Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Conversia energiei solare in alte forme de energie

Instalatii

+ Font mai mare | - Font mai mic
Conversia energiei solare in alte forme de energie

Pentru utilizarea energiei solare este nevoie de conversia acesteia in alte forme de energie, conversii care sunt:

  • conversia fototermica care prezinta o mare importanta in aplicatiile industriale (incalzirea cladirilor, prepararea apei calde de consum, uscarea materialelor, distilarea apei etc.). In cazul conversiei fototermice, adica a termoconversiei directe a energiei solare, se obtine caldura inmagazinata in apa, abur, aer cald, alte medii (lichide, gazoase sau solide). Caldura astfel obtinuta poate fi folosita direct sau convertita in energie electrica, prin centrale termoelectrice sau prin efect termoionic, poate fi folosita prin transformari termochimice sau poate fi stocata in diverse medii solide sau lichide.
  • conversia fotomecanica care prezinta importanta deocamdata in energetica spatiala, unde conversia bazata pe presiunea luminii da nastere la motorul tip 'vela solara', necesar zborurilor navelor cosmice. Conversia fotomecanica se refera la echiparea navelor cosmice destinate calatoriilor lungi, interplanetare, cu asazisele 'panze solare', la care, datorita interactiei intre fotoni si mari suprafete reflectante, desfasurate dupa ce nava a ajuns in 'vidul cosmic', se produce propulsarea prin impulsul cedat de fotoni la interactie.
  • conversia fotochimica care poate prin doua moduri sa utilizeze Soarele intr-o reactie chimica, fie direct prin excitatii luminoase a moleculelor unui corp, fie indirect prin intermediul plantelor (fotosinteza) sau a transformarii produselor de dejectie a animalelor. Conversia fotochimica priveste obtinerea pilelor de combustie prin procesele de mai sus.
  • conversia fotoelectrica cu mari aplicatii atat in energetica solara terestra, cat si in energetica spatiala. Conversia fotoelectrica directa se poate realiza folosind proprietatile materialelor semiconductoare din care se confectioneaza pilele fotovoltaice. Problema a fost complet rezolvata la nivelul satelitilor si a navelor cosmice, dar preturile, pentru utilizarile curente, sunt inca prohibitive.Fig.9 Conversia fotoelectricaloading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 749
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site