Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


FESTIVAL DE DANS "TRUP SI SUFLET, MISCARE"

Muzica+ Font mai mare | - Font mai micPROIECT NR. 001

FESTIVAL DE DANS"TRUP SI SUFLET, MISCARE"

Proiectant: PALATUL COPIILOR TIRGUMURES

FESTIVAL DE DANS

"TRUP SI SUFLET IN MISCARE"

"Dansul este cea mai frumoasa arta, pentru ca el

nu este traducerea sau abstractizarea vietii; el este viata insasi."

- HAVELOCK ELLIS -

"Dansul este limbajul ascuns al sufletului."

- MARTHA GRAHAM -

"Dansul este singura arta in care noi insine suntem materia din care este realizata."

- TED SHAWN -

Festivalul este o manifestare artistica (muzicala, teatrala, etc.) cuprinzand o serie de reprezentatii si avand caracter festiv.

Dansul este un ansamblu de miscari ritmice, variate ale corpului omenesc, executate in ritmul unei melodii si avand caracter de arta, divertisment si de religie.

  1. Date generale al institutiei organizatoare

Palatul Copiilor Tirgu Mures, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 93, Telefon/fax: 0265-261.009, reprezentat prin D-nul Director Prof. Olimpiu Nutiu, avand ca coorganizator al Festivalului de dans "Trup si suflet prin miscare" - 2007 pe Prof. Marius Belean, telefon: 0745-546.658.

  1. Date generale despre proiect

Proiectul are la baza organizarea unui Festival de dans in anul 2007 la Tirgu Mures.

Festivalul este cultural-artistic, avand ca scop declarat educatia pentru dezvoltare personala si de grup, educatie estetica, dezvoltarea calitatilor interpretative, formarea si dezvoltarea spiritului de fair-play.

  1. Rezumatul propunerii

Prezentul proiect isi propune asigurarea unui cadru adecvat de intrecere si spectacol specific formatiilor de profil, depistarea si promovarea talentelor in randul copiilor, intelegand prin aceasta elevii claselor I-XII. De asemenea isi propune dezvoltarea simtului artistic, dezvoltarea spiritului de echipa.

Prin desfasurarea acestui Festival se incearca deschiderea fata de concursuri de aceasta anvergura. Se doreste cresterea competivitatii in acest domeniu, astfel incat prin promovarea optima a acestui tip de manifestare cultural-artistica sa se descopere reale talente care sa ne reprezinte chiar si pe plan international.

  1. Obiective generale, specifice

Sporirea valentelor educative ale dansului si muzicii, finalizarea activitatii copiilor initiata in arta dansului, stimularea copiilor cu aptitudini deosebite, schimb de experienta intre conducatorii formatiilor de profil, stimularea creativitatii, dezvoltarii spiritului de competitie si fair-play, diversificarea si amplificarea activitatii cultural-artistice.

Participarea a cator mai multe formatii, cluburi, Palate ale Copiilor din tara cat si din strainatate.

  1. Planul de lucru, activitati

Se vor invita trupele, formatiile de dans de la alte Cluburi, Palatele copiilor din Romania si din strainatate. Numarul de participanti la acest festival se va afla dupa confirmarea la participare. Fiecare formatie va avea fisa de participare. Participantii vor fi cazati la sosirea lor in Tirgu Mures, dupa care se va tine o sedinta tehnica. A doua zi va fi acomodarea cu scena si festivalul in sine. Fiecare trupa va avea 2 (doua) dansuri, dupa prezentarea dansurilor, juriul va stabilii castigatorii conform Regulamentului si criteriilor de evaluare anexat la acest Proiect. Dupa Festivalul de dans copii inpreuna cu profesorii lor vor merge intr-o tabara organizat tot de Palatul Copiilor din Tirgu Mures. Tabara va avea loc in Sovata, Judetul Mures. Cazarea si masa va fi suportata de organizatori.

  1. Rezultate preconizate

Un festival de aceasta anvergura va creste prestigiul atat a Palatului Copiilor din Tirgu Mures, cat si a orasului si imprejurimi. Totodata daca participantii vor fi in numar mare si festivalul va fi un succes, va avea continuitate si in urmatorii ani.

  1. Durabilitatea Proiectului

Posibilitatea de dezvoltare si continuarea proiectului, largirea sferei part participarilor din tara si strainatate, cuprinzand astfel elevi din scolile primare, gimnaziale si licee care desfasoara activitati in domeniul dansului in formatii reprezentative ale scolilor.

  1. Metode de raspandire

Festivalul de dans "Trup si suflet in miscare" va fi mediatizat prin urmatoarele moduri: atat reclama la televiziune si radio cat si la ziare. Impreuna cu mediatizarea festivalului vor fi enumarate partenerii si sponzorii acestui eveniment.

  1. Parteneriat

Partenerul principal al acestui eveniment este Casa de Cultura "Mihai Eminescu" din Tirgu Mures.

  1. Bugetul estimativ

Nr. Crt.

Activitatea

Natura cheltuielilor

Suma propusa

Sursa de finantare

Initierea proiectului

- contactarea unitatilor

- elaborarea

regulamentelor

- multiplicare

Telefoane si fax

Hartie de scris

Xeroxare

Servicii postale

Pregatirea festivalului

Mediatizarea

Chirie sala

Asigurarea sonorizarii

Indemnizatii juriu

Cheltuieli personal

Diplome

Medalii

Cupe

Derularea festivalului

Cazare si masa festival

200 elevi x __ zile

Transport elevi

Cazare si masa tabara

Cheltuieli de organizare

ANEXA NR. 1 la Proiectul Nr. 001-2007

REGULAMENTUL

FESTIVALULUI DE DANS

"TRUP SI SUFLET IN MISCARE"

Festivalul de dans se va desfasura in perioada _____ _______ ______ _________.

Locul desfasurarii festivalului Casa de Cultura "Mihai Eminescu" si tabara din Sovata unde va avea loc gala.

Festivalul are ca obiect revigorarea, diversificarea si amplificarea activitatii cultural-artistice, educatia estetica, sensibilizarea adultilor - parinti, sefi de institutii, oameni de afaceri - in legatura cu activitatea elevilor care frecventeaza cercurile de dans din Palatele Copiilor si CCE, insusirea unei valori ale culturii nationale si universale, colaborare si respect reciproc, realizarea unor relatii de prietenie intre copii, promovarea calitatii in domeniul dansului.

Organizatorul Festivalului de dans "Trup si suflet in miscare" este Palatul Copiilor Tirgu Mures, cercul de dans clasic. Festivalul de dans este finantat din contributia sponsorilor si din bugetul propriu.

Participanti:

La festival pot participa echipaje la categoriile clasele I-IV, clasele V-VIII si clasele IX-XII, formate numai din fete, numai din baieti sau mixte la doua din genurile de dansuri mai jos enumerate:

fantezie coregrafica

dans clasic

dans tematic

dans latino-american

dans modern

Rock`n`Roll

Delagatia va avea in compania sa maxim 10 copii, un profesor insotitor si un sofer. In cazul depasirii numarului membrilor formatiei, conducatorul de grup este rugat sa-si ia masuri pentru a suporta cazarea si masa.

Formatia participanta poate prezenta maxim 2 numere diferite la genurile mai sus mentionate, durata fiecarui dans intre 2-5 minute, muzica inregistrata pe suport CD.

In vederea participarii la Festivalul de dans, va rugam sa faceti confirmarea pana la data de _____________ fie la Palatul Copiilor Tirgu Mures, la nr. tel: 0265-261.009 sau la organizator D-nul Prof. Marius Belean nr. tel: 0745-546.658.

Pentru editarea programului Festivalului va rugam sa specificati numarul dansurilor, durata fiecarui dans, genul dansului, titlul dansului si categoria de varsta.

Jurizarea:

Juriul va fi alcatuit din personalitati cunoscute la nivel local si national in domeniul activitatii cultural-artistice.

Festivtatea de premiere:

Rezultatele obtinute vor fi publicate prin toate mijloace mass-media locale si nationale.

Premierea se va face pe categorii de varsta si genuri de dans.

Dispozitii finale:

Sedinta tehnica ce va avea loc in seara sosirii la Tirgu Mures cu incepere de la ora 20,00. La sedinta fiecare delegat va prezenta 2 tabele nominale cu membrii fomatiei si cadrul didactic insotitor, fise de tabara ale copiilor.

Resursele financiare si materiale pentru pregatirea si desfasurarea festivalului precum si cazarea si masa participantilor va fi asigurat de catre organizatori.

Director, Organizator,

Prof. Olimpiu Nutiu Prof. Marius BeleanPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1103
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved