Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Wendelmuta

Istorie

+ Font mai mare | - Font mai micWendelmuta      

In anul 1527, in Olanda, a fost martirizata o femeie plina de virtuti, pe nume Wendelmuta. Ea a fost arestata pentru crezurile sale protestante si a fost intemnitata in castelul Werden pana in ziua cand a aparut in fata sesiunii generale a Olandei. Au fost numiti cativa calugari care trebuiau s-o convinga sa se dezica de crezurile ei, dar ea a refuzat. A refuzat de asemenea rugamintile familiei si a prietenilor printre care si o nobila care o simpatiza foarte mult.      "Wendelmuta", i-a zis doamna "de ce nu ai sta linistita si sa crezi in inima ta?"      

"Nu stii ce spui" a raspuns Wendelmuta, "Este scris: prin credinta din inima se capata neprihanirea si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire."      

In ziua de 20 noiembrie, Wendelmuta a fost condamnata ca eretica si s-a ordonat arderea ei pe rug. Venind spre rug, ea a refuzat sa sarute crucea ce i-a fost adusa de catre un calugar. Si-a pus un pachet de praf de pusca la piept, si-a lasat gatul legat de stalp si s-a incredintat in mainile Domnului. Cand a venit momentul sa fie strangulata, Wendelmuta si-a inchis ochii si si-a plecat smerita capul. S-a dat foc rugului si acesta a ars pana ce trupul i s-a prefacut in cenusa.       

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 895
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved