Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

Statistica

Instrumente, tehnici de planificare financiara

finante

+ Font mai mare | - Font mai mic
Instrumente, tehnici de planificare financiara

Cele mai cunoscute instrumente de planificare financiara sunt:

Ø      Previzionarea financiara este procesul ce produce proiectii privind veniturile si cheltuielile anilor viitori, bazandu-se pe presupuneri specifice, politice si economice.

Ø      Elaborarea bugetului este cel mai cunoscut instrument de planificare financiara si consta in alocarea unor resurse minime pentru atingerea rezultatului final dorit. Un buget anual distribuie venituri pentru realizarea investitiilor, furnizarea serviciilor publice si mentinerea, intretinerea facilitatilor oferite.

Ø      Programarea investitiilor este un proces ce produce un plan multianual de dezvoltare a investitiilor, a capitalului, pentru dezvoltarea fizica a comunitatii pe termen scurt si lung.

Ø      Planificarea datoriilor este procesul prin care se determina tipul si valoarea optima a datoriilor necesare a finanta programe de investitii pe termen scurt si lung a comunitatii. Leaga programul investitional in care se finanteaza serviciul datoriilor.Ø      Monitorizarea tendintelor , a evolutiei, utilizeaza numerosi indicatori financiari si economici pentru a monitoriza conditiile fiscale ale unei comunitati si a administratiei publice locale. Administratia locala monitorizeaza regulat si calculeaza indicatori tot timpul, pentru a identifica evolutiile cheie ce pot aparea. Multi dintre acesti indicatori sunt utilizati de institutiile financiare, agentiile de rating ca instrumente de analiza a creditului pentru a evalua conditiile administratiei locale.

Ø      Planificare strategica , este un proces sistematic prin care comunitatea anticipeaza si planifica viitorul sau. Rezultatul apare sub forma unui document scris, numit plan strategic, ce ghideaza comunitatea spre viitorul sau. Pentru realizarea sa,se elaboreaza un plan financiar detaliat.

Ø      Planificarea dezvoltarii economice, este un proces ce utilizeaza politica administratiei locale si stimuleaza, incurajeaza cresterea economica si activitatile economice in comunitate. Instrumente ca analiza impactului fiscal si analiza scenariilor, sunt utilizate in aceasta planificare pentru a evalua impactul diferitelor strategii de dezvoltare economica asupra veniturilor si cheltuielilor viitoare.Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 861
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site