Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

Danemarca - Cadrul natural, Clima

geografie+ Font mai mare | - Font mai micDanemarca: ocupa partea central-nordica a Peninsulei Yutlanda si Arhipeleagul Danez (cca 500 de insule) si se intinde pe o suprafata de 43069 kmp, fara insulele Faere si Groenlanda, teritorii autonome.Cadrul natural asocieaza campii plane sau usor ondulate si mai ales coline joase, cu pante reduse rezultate in urma acumularilor glaciare si fluvio-glaciare al peisjului.

Clima temperat-oceanica, cu veri relativ umede si racoroase, favorizeaza dezvoltarea padurilor de foiase, a patunilor si a agriculturilor glaciare.

Populatia este de peste 5163000 locuitori cu densitate ridicata si urbanizata 89%. Capitala Copenhaga, limba ofociala daneza, religia protestanta.

Cel mai vechi regat din Europa, cu o economie puternic dezvoltata axat pe industria alimentara si pe o agricultura intensiva, zootehnica fiind sectorul principal.

Trasaturile geografice si turistice ale Danemarcei permit separarea a 4 areale.

a.)      Yutlanda de vest, centrala si de nord: cu o agricultura dezvoltata, comert si pescuit. Orasul Esbjerg este cel mai important centru comercial si turistic, cu multe obiective turistice.

b.)     Yutlanda de est si arhipeleagul Danez: cu o industrie dezvoltata, agricultura intensiva, o retea rutiera si forestiera densa si o importanta populatie urbana, cu numeroase obiective turistice (Alborg, Arhus, Odense), elemente care impreuna cu pitorescul arhipeleagului, dau valente turistice regionale.

c.)       Copenhaga: cuprinde orasul si aria periurbana, sunt puternic industrializate si constituie cea mai importanta zona comerciala si de transport din Europa de Nord. Aeroporul de pe Insula Amager, la numai 8 km de centrul orasului, reprezinta o adevarata placa turnanta pentru liniile aeriene europene, transcontinentale si benefic turismului.Copenhaga este azi un important port, centru industrial si comercial al Europei de Nord, cu interesante atractii turistice: Cladirea Bursei, Palatul Amelienborg, Castelul Christiansborg- cladire monumentala cu peste 1000 de ferestre-, Castelul Rosenburg, edificii religioase "Mica Sirena", numeroase monumente, muzee, piete si parcuri, parcul de distractii Tivoli.

d.)     Insulele Groenlanda si Faere: prin vitregia cadrului natural si al distantelor mari fata de tarile emitente de turisti, nu prezinta interes turustic, deocamdata.

Forme de turism: de circulatie cu valente culturale, de tranzit, de odihna.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3700
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved