Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AnimaleArta culturaDivertismentFilmJurnalismMuzicaPescuit
PicturaVersuri


Silvia marcovici

Muzica+ Font mai mare | - Font mai micSILVIA MARCOVICI

  

Familia, studiile si activitatea muzicala în România

Silvia Marcovici s-a nascut la 30 ianuarie 1952 la Bacau ca fiica a lui Avram Marcovici si a lui Ana, nascuta Katz.A studiat vioara la Bacau si la Bucuresti cu Stefan Gheorghiu, care i-a fost dascal de la vârsta de 12 ani. A cântat pentru prima oara în public la vârsta de 13 ani. În 1969 a dobândit al doilea Grand Prix la prestigiosul concurs Marguerite Long /Jean Thibaud, în acel an nefiind atribut premiul întâi. Tot în 1969 a obtinut si premiul special al concursului printului Rainier al III-lea de Monaco pentru interpretarea unei lucrari din muzica contemporana. În 1970 a cucerit premiul întâi la Concursul George Enescu din Bucuresti. Debutul profesional si l-a facut cu Residentie Orkest din Haga sub bagheta compozitorului Bruno Maderna. Dupa ce a cântat ca solista cu Orchestra Simfonica din Londra, la invitatia lui Claudio Abbado a interpretat concertul al doilea pentru vioara de Béla Bartók împreuna cu orchestra Teatrului La Scala din Milano. În 1972 a fost invitata de Leopold Stokowski sa interpreteze concertul de Glazunov cu London Simphony Orchestra la Royal Festival Hall, concert ce va fi înregistrat de Decca cu ocazia zilei de nastere a 90-a a ilustrului dirijor.

Emigrarea si continuarea carierei muzicale internationale

În anul 1976 Silvia Marcovici a emigrat în Israel din România, care se afla pe atunci în plin regim comunist. Emigrarea i-a permis un avânt în cariera internationala, fara vreun impediment politic. La începutul anilor 1980 ea s-a stabilit in R.F.Germania, unde a devenit profesoara la Musikhochschule din Saarbrücken; a predat de asemenea si la Academia de muzica a lui Tibor Varga din Sion, Elvetia. În ultima vreme, preda la facultatea de muzica a Universitatii de arte din Graz, în Austria.

Silvia Marcovici a cântat cu mai multe orchestre din Europa si SUA: The Philarmonia, Royal Philarmonic Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestra Nationala a Frantei, Orchestra simfonica a Academiei Santa Cecilia, New York Philarmonic, Chicago Simphony, Cincinnati, Atlanta, National Simphony (Washington D.C.), Philadelphia Orchestra, etc. Silvia Marcovici a lucrat cu dirijori faimosi ca Zubin Mehta, Claudio Abbado, Sergiu Comissiona, Placido Domingo, Riccardo Muti, Mstislav Rostropovici.

Concerteaza cu regularitate în America de Nord si America de Sud, Europa, Japonia, Israel. Cânta cu o vioara Albani, fabricata în jurul anului 1800.

Este casatorita cu violonistul Diego Pagin, locuieste la Strasbourg si are doi copii. Împreuna cu acestia, Sarah (soprano) si Aimo (pian) sustine adesea concerte în Franta, Elvetia sau România.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 261
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved