Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie

STATIUNEA PREDEAL

geografie+ Font mai mare | - Font mai micSTATIUNEA PREDEAL

Lantul de statiuni de pe Valea Prahovei se termina cu orasul-statiune Predeal, situat chiar in lacasul unde drumul trece dinspre sud catre nord peste Carpati, ceea ce ii confera statutul de cea mai inalta asezare din Romania (1000 - 1159 m)Cadrul natural  Depresiune bine adapostita de muntii Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Postavarul - se dovedeste a fi foarte benefic pentru oras. Este o statiune de odihna de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile, Predealul este un cunoscut, de asemeni ca un centru al sporturilor de iarna.

Climatul montan, tonic-stimulativ, cu veri racoroase (temperatura medie in iulie este de 15C) si ierni friguroase (media lunii ianuarie este sub -5C).

Stratul de zapada dureaza peste 100 de zile anual.

Aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului sunt principalii factori de cura recomandati in tratamentul neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere la copii.

Obiective turistice 1.Partii de schi cu pante cu grade de dificultate diferite

2.Telescaun de la Clabucet Sosire la Clabucet Plecare, teleschi dublu la Clabucet Sosire, babyteleschiuri la Garbova, Clabucet Plecare, Orizont si Trei Brazi.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2160
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved