Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


Metode de obtinere a substantei active

Chimie

+ Font mai mare | - Font mai mic
Metode de obtinere a substantei active

Eritromicina se obtine prin fermentatia in profunzime a actinomicetului Streptomyces erythreus. Dupa precesul de fermentatie,care se desfasoara la 29-31°C pe o durata de 150-200 ore de la insamantare, urmeaza filtrarea lichidului de cultura, apoi extractia eritromicinei in doua stadii: o extractie bazica la pH= 9,1-10 in acetat de butil si o extractie acida la pH= 5,5 in apa.

Extractul apos, in      care concentratia antibioticului poate atinge 14.000 UI/ml se neutralizeaza imediat la pH= 10 si se raceste la 0-10°C, in vederea extractiei eritromicinei baza in diclormetan.

Extractul final, continand eritromicina in concentratie de 30.000 UI/ml, se supune operatiei de evaporare peliculara, la 30-40°C si 0,4 atm, in urma careia se obtine o solutie de 150.000-300.000 UI eritromicina/ml, din care antibioticul cristalizeaza lent, prin racire la -10°C si se separa prin filtrare.

Proprionatul de eritromicina se obtine prin acilarea eritromicinei cu anhidrida propionica, la 10-15°C, in mediu de acetona anhidra. Produsul acilat se separa prin precipitare cu apa desalinizata, obtinandu-se in final un randament global (acilare+izolare) de 80-85% :

Substante necesare

Eritromicina baza…………………. 11g

Anhidrida proprionica……………. 4g

Acetona……………………………. 105ml

Tehnica de lucru

Intr-un pahar Berzelius de 600 ml se dizolva la temperatura camerei 11g eritromicina baza in 105 ml acetona. Peste solutia de eritromicina se adauga, sub agitare, picatura cu picatura, 4g anhidrida proprionica si se perfectioneaza reactia, la temperatura camerei, timp de o ora. pH final al sarii este in jururul valorii de 6.Cristalizarea proprionil eritromicinei

Substante necesare:

Solutie de amoniac 25%..cca. 2 ml

Apa …………………………………………..300 ml

Tehnica de lucru:

Peste solutia rece ( 0-5° C) de proprionat de proprionil eritromicina se adauga 300 ml apa rece ( 0-5° C) si sub agitare se adauga, picatura cu picatura, solutia de amoniac 10% pana se realizeaza un pH = 8, cand cristalizeaza proprionil eritromicina. Se perfecteaza reactia de cristalizare, se separa produsul prin filtrare, se spala direct pe filtru cu apa rece si se usuca la 40-50° C sub vid.Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1249
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site