Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Gradinita

Subiecte programare in Pascal/C/C++, pentru clasele de matematica-informatica, intensiv informatica

didactica pedagogie

+ Font mai mare | - Font mai micSubiecte programare in Pascal/C/C++, pentru clasele de matematica-informatica, intensiv informatica

Se citeste din fisierul “vector.txt” un vector cu n elemente numere intregi, n se afla pe primul rand iar cele n elemente ale vectorului se afla pe al doilea rand. Sa se calculeze pentru fiecare element al vectorului suma cifrelor din care este format numarul. Sumele rezultate se vor afisa in fisierul “suma.txt” pe prima linie, despartite prin cate un spatiu.
Se citeste din fisierul “vector.txt” un vector cu n elemente numere intregi, n se afla pe primul rand iar cele n elemente ale vectorului se afla pe al doilea rand (folosind un subprogram). Afisati pe ecran cate elemente din vector au exact p divizori proprii (p numar natural citit de la tastatura).

Se citeste din fisierul “vector.txt” un vector de numere intregi, n se afla pe primul rand iar cele n elemente ale vectorului se afla pe al doilea rand. Afisati cate numere perfecte sunt in vector. Un numar este perfect daca este egal cu suma divizorilor sai mai mici decat el (ex: 6=1+2+3) – se va folosi un subprogram care verifica aceasta proprietate. Afisarea se face in fisierul “solutie.out”

Se citeste fisierul “vector.txt” un vector de numere intregi, n se afla pe primul rand iar cele n elemente ale vectorului se afla pe al doilea rand (folosind un subprogram). Sa se scrie un program care calculeaza si afiseaza maximul dintre elementele pare ale vectorului sau afiseaza un mesaj in cazul in care nu exista numere pare in vector. Afisarea se face in fisierul “solutie.out”

Se considera o matrice nepatratica (n*m) care contine elemente de tip real. Afisati matricea si maximul de pe fiecare coloana a unei matrice.

Se da o matrice A nepatratica (n*m) cu numere reale. Sa se construiasca o matrice B cu 2 coloane si n linii care sa contina indicii elementelor subunitare pozitive ale matricei A. Afisati cele 2 matrici.

Se considera o matrice de dimensiune n*m care contine elemente intregi. Sa se afiseze suma elementelor pare de pe fiecare coloana.

Se considera o matrice de dimensiune n*m care contine elemente intregi. Sa se afiseze numarul elementelor impare de pe fiecare linie.

Sa se construiasca un tablou patratic de dimensiune n2 (1<= n<=50) cu primele n2 numere pare incepand cu 2.

Exemplu: Pentru n=4 se va afisa:

4 6 8

14 16

22 24

30 32

Se citeste de la tastatura un vector de numere reale. Scrieti programul care afiseaza valoarea elementului minim din vector precum si pozitiile pe care acesta apare in vector. Pentru citirea, afisarea elementelor vectorului precum si pentru determinarea minimului din vector se vor folosi subprograme

Fisierul fibo.in contine pe fiecare linie un numar intreg. Creati fisierul fibo.out care sa contina pentru fiecare numar din fisierul de intrare un mesaj care sa specifice daca numarul este sau nu termen in sirul lui Fibonacci.

Creati fisierul trei.out care sa contina pe prima linie toate numerele de trei cifre divizibile cu suma cifrelor lor

In fisierul 'matrice.in' se gaseste numarul de varfuri si matricea de adiacenta a unui graf neorientat. Sa se determine gradul fiecarui varf.

In fisierul 'matrice.in' se gaseste numarul de varfuri si matricea de adiacenta a unui graf neorientat. Sa se scrie muchiile grafului in fisierul “muchii.txt” (pe fiecare rand se vor scrie extremitatile unei muchii separate printr-un spatiu).

In fisierul 'matrice.in' se gaseste numarul de varfuri si matricea de adiacenta a unui graf neorientat. Sa se afiseze cel mai mare grad al varfurilor din graf.

Sa se verifice daca un graf neorientat cu n varfuri este un graf complet. Numarul de varfuri si matricea de adiacenta a grafului se gasesc in fisierul text “adiacent.txt”. Mesajul se va afisa in fisierul text “complet.txt”.

In fisierul “matrice.in” se gaseste pe primul rand un numar natural n, iar pe fiecare din urmatoarele n randuri, n numere intregi despartite de un spatiu. Cu numerele din fisiere se construieste matricea patratica A, de dimensiune n*n. Sa se verifice daca matricea este simetrica (adica aij=aji, 1<=i,j<=n).

Se citeste de la tastatura un sir de caractere s ce reprezinta un cuvant din dictionarul limbii romane. Sa se scrie acest cuvant in limba “pasareasca”, adica se insereaza in sir dupa fiecare vocala subsirul format din litera “p” si vocala respectiva.

Exemplu: pentru s= “acoperire” rezulta s =”apacoporeperipirepe”

Se citesc de la tastatura n siruri de caractere ce reprezinta nume de persoane. Sa se scrie in fisierul “litera.txt” toate numele de persoane, fiecare pe un rand, care incep cu o anumita litera, citita de la tastatura.

Se citesc de la tastatura n siruri de caractere. Sa se scrie in fisierul “litere.txt” toate sirurile, fiecare pe un rand, care incep si se termina cu acelasi caracter.

Se citeste de la tastatura un sir de caractere s ce reprezinta un cuvant din dictionarul limbii romane. Afisati toate sufixele sirului s.

Ex: s=“vara” se va afisa a ra ara varaSe citeste de la tastatura un sir de caractere s ce reprezinta un cuvant din dictionarul limbii romane. Afisati toate prefixele sirului s.

Ex: s=“vara” se va afisa v va var vara

Se citeste de la tastatura un sir de caractere ce reprezinta un cuvant din dictionarul limbii romane. Afisati sirul obtinut prin stergerea vocalelor din sir.

Se citeste de la tastatura un sir de caractere s ce reprezinta un cuvant din dictionarul limbii romane. Afisati sirul obtinut prin transformarea literelor mari in mici si a celor mici in mari.

Se citesc maxim 20 de cuvinte de la tastatura. Sa se afiseze cuvintele care sunt palindroame (un cuvant care citit de la sfarsit la inceput este acelasi cu cuvantul initial; ex: cojoc).

Fisierul “sir.in” contine pe prima linie un sir de caractere de lungime maxima 100 caractere. Determinati (folosind un subprogram) cate caractere din sir sunt cifre. Afisati aceasta valoare pe ecran.

Se citesc denumirile a n culori. Sa se alcatuiasca toate steagurile tricolore posibile astfel incat in mijloc sa se afle doar una din ultimele doua culori citite, iar culorile pe steag sa fie diferite. Se va afisa pe fiecare rand :

Numarul drapelului: culoarea1 culoarea2 culoarea3

Sa se determine termenul al n-lea din sirul lui Fibonnaci folosind un subprogram recursiv.

Sa se afiseze cifrele unui numar (fiecare cifra pe o noua linie) folosind un subprogram recursiv.

Scrieti o functie recursiva care ridica un numar A la puterea N (A si N numere intregi).

Sa se genereze toate numerele formate din n cifre distincte cu proprietatea ca suma cifrelor este S (n si S se citesc de la tastatura).

Ex: n=3, S=22 => 589, 598, 679, 697, 769, 796, 859, 895, 958, 967, 976, 985.

Sa se genereze toate sirurile de lungime n, formate doar din literele “A” si “M”, siruri care sa nu aiba doua litere “A” alaturate. Valoarea lui n se citeste de la tastatura (0<n<13). Fiecare sir se va afisa pe cate un rand al ecranului, fara spatii intre ele.

Se citeste din fisierul “atestat.in” numere reale cu care se formeaza o lista liniara simplu inlantuita alocata dinamic. Tipariti lista. Inserati intre oricare doua elemente din lista initiala media aritmetica a vecinilor sai. Vizualizati din nou.

Ex: Fie lista: 2,10,7,11. Va rezulta: 2,6,10,8.5,7,9,11.

Se citesc de la tastatura pe rand numere intregi pana la intalnirea numarului 13 cu care se formeaza o lista liniara simplu inlantuita (numarul 13 nu face parte din lista). Vizualizati lista, stergeti prima aparitie a primului numar negativ din lista, sau dati mesajul „Nu exista numere negative” in caz ca lista nu are numere negative.

Sa se creeze o lista liniara dublu inlantuita cu “n” cuvinte care se citesc de la tastatura (n dat, citit de la tastatura). Vizualizati lista creata, determinati cate cuvinte in lista sunt de lungime minima.

Ex: n=6 si cuvintele“nota”, “la”, “atestat”, “in”, “luna”, “aprilie” => “2”.

Se citeste din fisierul “atestat.in” numere reale cu care se formeaza o lista liniara dublu inlantuita alocata dinamic. Tipariti lista. Adaugati in fata primului element suma numerelor din lista. Vizualizati din nou.

Se citeste din fisierul “atestat.in” numere reale cu care se formeaza o lista circulara simpla inlantuita, alocata dinamic. Tipariti lista. Gasiti valoarea minima a elementelor listei.

Din fisierul “atestat.in” se citeste de pe primul rand n apoi de pe urmatoarele n randuri, n numere intregi. Creati o coada alocata dinamic. Vizualizati coada. Stergeti din coada 3 numere, daca se poate, sau tipariti un mesaj corespunzator, daca acest lucru nu se poate.

Se citeste din fisierul “atestat.in” numere naturale cu care se formeaza o lista liniara dublu inlantuita alocata dinamic. Tipariti lista. Stergeti prima aparitie a unui numar par din lista. Vizualizati din nou.

Se citeste din fisierul “atestat.in” numere reale cu care se formeaza o lista liniara tip stiva, alocata dinamic. Tipariti stiva. Adaugati in stiva un nou element care va fi egal cu media aritmetica a elementelor din stiva.Vizualizati din nou stiva.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2508
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site