Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Statistica

Analiza SWOT CitiBank

finante

+ Font mai mare | - Font mai micCitiBankCitigroup este reprezentat in Romania de Citibank Romania S.A. din 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare de inalta calitate pentru companiile multinationale si nationale, companiile mici si mijlocii, sectorul public, organizatiile non-profit si persoanele fizice.  Citibank Romania S.A. are 8 filiale bancare corporative in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Timisoara, Cluj, Brasov, Sibiu si Bacau si 17 agentii CitiFinancial dedicate clientilor persoane fizice. CitiFinancial sta la dispozitia clientilor sai prin 22 de centre de vanzare directe amplasate in orasele principale ale Romaniei.

Din 1996, cateva realizari cheie, pietre de temelie si premieri evidentiaza determinarea Citigroup de a obtine excelenta in Romania.

Citibank Romania a fost prima banca care a intrat in parteneriat cu bancile locale pentru colectarea cash, ordine de plata si cecuri  din intreaga tara (1997); a devenit partener al Trezoreriei Statului pentru a ajuta clientii sa stranga fondurile Trezoreriei (1999); a implementat sistemul automat de plata cash (lansand reteaua de masini Easy payments - 2000); a implementat tehnologia codului de bare pentru plata facturilor cash (2001); a oferit bunuri non-livrabile (2204); a introdus conceptul de plati cash ale facturilor in centre comerciale prin lansarea Unikasa (2004); a oferit solutii tehnice pentru tehnologia platilor (2004); a implementat capabilitati de livrare ale fisierului pentru plati electronice bulk procesate prin CitiDirect Online Banking (2004); a finalizat o tranzactie RTGS dupa implementarea cu succes a programului Automated Clearing (2005); a efectuat trazactii directe de debit (2006).

In 1995, chiar inainte de a deschide birourile, Citigroup a adus Romania inapoi pe pietele capitale dupa o absenta de 15 ani iar, in 2005, Citigroup a condus, impreuna cu un alt partener, cel mai mare imprumut non guvernamental, legat de sindicat. In acest an, Citibank Romania a aranjat prima sindicalizare in moneda locala a sectorului privat.

In ultimii 10 ani, Citigroup a furnizat companiilor si institutiilor financiare un portofoliu exclusiv de Cash Management, Comert, Servicii de Actiuni si Fonduri si a introdus solutii inovatoare pentru colectare in masa, tranzactii bancare online, proiecte financiare de comert si servicii de actiuni. Citibank Romania si-a asumat rolul de conducere in introducerea conceptului de cash management in Romania (1997); in introducerea transmiterii banilor cash in intreaga tara prin parteneriate cu banci locale (1998); in lansarea CitiDirect Online Banking, platforma bancara pe Internet (2000).

Aceste activitati de pionerat exemplifica daruinta Citigroup fata de piata romaneasca, fata de clientii si partenerii sai.

Analiza SWOT a aplicatiei bancare online - CitiBank

Puncte forte

existenta unor module online: Easy-Payment/ CitiDirect

plata facturi pentru anumite facilitati, taxe scolare, amenzi

transferuri interne si externe

cecuri

ACH/GIRO

nivel de securitate ridicat

vizibilitate buna a serviciului online, pe prima pagina

existenta explicatiilor de utilizarebeneficiaza de statutul si imaginea puternica a CitiBank Intl

Puncte slabe

nu este un serviciu suficient promovat

functioneaza doar in Internet Explorer

nu exista suport online

exista foarte putini furnizori de utilitati care pot fi platiti online, folosind sistemul pus la dispozitia utilizatorilor de catre CitiBank

nu se ofera posibilitatea de plata a taxelor si impozitelor locale

nu exista un demo al aplicatiei online

Oportunitati

numarul din ce in ce mai mare de card-uri emise

cresterea frecventei de utilizare a card-urilor

succesul inregistrat de aplicatiile online de plata a taxelor si impozitelor locale in Europa si SUA

gradul ridicat de acces la Internet a populatiei

timpul liber din ce in ce mai limitat

Amenintari

Ghiseul virtual de plati

Atacuri de phishing

Slaba prezenta in teritorii

Amenintari colaterale atacurilor directate impotriva CitiBank Intl

Concluzii:

CitiBank pune la dispozitia clientilor sai doua aplicatii online destinate serviciilor bancare: Easy Payment si CitiDirect. Acestea au o vizibilitate foarte buna pe prima pagina a site-ului www.citibank.co/romania/, oferind explicatii complexe in ceea ce priveste modul de utilizare si o securizare buna a sistemului.

Utilizand aceste aplicatii, se pot efectua: plati facturi pentru anumite facilitati, taxe scolare, amenzi; transferuri interne si externe; cecuri; ACH/GIRO.

Promovarea in randul clientilor bancii este aproape inexistenta, iar aplicatiile functioneaza doar in Internet Explorer. Furnizorii de utilitati ce pot fi platiti utilizand metoda online sunt foarte putini si nu se ofera posibilitatea de plata online a taxelor si impozitelor locale.

De asemenea, nu exista suport online sau un demo al aplicatiei.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3165
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved