Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Turbine cu abur: rol, principiu de functionare

Instalatii

+ Font mai mare | - Font mai mic
Turbine cu abur: rol, principiu de functionare

Rol:Turbina cu abur este o masina energetica in care are loc transformarea energiei potentiale a aburului in energie cinetica si aceasta in energie mecanica care serveste la rotirea arborelui turbinei.
In principiu, turbina cu abur este folosita pentru actionarea generatoarelor electrice in vederea producerii de energie electrica. In prezent, peste 75% din energia electrica se obtine pe aceasta cale.

Principiul de functionare: Procesul de transformare a energiei aburului in lucru mecanic se produce in doua etape. In prima etapa se produce transformarea energiei potentiale a aburului in energie cinetica prin destinderea intr-un aparat fix, director, prevazut cu ajutaje directoare sau palete fixe, in care se realizeaza viteza necesara aburului si directia dorita a jetului. In continuare, jetul de abur patrunde intr-un rotor cu palete mobile unde cedeaza o parte din energia sa cinetica pentru a fi transformata in lucru mecanic.

Aparatul director impreuna cu rotorul formeaza o treapta a turbinei. Pentru utilizarea judicioasa a energiei potentiale a aburului se utilizeaza turbine cu mai multe trepte.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 894
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site