Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

SANGEORZ

geografie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
LACU SARAT
STATIUNEA SINAIA
BRAZILIA - Granitele, Cele mai mari orase, Economia
Ploiesti Orasul Aurului Negru
Bagdad - Populatie, Suprafata - Istoria Bagdadului
Notiuni fundamentale ale Fizicii
India prezentare generala - Economie si mediu
SANGEORZ
BAILE HERCULANE
Test geografie- clasa a IX-a


SANGEORZ

Amplasament: Orasul Sangeorz-Bai este un oras statiune asezat geografic in zona Transilvaniei la poalele muntilor Rodnei in vechea 'tara a Nasaudului' in partea bazinului superior a Somesului Mare, in nord estul judetului Bistrita Nasaud. Orasul este situat la o altitudine de 435 m, deasupra nivelului marii, la interferenta dintre paralela 47 21' cu meridianul de 24 41' E.Ape minerasle: In 1770 oficialitatile din Viena consemneaza pentru prima data pe harta imperiala Singeorzul ca o statiune cu ape minerale.

Apele minerale detin niste calitati terapeutice deosebite asemena vestitelor ape de la Carlo-Vivary (Cehia) ca si a celor din Vichy-Chomel din Franta. Ele sunt captivate in mai multe izvoare.

Aceste ape minerale sunt cunoscute sub denumirea de Hebe, fiind cele mai bogate in calciu din sud estul Europei. Este vorba despre falia Maieru-Parva-Valea Cormaitei unde apele se aduna de la mari distante, in scurgerea lor vin in contact cu bioxidul de carbon ce vine pe falia Rodnei de unde primeste o presiune foarte mare. In conditii de presiune, bioxidul de carbon se dizolva in apa de infiltratie, la fel fiind dizolvate substantele minerale.

Aceste ape minerale au facut adevarate minuni si vindecari miraculoase de-a lungul anilor. Ele sunt binefacatoare in tratamentul bolilor tubului digestiv, al afectiunilor hepato-biliare, ale unor boli de nutritie, reumatismului cronic, nevrozei astenice si bolilor varicoase.Cazare: Statiunea beneficiaza de doua complexe balneoclimaterice: hotelul Hebe de capacitate maxima de 900 turisti si hotelul Somesul de o capacitate de aproximativ 600 de locuri.

Tratamente: Statiunea dispune de baza de tratament care cuprinde proceduri cum ar fi: electroterapie, hidroterapie, termoterapie, mofete; dispune de spatii de cazare si tratament cu personal calificat si bine instruit.

Serviciile sunt ireprosabile, tratamentele de calitate si foarte eficiente in afectiunile urmatoare: boli ale tubului digestiv (gastrite cronice hiper si hipo-acide), gastroduodenite (ulcer gastric si duodenal), colopatii cronice, afectiuni hepato-biliare si boli de nutritie.

In profil asociat se trateaza: reumatism cronic degenerativ, abarticular si nevroza astenica, afectiuni ale cailor respiratorii superioare si boli varicoase, stari de alergie etc.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1350
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site