Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE /INTRETINERE – PANOURI SOLARE

Instalatii

+ Font mai mare | - Font mai mic
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE /INTRETINERE – PANOURI SOLARE

Instalatiile solare pot fi folosite cu succes la prepararea apei calde menajere, la incalzirea piscinelor sau ca sursa de energie alternativa la sistemele clasice de incalzire.

Montajul, prima punere in functiune, inspectia, intretinerea si reparatiile trebuie executate de personal de specialitate autorizat (firma specializata in instalatii de incalzire / firma de instalatii din contract)
In cazul interventiilor la instalatie, aceasta trebuie deconectata de la reteaua electrica (de exemplu de la siguranta separata sau de la un intrerupator principal) si asigurata impotriva reconectarii accidentale.

Toate tipurile de panouri solare se vor utiliza numai cu instalatiile incarcate, intrucat utilizarea fara apa poate conduce la distrugerea tuburilor captatoare vidate. Utilizarea se face dupa cum urmeaza:

1.a. Panourile solare cu rezervor cu flotor si completare continua nu se utilizeaza pe anotimpul friguros. Pe anotimpul calduros, in cazul lipsei de apa, se vor lua masuri de intrerupere a consumului de apa calda.

In zonele cu apa a carei duritate este mai mare de 15 grade franceze se recomanda folosirea unui dozator cu polifosfati care sa previna depunerile calcaroase. Periodic se recomanda verificarea si eventual desincrustarea bulbilor si a rezervorului.

1.b. Panourile solare cu rezervor cu flotor + senzor de nivel si temperatura, cu posibilitatea de vizualizare continua, se pot utiliza si pe anotimpul friguros, cu aceleasi recomandari referitoare la duritatea apei. Periodic se recomanda verificarea si eventual desincrustarea bulbilor si a rezervorului.

1.c. Panourile solare fara rezervor cu flotor – cu regulator electronic si incarcare automata se pot utiliza pe anotimpul friguros, dar in acest caz in locul rezervorului de alimentare cu flotor se va monta conducta de aerisire iar pe stutul lateral se va monta conducta de alimentare cu apa rece. Pe conducta de apa rece, in interiorul imobilului (protejat impotriva inghetului), se va monta un electroventil comandat de regulatorul electronic, iar in locul dopului prevazut la partea inferioara a rezervorului de acumulare se va monta in mod obligatoriu o rezistenta electrica (este inclusa in kit-ul de livrare).

Precautie: toate conductele care nu sunt montate in interiorul imobilului se vor proteja impotriva inghetului. Prin montaj se vor asigura pante descendente spre interiorul imobilului, pentru a se putea permite golirea completa a instalatiei in caz de nevoie. Se vor respecta recomandarile referitoare la duritatea apei si masurile de prevenire a depunerilor calcaroase. Periodic, se recomanda verificarea si eventual desincrustarea bulbilor.

2.a. Panourile solare cuplate la o instalatie cu descarcare intr-un boiler bivalent – fara protectie la supratemperatura – cu posibilitate de functionare in anotimpul friguros. Se recomanda ca agentul termic sa aiba o duritate de 5 grade franceze.

Concentratia antigelului trebuie sa fie corespunzatoare temperaturii exterioare. Aceasta se va verifica la fiecare inceput de sezon rece si se va corecta la nevoie.

De asemenea se recomanda montarea in instalatie un presostat de minima presiune care, in cazul scaderii presiunii, sa opreasca functionarea pompei de circulatie si sa avertizeze optic si acustic aceasta stare.

2.b. Panourile solare cuplate la o instalatie cu descarcare intr-un boiler bivalent – cu protectie la supratemperatura – fara posibilitate de functionare in anotimpul friguros. Are ca particularitate existenta supapei de siguranta, care declanseaza atat la suprapresiune cat si la supratemperatura (120 grade Celsius), precum si a alimentatorului automat, reglat la un debit de incarcare de maxim 4 l / min. Si in acest caz se recomanda ca apa de incarcare sa aibe duritatea mai mica de 5 grade franceze pentru a preintampina depunerile de calcar in instalatie. In cazul cand se doreste functionarea acestei instalatii si in anotimpul friguros se inchide alimentatorul automat, si se procedeaza la refacerea concentratiei de antigel.2.c. Panourile solare cuplate la o instalatie cu descarcare directa intr-un acumulator de apa calda – fara protectie la supratemperatura si fara posibilitate de functionare in anotimpul friguros.

La acest tip de montaj se recomanda montarea unui presostat de minim care, la atingerea nivelului minim al presiunii apei din sistem, sa avertizeze optic si acustic aceasta stare. Duritatea apei trebuie sa fie de aproximativ 15 grade franceze.

Conductele intregii instalatii se vor izola din punct de vedere termic.

Pentru intretinerea panourilor se va avea in vedere:

-Curatarea periodica de praf sau alte impuritati

-Verificarea periodica a etansarilor.

-Verificarea integritatii tuburilor din sticla.

-Verificarea integritatii izolatiei termice a instalatiei.

-Verificarea depunerilor de calcar pe suprafetele de schimb de caldura si curatarea (dezincrustarea) periodica a acestora.

Masuri de protectie

Legarea instalatiei electrice la retea (acolo unde este cazul) se va executa de un electrician autorizat care va verifica si integritatea precum si rezistenta prizei de pamant.

Ca masura de protectie contra descarcarilor atmosferice se impune legarea la o priza de pamant a componentelor metalice ale instalatiei.

Nerespectarea instructiunilor de utilizare si a masurilor de protectie, care duc la scoaterea din functiune partiala sau totala a instalatiei solare, atrage dupa sine pierderea garantiei acordata de furnizor.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 713
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site