Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

STATIUNEA SINAIA

geografie+ Font mai mare | - Font mai micSTATIUNEA SINAIA

Localitatea Sinaia, situta la 125 km nord de Bucuresti, imbina in mod fericit valentele unei statiuni montane si de sporturi de iarna cu factorii naturali in beneficiul sanatatii si al revigorarii organismului.La sfarsitul secolului al XIX-lea a devenit statiune de lux, dupa ce Regele Carol I si-a stabilit aici resedinta de vara, dispunand cladirea Castelului Peles in stilul renasterii germane. Castelul Peles adaposteste un muzeu extraordinar ce cuprinde colectii de pictura, sculptura, armorerie si piese de mobilier de o valoare inestimabila. Micul castel Pelisor - muzeu de dimensiuni reduse - manastirea Sinaia si casele memoriale ale unor scriitori si compozitori celebri sunt alte puncte de atractie ale statiunii.

Clima. Situata pe Valea Prahovei, la poalele masivului Bucegi, la inaltime de 800-900 m, Sinaia are zapada in abundenta in perioada octombrie - martie.

Factori naturali. Bioclima tonifianta, stimulativa, aer curat fara impuritati si alergogeni, bogata in radiatii ultraviolete; aeroionizare negatiza accentuata. Apa minerala sulfurica bicarbonatata, oligominerala.

Indicatii terapeutice Nevroza astenica, afectiuni endocrine, boli profesionale, reumatism, boli ale aparatului digestiv si ale glandelor anexe, astenie fizica, stres etc.

Posibilitati de recreere. Iarna (schi, sanius, bob), vara (pescuit, excursii la refugiile montane, alpinism, tenis, innot). Piste de schi de diverse grade de dificultate si instalatii de transport pe cablu. Discoteci, cabarete, cazinou. Excursii la Bucuresti, Brasov (important oras medieval), Castelul Bran, Valea Prahovei, Manastirea Sinaia, Castelul Regal Peles. Cinematografe, muzee si expozitii. Statiunea este punctul de plecare pentru numeroase excursii, cu trasee marcate catre cabanele Piatra Arsa - Babele - Pestera - Padina sau pentru excursii mai lungi, spre Omu si Babele, adevarate monumente naturale, sculptate in stanca de vanturi si ploi.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2294
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved