Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


Clasificarea tehnologica a speciilor pomicole de climat temperat

Pomicultura

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Grepfrutul
Smochinul
Clasificarea tehnologica a speciilor pomicole de climat temperat
Catina alba
Gutuiul
Pummelo
Conductivitatea termica a fructelor
Agrisul
Avocado
Fisticul
Clasificarea tehnologica a speciilor pomicole de climat temperat

Pentru a cunoaste desfasurarea si succesiunea in timp a procesului de prelucrare si chiar natura produselor finite, este necesar sa se faca o clasificare tehnologica. Scopul final al cultivarii speciilor pomicole este obtinerea de substanta vegetala pentru nevoile imediate si in timp de hrana. Fructele se recolteaza atunci cand contin cantitatea de substante (organice si minerale) si au calitatea dorita pentru satisfacerea acestor nevoi. Substantele respective sunt materii de rezerva pentru fructele recoltate si reprezinta baza prelucrarii produselor pomicole, iar tehnologia prelucrarii le evidentiaza in produsul finit.
Fructe bogate in amidon sunt castanele; in zaharuri: merele, perele, gutuile, prunele, ciresele, caisele, piersicile; in substante grase si proteice: nucile, migdalele, alunele. Fructe bogate in acizi si pectina sunt visinele, porumbele, caisele, afinele, gutuile, zmeura.

Este necesar sa cunoastem continutul in substante minerale al fructelor pentru asigurarea unei ratii alimentare corespunzatoare sau pentru dirijarea corecta a procesului de prelucrare.

Analizand continutul in substante minerale al fructelor, se constata ca migdalele, nucile, ciresele si capsunile sunt bogate in fosfor; migdalele, caisele, piersicile, prunele deshidratate, nucile sunt bogate in fier. Iodul se afla in cantitati mari in capsuni si pere. Vitaminele se afla in cantitati diferite in functie de specie. Provitamina A (carotenul) se afla in nuci, afine, zmeura, cirese, coacaze rosii, agrise, prune, mere, caise, piersici, portocale, lamai; acidul ascorbic (vitamina C) in cantitati mari in macese, capsuni, coacaze rosii si negre, agrise, zmeura. Grupa vitaminelor B1 si B2 se afla in mure, zmeura, coacaze rosii, nuci, caise, cirese, piersici, prune, portocale, lamai, mere, capsuni, agrise si afine. Vitamina K se gaseste in macese, capsuni, mere proaspete iar substantele tanoide in toate fructele in stare verde, nematurate.Clasificarea tehnologica ajuta la luarea de masuri pentru modificarea mersului si duratei de prelucrare pentru a evita pierderea sau distrugerea unor substante si adaugarea unor extracte proaspete pentru ridicarea valorii alimentar-comerciale a produselor finite.

Clasificarea tehnologica limiteaza anumite directii de prelucrare. Produse de calitate se pot obtine numai de la anumite soiuri din cadrul aceleiasi specii.
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 608
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site