Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

STATIUNEA COVASNA

geografie+ Font mai mare | - Font mai micSTATIUNEA COVASNA  

Statiunea balneo-climaterica Covasna este situata la poalele muntilor Vrancea si Bretcului in depresiunea Brasovului la 35 de km de Sf. Gheorghe si 60 de km de Brasov la o altitudine de 600 m.Ocupa coltul estic al judetului de la care si-a luat numele.

Asezarea este atestata documentar in 1584 desi dateaza din timpul regelui Burebista. Este cunoscuta si sub denumirea de 'Statiunea celor 1000 de izvoare de sanatate' Climatul este bland, aerul puternic ionizat negativ iar cadrul natural deosebit de pitoresc. Resursele naturale curative sunt valorificate in bazele de tratament active pe intreaga durata a anului.

Factori naturali de cura: Ape minerale carbogazoase, bicarbonatate, clorurate-sodice, hipotone si hipertone; mofete; bioclimat sedativ de crutare.

Indicatii terapeutice: Afectiuni cardiovasculare (arteriopatii, cardiopatii cronice ischemice, hipertensiune arteriala, valvulopatii, sechele postaccidente vasculare cerebrale, boli cronice ale venelor); boli dermatologice (psoriazis, eczeme cronice, afectiuni alergice cutanate); boli ale tubului digestiv si ale glandelor anexe (gastrite cronice hipo- si hiperacide, boala ulceroasa, litiaza biliara); boli endocrine (boala Basedow, hipertiroidism); boli ginecologice (metroanexite, sterilitate, amenoreea, hipomenoreea); boli ale aparatului locomotor (afectiuni articulare, poliartrita reumatica, artroza, discopatii lombare, spondilita); boli de nutritie ; afectiuni asociate procesului de imbatranirePolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1948
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved