Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AstronomieBiofizicaBiologieBotanicaCartiChimieCopii
Educatie civicaFabule ghicitoriFizicaGramaticaJocLiteratura romanaLogica
MatematicaPoeziiPsihologie psihiatrieSociologie


INLATURAREA BLOCAJELOR MENTALE CU AJUTORUL SUBCONSTIENTULUI

Psihologie psihiatrie

+ Font mai mare | - Font mai mic
INLATURAREA BLOCAJELOR MENTALE CU AJUTORUL SUBCONSTIENTULUI
Orice problema are o solutie. Cand sunteti antr-o situatie ce pare fara iesire, cel mai bine este sa invocati antelepciunea divina, atotstiutoare, sa va reveleze calea ce trebuie urmata. Aceasta atitudine mentala constructiva va va ajuta sa iesiti din multe ancurcaturi.

Cum se formeaza un obicei

Omul este o fiinta plina de cele mai felurite obiceiuri, avand multe tabieturi. Obisnuintele sunt opera subconstientului vostru. Ati anvatat sa annotati, sa mergeti pe bicicleta, sa dansati, sa conduceti o masina, facand aceste actiuni de atatea ori, pana vi s-au imprimat an subconstient, formand an voi ceea ce se numeste “cea de-a doua natura” a fiintei voastre.

Felul an care ganditi este tot o obisnuinta. Sunteti liberi sa creati un obicei bun sau unul rau. Daca repetati mereu un gand sau o actiune negativa, va veti obisnui astfel, veti fi constransi si limitati de obiceiul format.

Domnul Jones mi-a spus antr-o zi: “Desi ma abtin de doua saptamani, am o mare pofta sa beau ceva! Nu pot sa renunt la obiceiul acesta”. De multe ori el s-a lasat de baut si tot de atatea ori s-a apucat din nou. Cand si-a dat seama ca betia a devenit un obicei, a anteles ca nu poate sa-l distruga creandu-si un alt obicei. De cate ori reusea sa se abtina pentru un timp, tentatia devenea atat de mare, ancat nu mai putea rezista. Din cauza esecurilor repetate, ajunsese sa creada ca nu are destula vointa ca sa lupte cu un viciu si ca nu-l va anvinge niciodata. Era aproape un om ratat, cand a venit la mine. I-am explicat ca, prin actiunea corelata a subconstientului si a mentalului constient, va anvinge acel viciu. Daca admite an mod constient ca obiceiul sau al conduce an mod sigur catre dezastru, ideea se va implanta ancetul cu ancetul si an subconstient. In plus, cu ajutorul sugestiilor pozitive, el va reusi sa-si formeze obiceiuri sanatoase. Orice conditionare negativa, formata de-a lungul timpului an subconstient, poate fi dezradacinata tot cu ajutorul subconstientului. Domnul Jonas a ancetat sa se mai mentalizeze ca fiind neputincios. Cu ajutorul tratamentului mental a reusit sa-si transforme complet caracterul si destinul.

Din cauza comportamentului sau care lasa de dorit, fusese parasit de sotia si copii sai. Nu mai avea dreptul nici macar sa-i viziteze sau sa discute cu ei. De fiecare data cand avea putin timp liber, obisnuia sa se relaxeze si sa intre antr-o stare de somnolenta. Apoi ancepea sa se gandeasca la familia pe care o pierduse. Isi imagina ca se antoarce acasa, iar fiica sa al primeste cu bucurie, spunandu-i: “Tata, ce bine ca te-ai antors acasa!”. Facea aceasta an mod sistematic, stiind ca va manifesta ceea ce asi dorea cu atata ardoare. Cand gandurile ai zburau, revenea imediat la imaginea fiicei sale, cu un zambet fermecator pe bze, asi amintea vocea ei vesela, care se auzea an toata casa. Aceste imagini l-au ajutat sa se transforme, sa anvete sa-si iubeasca familia. A fost tot un proces de formare a unui nou obicei, de data aceasta benefic.

Mentalul constient este ca un aparat de fotografiat, subconstientul fiind filmul pe care se poate impregna orice imagine. Filmul este developat, apoi, an camera obscura a subconstientului, dand nastere imaginilor, pe care le putem vedea cu ochii fizici si le numim “realitate”.

Atentia concentrata

Daca ne dam seama ca mentalul constient functioneaza ca un aparat de fotografiat, ne va fi mult mai usor sa ne concentram, caci astfel va disparea orice efort sau constrangere. Pur si simplu vom ordona mintii sa se fixeze asupra unei idei sau imagini, iar ea se va identifica treptat cu ideea sau imaginea respectiva. Domnul Jones, de care am vorbit mai sus, antelesese aceasta si de cate ori bautura al tenta, se concentra asupra amintirilor vechi, care-i trezeau dorinta de a se antoarce acasa. Astepta plin de ancredere ca imaginile pe care si le crease sa devina realitate. Treptat a reusit sa renunte la vechiul viciu, contracarandu-l cu un obicei pozitiv. In prezent, el este presedintele unei firme cu un capital de mai multe milioane de dolari si este foarte fericit an sanul familiei sale.

Domnul Block mi se plangea antr-o buna zi ca, desi avea un venit anual de 20000 de dolari, cu toate acestea, de trei luni nu mai reusea sa ancheie nici un contract. Toate usile pareau ca se anchid atunci cand venea el. Isi convingea clientul sa ancheie un acord si, an ultimul moment, cand acest acord trebuia semnat, clientul se razgandea. Domnul Block* simtea ca-l urmareste ghinionul permanent.

Analizand situatia ampreuna cu el, am ajuns la concluzia ca, starea sa de spirit era cauza principala a acestor esecuri repetate. Cu trei luni an urma, fusese pe punctul de a face o afacere cu un dentist. Dupa ce stabilisera toate clauzele si totul era pregatit, clientul se retrasese subit, fara nici o explicatie. In mintea domnului Block s-a strecurat atunci teama ca si altii vor proceda an acest mod. Neancrederea lui s-a amplificat, generand o stare de frustrare si ostilitate, fata de toti presupusii clenti. Se stie ca de ce te temi mai mult, de aceea nu scapi. Domnul Block a anteles ca “ghinionul” era efectul propriului sau mod de a mentaliza si s-a decis sa-i puna capat, folosind autosugestia constructiva si pozitiva. Iata care au fost ideile sale forta: “Sunt conectat mereu la antelepciunea eterna prin intermediul subconstientului. Cu ajutorul ei voi birui orice dificultate sau antarziere. Sansa ma urmareste an tot ceea ce fac. Subconstientul raspunde prompt gandurilor mele optimiste si tot ce ancep eu, el duce la bun sfarsit. Cred an forta creatoare, o las sa ma cuprinda si sa materializeze toate proiectele mele. Scopul meu an viata este de a face fericiti pe toti cei care intra an contact cu mine. Daruiesc Divinului fructele actiunilor mele si al rog sa ma calauzeasca an tot ce gandesc si anfaptuiesc.”

A repetat aceste cuvinte an fiecare dimineata, anainte de a porni la lucru si an fiecare seara, anainte de a adormi. Treptat si-a format un nou mod de a gandi, iar sugestiile implantate an subconstient au dat roadele scontate. Astazi, afacerile sale prospera.

Cat de mare va este aspiratia?Un tanar l-a antrebat odata pe Socrate, cum poate sa dobandeasca antelepciunea. Socrate i-a raspuns: “Vino cu mine”. L-a dus la rau si l-a tinut cu capul sub apa, pana tanarul era pe punctul sa se sufoce. Cand si-a recapatat cunostinta, Socrate l-a antrebat: “Ce-ti doreai cel mai mult cand erai cu capul sub apa?” “Aer” - a raspuns baiatul.

Socrate i-a raspuns: “Cand vei aspira la antelepciune tot atat de mult cat doreai atunci o gura de aer, vei dobandi antelepciunea dorita.”.

La fel, daca va confruntati cu o problema si doriti foarte mult sa o rezolvati, fiind hotarati sa faceti orice pentru aceasta, puteti fi siguri de succes. Daca aspirati cu adevarat sa dobanditi calmul launtric, al veti obtine. Chiar daca ati fi nedreptatit la serviciu, chiar daca ati avea necazuri an familie si toate treburile v-ar merge pe dos, datorita pacii interioare pe care ati obtinut-o, nimic nu v-ar mai putea tulbura. Astfel, va puteti trezi multe alte puteri extraordinare. Refuzati categoric sa va lasati an voia “hotilor” de energie mentala care sunt gandurile de ura, manie, ostilitate, pentru a va concentra fortele si aspiratia spre fericire, armonie si sanatate. Nu lasati sa va influenteze gandurile celorlalti, conditionarile, vestile proaste: identificati-va mereu cu idealul cel mai analt. Concentrati-va sa simtiti fluviul de pace care va patrunde si va transforma antreaga fiinta. Gandul reprezinta o adevarata forta invizibila, cu ajutorul careia puteti obtine orice.

Iata exemplul unui barbat care era casatorit si avea 4 copii, dar antretinea o legatura secreta cu alta femeie. Era mereu nervos, agitat, iritabil, suferea de insomnie. Nici un tratament nu l-a ajutat. Avea dureri an tot corpul si nici un medic nu-i descoperea vreo boala. Situatia s-a agravat si mai mult cand omul a capatat viciul betiei.

Adevarata cauza a starii sale deplorabile era un sentiment de culpabilitate inconstienta. Incalcase legile casatoriei, care se fixasera an subconstientul sau anca de cand era mic. Pentru a se elibera de senzatia de vinovatie, folosea alcoolul. Unii suferinzi iau morfina sau codeina pentru a-si alina durerile. Interlocutorul meu bea alcool, ca sa uite de ranile psihice; dar nu reusea decat sa toarne gaz pe foc.

I-am explicat ce i se antampla de fapt, ca joaca un rol dublu si aceasta al afecteaza mult. A anteles ca alcoolul ai provoca o stare se inconstienta, dar nu-l ajuta, pentru ca nu anlatura cauza profunda a suferintei, care se afla an subconstient.

A anceput sa se trateze folosind urmatoarea sugestie: “Sunt calm si perfect echilibrat. Voi gasi an mine ansumi raspunsul la orice antrebare; nu-mi este teama de nimic, nici de trecut, nici de viitor. Inteligenta infinita a subconstientului ma calauzeste mereu. Sunt capabil sa fac fata oricarei situatii, cu calm si rabdare. Sunt complet vindecat de alcoolism. Spiritul meu se umple de fericire si de pace. Ma ampac cu mine ansumi si actionez animat de cele mai analte idealuri.”

A repetat cuvintele acestea plin de aspiratie, fiind sigur ca va obtine rezultate. I-am recomandat sa le spuna cu voce tare, rar si plin de iubire, pentru ca ele sa se impregneze an subconstient. Ceea ce semana, va culege mai tarziu, caci vibratiile benefice ale sugestiilor vor anlatura toate prototipurile mentale negative. Lumina raspandeste antunericul; gandul pozitiv distruge gandul negativ. In decurs de o luna, omul respectiv s-a transformat complet.

Fiti constienti de propriile vicii si luptati ampotriva lor

Daca sunteti alcoolic sau va drogati an orice alt mod, fiti curajosi fata de voi ansiva si recunoasteti-va viciul.

Altfel, riscati sa nu va puteti vindeca niciodata, ca atatea alte persoa-ne, care s-au dovedit lase si nu s-au privit obiectiv, asa cum sunt an realitate.

Viciile apar pe fondul unei profunde neancrederi, a instabilitatii emotionale. Nu antamplator, majoritatea alcoolicilor refuza sa priveasca adevarul an fata, ancercand mereu sa se sustraga responsabilitatilor. De aceea, ei nu au propriu-zis un liber arbitru, vointa lor este aproape anulata. Desi unii spun cu aroganta: “Eu nu depind de alcool; pot renunta oricand la el”, niciodata nu vor fi an stare sa reziste tentatiei, pentru ca nu stiu de unde sa ia forta necesara.

Acesti oameni traiesc antr-un fel de anchisoare psihica, pe care si-au construit-o singuri, din neancredere, din pareri gresite, din erori de educatie. Ca si majoritatea fiintelor, toxicomanii sunt conditionati de obisnuinta. Dar an cazul lor, obisnuinta este un viciu, si-i conduce catre dezastru sigur.

Subconstientul formeaza obisnuintele, deci tot cu ajutorul sau le putem elimina. In acest scop, vom folosi sugestiile pozitive, care urmaresc sa elibereze si sa calmeze spiritul. Cand sugestiile se vor impregna an subconstient, va disparea orice dorinta de a mai consuma alcool. Castigul va fi dublu, caci nu numai ca va veti vindeca complet, dar veti antelege si procesele care au loc an profunzimile menatlului.

Daca dorinta de a va elibera de viciu este foarte mare, sunteti pe jumatate vindecati. Nu va fi greu sa va vindecati complet, daca aspiratia va antrece forta tentatiei. Subconstientul amplifica orice gand puternic cu care este sugestionat. Fixati mintea asupra ideii de libertate si de calm profund, urmarind sa nu devieze de la aceasta noua directie. Treptat vor aparea noi sentimente si emotii benefice, din ce an ce mai apropiate de scopul propus.

Intotdeauna asteptati-va la ceva bun, fiti optimisti. Hotarati sa nu mai suferiti. Intelegeti ca, daca veti continua sa beti, va veti ambolnavi ireme-diabil din punct de vedere psihic si mental. Puterea uriasa a subconsti-entului va sustine mereu. Chiar daca acum sunteti deprimati, imaginati-va ca ati si anceput sa fiti fericiti si liberi.

In aceasta consta legea substitutiei. Imaginatia v-a ampins catre viciu; lasati-o acum sa va conduca spre lumina si pace. Acest lucru va produce, poate, putina suferinta. Suportati aceasta suferinta, asa cum o mama suporta durerile nasterii, stiind ca va avea un copil minunat.

Alcoolismul provine din obisnuinta de a gandi negativ si distructiv. Alcoolicul sufera de sentimente profunde de inferioritate, de neputinta, de frustrare, ansotite de ostilitate. El gaseste mereu justificari si scuze pentru viciul sau, cand de fapt, singurul motiv al constituie natura distruc-tiva a gandurilor sale.Iata 3 etape principale, pe care trebuie sa le parcurgeti, pentru a schimba aceasta stare de lucruri:

1. Relaxati-va fizic, psihic si mental. Urmariti sa intrati antr-o stare meditativa, profunda, pentru a trece apoi la pasul al doilea.

2. Compuneti o fraza scurta, pe care sa o puteti memora cu usurinta si repetati-o de mai multe ori, ca pe un cantec de leagan. Iata un exemplu: “Sufletul meu se umple de pace si beatitudine; multumesc lui Dumnezeu pentru acest lucru”. Pentru ca mintea sa nu se amprastie, repetati fraza cu voce tare sau doar miscand buzele. Sugestia va patrunde mult mai usor an subconstient. O sedinta va dura 5 - 10 minute.

3. Inainte de a adormi, procedati asa cum facea Goethe: imaginati-va ca an fata voastra se gaseste unul dintre prietenii pe care-i iubiti cel mai mult. Tineti ochii anchisi, corpul relaxat. Imaginati-va apoi ca prietenul va felicita cu caldura pentru reusita voastra. “Vedeti-i” fata, surasul, “auziti-i” vocea. Strangeti-i mana si cautati sa “simtiti” cat este vie si de calda. Reluati scena iar si iar, pana veti fi satisfacut de rezultat.

Chiar daca teama anchide portile subconstientului, chiar daca grijile si andoiala va chinuie, nu pierdeti din vedere scopul final. Ganditi-va la forta infinita a subconstientului, pusa an miscare cu ajutorul gandului focalizat si imaginatiei pozitive controlate. Veti dobandi atunci o mare ancredere si un deosebit curaj. Continuati, perseverati pana cand soarele va rasari pentru voi, risipind tenebrele an care va aflati pana atunci.

Folositi forta gandului

1. Orice problema are o solutie. Raspunsul se gaseste chiar an antrebare; antelepciunea divina vi-l reveleaza daca o invocati cu ancredere.

2. Obisnuinta, crearea unui obicei, este rodul actiunii subconstientului. Suntem creaturi ale obisnuintelor, ceea ce demonstreaza cat de uluitoare este puterea subconstientului.

3. Repetand anumite ganduri sau actiuni, ele se impregneaza an subconstient, devenind automatisme.

4. Sunteti liberi sa alegeti un obicei bun sau unul rau. Controlul mintii sau rugaciunea, de exemplu, sunt obiceiuri benefice.

5. Daca antretineti cu ancredere o imagine mentala, subconstientul o va manifesta cu siguranta.

6. Cand atentia se risipeste, concentrati-va din nou asupra scopului propus. Faceti din aceasta un obicei. Astfel veti disciplina mintea.

7. Nici un obstacol exterior nu poate sta an calea reusitei voastre. Singura piedica o constituie mintea si lipsa de credinta.

8. Mentalul constient reprezinta aparatul foto, iar subconstientul - filmul pe care impregnati diferitele dorinte, imagini, idei.

9. Ghinionul este rezultatul neancrederii. Pentru a o anlatura, invocati inteligenta divina, rugati-o sa va calauzeasca an tot ceea ce faceti. Imaginati-va mereu ca dorinta vi s-a amplinit.

10. Pentru a crea un nou obicei, trebuie mai antai sa fiti convinsi ca acesta este benefic. Daca doriti cu ardoare sa renuntati la un viciu, sunteti pe jumatate vindecati.

11. Ceea ce spun ceilalti nu va poate afecta decat prin intermediul propriilor voastre ganduri. Sunteti singurul creator al universului vostru launtric. Identificati-va mereu cu idealurile cele mai analte, cu starea de armonie si fericire.

12. Alcoolismul provine din dorinta ascunsa de a scapa de griji. Pentru a va elibera, luptati cu tenacitate ampotriva gandurilor distructive; saditi an minte idei de fericire, calm launtric si libertate nestanjenita.

13. Multe persoane sunt si vor ramane alcoolice, din cauza ca refuza sa-si recunoasca viciul.

14. Subconstientul care v-a facut sclavii obiceiurilor rele, este singurul care va poate elibera de acestea. Totul depinde de modul an care-i utilizati capacitatile extraordinare.

15. Imaginatia v-a ampins catre alcoolism. Acum folositi tot imaginatia pentru a va elibera de acest viciu.

16. Cand teama anchide poarta de acces la subconstient, numai credinta nezdruncinata an Dumnezeu o va deschide din nou.Autorul a folosit acest nume de mprumut, pentru a sugera un blocaj mental.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 819
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site