Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Masa Rotunda

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Traficul cu opium al casei regale engleze
John Hullier
LEGEA TARII SI INSTITUTIILE JURIDICE IN EVUL MEDIU
Rusia dupa incheierea Razboiului Rece - Rusia si strainatatea apropiata
VIATA MONAHALA BIZANTINA IN PERIOADA DINASTIEI MACEDONENE
FRONTUL SECRET IN PERIOADA PREMERGATORE PRIMULUI RAZBOI MONDIAL
Supercivilizatiile si ipoteza extraterestra
William Lithgow
Regina Elisabeta
John Browne


Masa Rotunda

The Round Table (Masa Rotunda) a luat nastere din dorinta magnatului aurului si diamantelor, Cecil Rhodes, de a instala un nou 'guvern mondial'.
Biograful sau, Sarah Millin, o numeste mai concret 'dorinta de a guverna lumea'. In anul 1890, Cecil Rhodes avea un venit anual de un milion de lire sterline. El cheltuia sume enorme. Rhodes a lasat mai multe testamente.

Frank Avdelotte, in cartea sa 'American Rhodes Scolarship' arata ca din primul testament se desprinde dorinta lui Rhodes ca Anglia sa stapaneasca intreaga lume cu o singura limba, cea engleza. Puterea ei sa fie atat de mare, incat sa faca razboaiele imposibile.

De fapt, primul care a conceput o asemenea organizatie de dominatie a lumii a fost Weishaupt Iluminatul. Aceasta a servit ca model comunistilor.

Aceeasi carte ne arata ca in 1888 Rhodes a scris un al treilea testament, in care lasa intreaga lui avere lui Rotschild. In testament se refera si la intelegerea lor in scris, care contine 'ceea ce am vorbit noi intre patru ochi'.

Intr-un post scriptum catre Rotschild, Rhodes scrie: 'Cu privire la constituirea unui asemenea plan, luati modelul Iluminatilor'.

In ultimul sau testament, Rhodes il numeste pe ginerele lui Rotschild sa dispuna de intreaga sa avere. Cu acesti bani s-a infiintat in 1891 nucleul organizatiei conduse de Lordul Alfred Milner. Ea s-a numit 'Masa Rotunda' si isi ducea activitatea in spatele guvernului englez.

Acesti oameni au provocat primul razboi mondial, pentru a fauri guvernul mondial. Daca acest lucru s-ar fi infaptuit, omenirea ar fi fost scutita de nenorocirile ce au urmat.

Dupa incetarea ostilitatilor, in noiembrie 1918, Woodrow Wilson a venit in Europa cu consilierul sau, colonelul House, pentru a constitui Liga Natiunilor. House a luat contact cu membrii 'Mesei Rotunde', care au fost convocati la Conferinta de Pace de la Paris in 1919.

Acest grup a plecat apoi in America, unde au constituit in 1921 CFR (Council of Foreign Relations), CFR si 'Masa Rotunda' aflandu-se sub influenta Bancii Morgan.

Fundatii:

Rhodes Rockefeller
Rotschild Carnegie

Milner Ford

The Round Table

Kun Loeb      Executive

Baring Brothers      Department

Dillon, Read

Lehmann, Bros      Rand

C F R

  Goldmann, Sachs      Hudson Institute

Chase Manhattan      Brookings Institute

Rockefeller      Fund for Republic
Banca Schiff      Lovestone

Banca Warburg      Dubinsky

Banca Vanderlip      Reuther

Banca Baruch

Banca Morgan      Standard Oil

IBM, Xerox

Pan American

Eastman Kodak NBC, CBS, Time,

Firestone Fortune, Look

U.S.Steel Newsweek

New York Times

Washington Post

Simon & Schuster

Saturday Review

Business Week

Pregatirea celui de al doilea razboi mondial

In 6 februarie 1929, Montague Norman, presedintele bancii engleze, a plecat la Washington pentru a purta convorbiri cu ministrul de finante american, Andrew Mellon. Consecinta a fost ridicarea imediata de catre Federal Reserve a dobanzii oficiale.

La 9 martie 1929, Paul Warburg scria in Financial Chronicles: 'daca speculatiilor nelimitate li se da posibilitatea de a se extinde, atunci falimentul este sigur'. Cei initiati s-au retras de la bursa si au cumparat aur si argint.

In toamna anului 1929 a sosit momentul cand bancherii internationali au apasat pe buton. Agentii lor au pregatit propaganda actiunilor la bursa, tranzactiile au fost enorme, dupa care a urmat ruina financiara. Ea a aruncat America in depresiune si in scurt timp, in toata lumea s-a instalat stagnarea si somajul.

Iluminatii au putut cumpara pe nimic firme si terenuri si au avut posibilitatea de a influenta guvernul american. CFR a inceput sa atraga in sfera lui de influenta oameni importanti din lumea afacerilor guvernului, presei si armatei.

Germania, in adanca depresiune economica, ramasese in urma cu platile stipulate in tratatul de la Versailles si ceruse un moratoriu. Acesta a fost respins de aliati: ca urmare Franta a ocupat regiunea Ruhr. Muncitorii insa au declansat greva generala si ocupantii si-au dat seama de esecul acestei actiuni.

Dupa ce Germania a acceptat planul Dawes (conceput de Morgan), trupele straine au parasit regiunea Ruhr.

Germaniei i s-au acordat credite de 800 de milioane de dolari. A urmat planul Young (Owen Young - un agent al lui Morgan), apoi infiintarea Bancii internationale de plati in Elvetia.Sistemul Dawes, Young si Banca internationala de plati au fost toate infiintate cu scopul de a realiza profituri. Este un sistem machiavelic: pe de o parte bancherii imprumuta bani celor aflati in razboi, pentru ca, pe de alta parte, tot ei sa le dea credite, cu care sa-si plateasca datoriile de razboi.

Sumele enorme date de capitalul american sub forma de credite, au folosit pentru a pune pe picioare masinaria de razboi a lui Hitler. Sectorul economic american, ce avea o mare influenta, a cunoscut natura nazismului; cu toate acestea, l-a sustinut masiv in toate domeniile unde a fost posibil, constient fiind ca la sfarsit va avea loc un razboi in care va intra si America. Acest lucru este astazi dovedit. Au fost publicate si stau la dispozitia tuturor celor ce vor sa se informeze, toate protocoalele si rapoartele 'Hearings' ale comisiilor congreselor guvernului american si Camerei reprezentantilor intre 1928-1946. Unele dintre acestea sunt: 'House Subcommittee to Investigate Nazi Propaganda 1934', 'House Temporary National Economic Committee 1941', 'Senate Subcommittee on War Mobilization 1946'.

Istoricul Edward Griffin demasca anii dinaintea celui de al doilea razboi mondial, cand s-a format un Cartel international cu centrul principal in Germania, care controla intreaga industrie chimica si farmaceutica din lume, cu filiale in 93 de tari, cu numele de I.G. Farben.

Acest Cartel este unic in istorie. Rockefeller a vandut 546.000 actiuni ale Standard Oil catre I.G. Farben. Doi ani mai tarziu, I.G. Farben a semnat un contract cu Alcoa Aluminium.

Acest Cartel a fost controlat de Rotschild si prin el s-au dat sume imense si SS-ului. In consiliul de conducere al Cartelului I.G. Farben se aflau Max si Paul Warburg (Federal Reserve), C.E. Mitchell (Federal Reserve) si H.A. Metz (Bank of Manhattan).

Herman Schimitz, presedintele Cartelului, a fost in acelasi timp in consiliul de conducere al Deutsche Bank si al Bancii internationale de plati din Elvetia. Averell si fratele sau, Roland Harriman, au finantat SS-ul prin Union Bank, asociata cu Thyssen.

Din opt directori ai acestei aliante Thyssen-Harriman, patru erau din organizatia 'Skull & Bones' si doi national-socialisti. Harriman a finantat in acelasi timp pe sovietici si pe nazisti prin Brown Bros Harriman Bank. In consiliul acestei banci era Prescott Bush, tatal lui George Bush senior.

Pana in 1936 au fost peste 100 firme americane angajate in economia hitlerista. Conventia acestora a fost sa nu se ia nici un venit din Germania, toti banii sa fie creditati lui Hitler.

Abia dupa atacul japonezilor la Pearl Harbor firmele americane au incasat aceste venituri.

Dupa cum se vede, totul a fost planuit pana in cele mai mici amanunte. Ele insa au fost cunoscute numai Iluminatilor.

Desi s-au scris sute de carti despre tragedia celui de al doilea razboi mondial, foarte putini oameni cunosc adevaratele motive ale acestui razboi, cel mai costisitor dintre toate. Istoria, asa cum este scrisa in cartile oficiale de istorie din SUA, Germania, Anglia sau Japonia, are foarte putina asemanare cu realitatea, cu adevaratele motive si scopuri ale acestui razboi.

Mass-media, creatoare de imagini cu pensula, in numele informatiei si al educatiei, a realizat intreaga opera de a arunca nisip in ochii opiniei publice si poarta raspunderea pentru nivelul ei de gandire atat de scazut, incat poate fi caracterizat ca o 'incalceala lipsita de capacitatea de reactie'.

Incet si sigur, insa, adevarul iese la iveala. Ceea ce avem la indemana sunt date istorice, insa numele celor care trag sforile nu sunt pomenite nicaieri.

Conform pactului Hitler-Stalin, urma ca Polonia sa fie impartita in doua, fapt implinit de Hitler in septembrie 1939.

Dupa tratatul semnat cu douazeci de ani in urma (clauze in spiritul Iluminatilor), Anglia si Franta erau obligate sa intre in conflict de partea Poloniei.

Chamberlain, socotit un las, a fost inlocuit cu masonul si ex-sionistul Churchill. Acesta a inceput jocul, dispunand bombardarea Germaniei. Hitler nu a fost pregatit pentru un razboi cu Anglia, de aceea a cautat cu orice pret sa-l opreasca. In 1933, intr-o cuvantare, Hitler a asigurat Anglia ca, daca aceasta va fi amenintata de comunism, el este gata sa o apere.

In mai 1940, germanii au permis englezilor sa-si retraga 335.000 de soldati din Dunkerque. Hess a sosit in Anglia cu scopul de a face pace intre aceste doua natiuni. Dar, alianta Churchill-Baruch a fost mai puternica.

Baruch l-a convins pe Churchill sa infiinteze statul Israel. Churchill a dat ordin pe 23 mai 1939 ministrului coloniilor, lordului Lloyd, sa retraga trupele engleze din Palestina si sa permita evreilor sa se organizeze militar pentru propria aparare.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 806
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site