Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


PROIECT CONCEPEREA SI ELABORAREA ZIARULUI

Jurnalism

+ Font mai mare | - Font mai micS. N. S. P. A.

Facultatea de Comunicare si Relatii Publice "David Ogilvy"PROIECT

CONCEPEREA SI ELABORAREA ZIARULUI

Modalitatea de verificare:
Proiect de publicatie (ziar, revista, pagina) pentru realizarea comunicarii mediatice (de presa). Format, macheta, mesaj, public tinta, echipa redactionala etc.
Proiectul se preda in ziua programata pentru examen.

Proiect comunicational (propunere)
Prezenta sinteza referitoare la conceperea si elaborarea ziarului ofera date si tehnici specifice pentru realizarea unui proiect comunicational (pe suport de hartie) concret, sugestiv, in masura sa sublinieze un mesaj credibil, de interes public.
Exercitiul didactic vizat se poate materializa in ziare, afise, pliante, "pagina intai", "buletine de comunicare" (interna, externa), "editii speciale", pentru promovarea imaginii unor institutii, personalitati, a unor marci, branduri, programe sociale, politice, culturale, etc. Realizarea efectica a "proiectului comunicational" mentionat mai sus poate avea in vedere urmatoarele repere orientative:

De ce acum si de ce un asemenea tip de publicatie?

Imbatranirea accentuata a populatiei obliga guvernele tarilor europene sa regandeasca politicile sanitare, tinand cont de o serie de factori, dintre care decisiv este bugetul alocat sanatatii. In Romania, contextul particular de dupa 1989 a dus la modificarea statutului cadrului medical, in societate. Insuficienta fondurilor alocate ingrijirii medicale a nuantat, dupa o serie de experimente nereusite de strategie sanitara, necesitatea reconsiderarii actului medical ca activitate exclusiv sociala si recunoasterea actualului model sanitar ca fiind falimentar. In aceste conditii, concepte precum management medical, marketing farmaceutic, desi incompatibile cu munca de apostolat pe care o presupune viziunea clasica asupra activitatii medicale, isi impun necesitatea.

Aparitia revistei "Pharma Bizz" s-a facut in contextul in care publicatiile de nisa, asa numitele publicatii "business to business", sunt slab reprezentate, mai ales in domeniul medical. De fapt, "Pharma Bizz" este singura revista "business to business" de management medical si farmaceutic, existenta pe piata de profil din Romania. Calitatea managementului sanitar va deveni din ce in ce mai importanta, tinand cont ca sumele alocate pentru sanatate depind in primul rand de puterea economica scazuta a Romaniei. "Pharma Bizz" devine astfel un instrument care pune la dispozitia cititorului neavizat informatie specifica laturii mercantile a activitatii medicale.

Publicul tinta

Desi este o revista de nisa, "Pharma Bizz" are dublu target, se adreseaza atat medicilor cat si farmacistilor, cu adresabilitate directa top si middle managementului sectorial.

Pe langa acestia, ca si tinta secundara, sunt vizati: elita medicala - cadrele universitare, directorii spitalelor, managerii retelelor de farmacii si de centre medicale, reprezentantii organizatiilor profesionale si ai organismelor guvernamentale, producatorii, importatorii si distribuitorii de medicamente.

Mesajul

"Revista de management medical si farmaceutic"

Politica editoriala vizeaza largirea perspectivei asupra activitatii din sectorul medical si farmaceutic prin prezentarea progreselor si tendintelor medicinei moderne dar si a realitatilor actuale ale pietei farmaceutice interne si internationale. Misiunea principala a revistei "Pharma Bizz" este crearea unei interfete active pentru jucatorii domeniului medical si farmaceutice.

De asemenea, revista trateaza in profunzime fenomenele pietei de farmaceutice, propunandu-si o analiza dinamica a tendintelor ei, precum si abordarea cadrului legislativ in contextul reglementarilor specifice Uniunii Europene.

Sunt prezentate analize relevante, noutati medicale din tara si din strainatate si performantele specialistilor romaniFormatul publicatiei

  • Formatul finit de 196x266 mm este unul practic, adaptat manevrarii usoare, tinand cont ca publicatia se adreseaza unui cititor cu o agenda incarcata, cu putin timp pentru studiu individual.
  • 64 pagini full-color

Aria de distributie

Revista se distribuie la nivel national si nominal, medicilor si farmacistilor inscrisi prin abonament gratuit in baza de date. Distributia se face cu ajutorul Postei Romane.

Periodicitatea

Pharma Bizz este o publicatie lunara cu 10 aparitii pe an, editiile decembrie - ianuarie si iulie - august fiind duble.      

Pagina intai

Modalitate de paginare: tip ""glossy". Coperta este una reprezentativa pentru domeniul caruia i se adreseaza revista, avand postate titlurile prinncipalelor articole. Fontul titlului articolului de fond este mai mare si in culori vii, complementare celor din compozitia fotografiei existente pe coperta. Spatele revistei (coperta IV) prezinta adesea o oferta speciaa, atractiva, acrosanta (macheta publicitara).

Relatia titlu - text - imagine

Fiind o revista strict tehnica relatia dintre imagine si text joaca un rol foarte important. Pentru a inlatura pericolul monotoniei textului "bloc", layout-ul revistei este unul echilibrat prin pastrarea unui raport echitabil text - imagine. Foarte rar un cititor va citi un bloc masiv de de text si de aceea el este spart in paragrafe, imagini, liste sau cuvinte bolduite astfel incat pagina sa aiba un aspect aerisit si sa fie odihnitoare pentru ochi.

Culoare si eveniment

Culoarea afecteaza comunicarea sub urmatorul aspect: culorile calde stimuleaza comunicarea, in timp ce culorile reci inhiba comunicarea; monotonia, precum si varietatea excesiva de culoare , inhiba si-i distrag pe comunicatori. "Pharma Bizz" fiind o revista medicala are ca si culori predominante albastru si verdele, culori cu care se identifica domeniul medical si farmaceutic. Sunt evitate culorile tari si combinatiile extreme.

Scriitura

Acuratetea informatiei, tonul dinamic, stilul si designul publicatiei sunt orientate catre nevoile cititorului, punandu-i la dispozitie un modern instrument informativ. Lectura inseamna in primul rand decodificare, iar reusita actului de lectura depinde de echilibrul dintre lizibilitatea textului si competenta cititorului. Modalitatea de exprimare specifica sferei specializate (medicale in acest caz) a comunicarii este textul de specialitate. El are o dubla natura fiind in acelasi timp discurs si document. Lizibilitatea textului tehnic poate atinge gradul sau maxim doar atunci cand lizibilitatea discursiva a lui corespunde celei documentare.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1588
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved