Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Statistica

Analiza SWOT UniCredit Tiriac Bank

finante+ Font mai mare | - Font mai micUniCredit Tiriac BankUniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului UniCredit, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare, cu o retea de 7,200 de sucursale in 20 de tari.

UniCredit Tiriac Bank este o banca universala ce ofera produse si servicii calitative la standarde internationale atat persoanelor fizice, companiilor mici si mijlocii, cat si marilor corporatii multinationale din Romania. In plus, clientii lor beneficiaza de toate avantajele oferite de o retea extinsa, la care se adauga avantajul cunoasterii pietei locale si cel al apartenentei la un important grup bancar.

Pentru UniCredit Tiriac Bank, cele mai importante aspecte sunt succesul clientilor sai si valoarea adaugata pe care o ofera acestora. Consultantii nostri bancari au expertiza necesara pentru a oferi solutii bancare excelente clientilor din tara si de peste hotare, construind cu acestia o legatura profesionala bazata pe incredere reciproca.

Increderea este cladita atat prin competenta consultantilor bancii, cat si prin apropierea de clienti si capacitatea angajatilor bancii de a identifica la timp necesitatilor acestora. UniCredit Tiriac Bank este intotdeauna la dispozitia clientilor din Romania, Austria, Italia, Germania, din Europa Centrala si de Est si din intreaga lume - o prezenta geografica solida pe care se poate construi in continuare povestea de succes a bancii.

Analiza SWOT a aplicatiei bancare online - UniCredit Tiriac Bank

Puncte forte

existenta unui modul online: OnlineBanking/ InternetBanking

nivel de securitate ridicat

vizibilitate buna a serviciului online, pe prima pagina

existenta explicatiilor de utilizare vizualizarea in orice moment a tuturor conturilor active si posibilitatea de tiparire a extrasului de cont

informatii complexe despre tranzactii (sold precedent, sold curent si explicatii)

posibilitatea de a efectua plati in lei si in valuta, in conturi din Romania sau din strainatate

posibilitatea de plata a facturilor la utilitati

completare cerere de credit si rambursare rate de credit

schimb valutar

constituire si lichidare depozite bancare

posibilitatea de planificare a datei de efectuare a anumitor plati

posibilitatea utilizarii optiunii de semnatura multipla in cazul tuturor tranzactiilor

existenta unui demo al aplicatiei

Puncte slabe

nu este un serviciu suficient promovat

functioneaza doar in Internet Explorer

nu exista modul de suport online

exista foarte putini furnizori de utilitati care pot fi platiti online, folosind sistemul OnlineBanking/ InternetBanking

nu se ofera posibilitatea de plata a taxelor si impozitelor locale

necesita depunerea unei garantii de 20 Euro pentru utilizarea serviciului

Oportunitati

numarul din ce in ce mai mare de card-uri emise

cresterea frecventei de utilizare a card-urilor

succesul inregistrat de aplicatiile online de plata a taxelor si impozitelor locale in Europa si SUA

gradul ridicat de acces la Internet a populatiei

timpul liber din ce in ce mai limitat

Amenintari

Ghiseul virtual de plati

Atacuri de phishing

Probleme de branding dupa trei fuziuni succesive.

Imagine instabila in piata

Concluzii:

UniCredit Tiriac Bank dispune de o aplicatie online destinata serviciilor bancare: OnlineBanking/ InternetBanking, bine pozitionata pe prima pagina a site-ului www.unicredit-tiriac.ro. Aceasta aplicatie este avantajoasa pentru consumatorii de servicii financiar-bancare datorita avantajelor oferite: posibilitatea de a vizualiza in orice moment toate conturile active si posibilitatea de a tipari extrasul de cont; de a primi instant informatii complexe despre tranzactii (sold precedent, sold curent si explicatii); posibilitatea de a efectua plati in lei si in valuta, in conturi din Romania sau din strainatate; posibilitatea de a plati facturile la utilitati; de a completa cererea de credit si de a rambursa ratele de credit; schimb valutar; constituire si lichidare depozite bancare; posibilitatea de a planifica data de efectuare a anumitor plati; posibilitatea de a utiliza optiunea de semnatura multipla in cazul tuturor tranzactiilor. De asemenea, exista un demo pentru testarea aplicatiei.

Din nefericire insa, serviciul online oferit de UniCredit Tiriac Bank nu este suficient promovat in randul clientilor sai si functioneaza doar in Internet Explorer. Modulul de suport online este inexistent, furnizorii de utilitati ce pot fi platiti utilizand metoda online sunt foarte putini si nu se ofera posibilitatea de plata online a taxelor si impozitelor locale.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 5689
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved