Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
DemografieEcologie mediuGeologieHidrologieMeteorologie


Stabilirea necesarului de clor in apa

Hidrologie+ Font mai mare | - Font mai micStabilirea necesarului de clor in apaStabilirea necesarulu ide clor se face pe apa filtrata, care urmeaza a fi supusa procesului de dezinfectie. Determinarea serveste la stabilirea dozei de clor ce urmeaza a fi introdusa in apa filtrata, cu rezervorul de contact.

Principiul metodei: Metoda consta in introducerea de doze crescatoare de clor in apa si determinarea dupa contact de 30 de min a clorului rezidual. Initial se prepara o solutie diluata de apa de clor, prin barbotarea de clor in apa, pana la obtinerea unei coloratii slab galbui. Apoi se det. continutul in clor a apei de clor prin titrare cu tiosulfat de sodiu() 0,02N, in prezenta de amidon solutie 1% ca indicator.

Continutul in clor al apei de clor se calc. cu formula:

Clor activ,mg/l = , unde:

N=normalitatea sol. de

f=factorul sol. de

V1=volumul solutiei de utilizat la titrare;

V2=volumul apei de clor luat in lucru;

In continuare se determina continutul de clor NU SE VEDE SCAN

Se introduc in 5-6 sticle brune cu dop cate 500-1000 ml apa filtrata si cantitati crescatoare de apa LA FEL de clor diluata. Se astupa sticlele, se agita si se lasa la intuneric 30 de min pt realizarea reactiei de oxidare. Se det. apoi clorul rezidual liber si clorul total. Se reprezinta grafic functia clor rezidual liber-clor introdus.

Determinarea la care continutul in clor rezidual liber este conform prevederilot standard (in general 0,2-0,3 mg/l) se considera ca necesar de clor.

Aliura acestor curbe va fi urmatoarea: pentru statiile in care este prevazuta preclorararea se recomanda ca doza de clor utilizata la preclorare sa fie de 0 -0,3 din necesarul de clor.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1717
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved