice Voltarlux pe baza modulelor subtiri produse de firma RWE Schott, care produc 45 Wp pe metru patrat activ, ceea ce corespunde aproximativ pentru 45 de kWh sau unei economii de maxim 25 euro pe metru patrat”, a explicat dr. Schmidt latura economica a produsului.Faptul ca pentru elementele Voltarlux in versiunea standard existau deja avizele necesare pentru folosirea in constructii a fost un avantaj in plus. S-a optat pentru o varianta deosebit de economica ca si sistem complet de fatada cu un sistem propriu de prindere a geamurilor.

Astfel s-a reusit refinantarea unei importante parti a investitiei prin energia electrica generata. In partile neinteresante din punct de vedere fotovoltaic, ale fatadei au fost montate geamuri cu sticla securizata cu un imprimeu cu aceeasi optica. Astfel se confera constructiei o imagine unitara. Data fiind folosirea foarte diversificata a cladirii, printre altele ca centru de scolarizare in asistenta a Audi AG si hotel, aceasta unitate optica a fost o cerinta expresa.

Pentru executarea fatadei halei J a Centrului pentru transport marfa Ingolstadt, grupul Isolar a decernat premiul al III-lea la concursul organizat de acesta, „Obiecte 2004”.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 971
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site