Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


George Marsh

Personalitati

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Thomas Hawkes
John Bradford
William Hunter
Otilia Cazimir
John Leaf
Marie Curie - Greutatile copilariei si adolescentei
MOZART - Wolfgang Amadeus Mozart - copilaria
William Flower
John Bland
Wentworth Miller


George Marsh      

George Marsh a trait linistit timp de mai multi ani alaturi de sotia si copiii sai la o ferma de tara. Cand sotia sa a murit, el s-a dus la universitatea din Cambridge pentru a deveni un slujitor bisericesc, slujind un timp ca ajutor de paroh pentru Lawrence Sanders.      
Marsh a predicat o buna bucata de timp pana sa fie arestat si inchis timp de patru luni, de catre episcopul de Chester. Acesta n-a ingaduit ca Marsh sa primeasca vizite si a dat ordin ca sa i se raporteze numele tuturor acelora care se interesau de Marsh.      

Acesta a fost dus in fata lui dr. Cotes de cateva ori, ramanand insa ferm in teologia sa pe care a predat-o in timpul regelui Edward si nu a putut fi clintit, desi a recunoscut ca: „ Vreau sa traiesc tot atat de mult pe cat vrei dumneata, dar nu ma pot lepada de Stapanul meu, Hristos fiindca atunci S-ar lepada si El de mine inaintea Tatalui Sau din ceruri.”      

Marsh a fost condamnat ca eretic si dat pe mana serifilor.      

Din moment ce nu avea voie sa primeasca vizitatori in inchisoare, prietenii sai veneau langa o gaura din zidul exterior de unde il strigau si il intrebau cum se mai simte. El intotdeauna raspundea la fel zicand ca este bine si nerabdator sa moara ca martor al adevarului lui Dumnezeu, increzandu-se in El ca va primi putere sa se poarte in mod demn si cu curaj. In ziua executiei sale, Marsh a fost scos afara in lanturi si unii oameni au incercat sa-i strecoare bani, fiindca toti criminalii condamnati la moarte primeau acesti bani ca sa mituiasca un preot ca sa faca slujbe pentru ei; dar Marsh le-a spus sa dea mai bine banii la cei intemnitati sau la cei saraci decat sa-i dea lui. La marginea orasului, in apropiere de Spittle-Boughton, in fata rugului, sambelanul deputat de Chester i-a aratat lui Marsh gratierea pe care ar fi putut-o primi din partea reginei daca s-ar fi dezis de credinta sa. Marsh i-a raspuns ca i-ar place s-o accepte, ca o iubeste pe regina, dar nu poate retracta.      Focul a fost aprins dar a ars atat de slab incat Marsh a avut de suferit in mod cumplit, desi suporta chinurile rabdator. Statea deja in foc de multa vreme, carnea i s-a ars si s-a umflat in asa masura incat lantul din jurul sau nu se mai putea vedea cand brusc si-a ridicat bratele si a strigat „Tata din ceruri ai mila de mine!” si a murit.      

Multi dintre cei care au fost martori ai mortii sale au spus ca Marsh a fost un martir care a murit rabdator si evlavios, ceea ce a facut ca episcopul sa predice un mesaj in care spunea ca Marsh a fost un eretic, a ars ca eretic si acum arde in focul iadului.  


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 799
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site