Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Richard Feynman

Personalitati

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Max Planck
John Locke - Viata si activitatea lui John Locke
Lucian Grigorescu (Medgidia, 1894 - Bucuresti, 1965)
Thomas Hawkes
AUGUST TREBONIU: Studii si Activitate
Constantin Chirita
James Trevisam
Biografie - Ludwig van Beethoven
Karl Storck - sculptor roman de origine germana
Ion Creanga - Biografie


Richard Feynman

Richard Phillips Feynman -- (n. 11 mai 1918 - d. 15 februarie 1988) - (numele de familie este pronuntat / fa nm n/ in IFA), a fost un fizician evreu american.
Richard Feynman a fost unul dintre fizicienii secolului 20 care a exercitat o influenta semnificativa, nu numai in fizica, dar si in alte domenii ale cunoasterii umane. Este unul dintre cei care a extins considerabil teoria electrodinamicii cuantice. A participat la Proiectul Manhattan si a fost membru al comisiei de investigare a dezastrului navetei spatiale Challenger.

Pentru intreaga sa munca la dezvoltarea electrodinamicii cuantice, Feynman a fost unul din laureatii Premiului Nobel pentru fizica in 1965, alaturi de Julian Schwinger si Shin-Ichiro Tomonaga.

In afara domeniului fizicii teoretice, Richard Feynman este creditat cu crearea conceptului revolutionar de computer cuantic, precum si cu explorarea timpurie a acestuia.

In directia pedagogiei si a oratoriei, Richard Feynman fost un dascal remarcabil, un pedagog desavarsit, educand multe generatii de viitori profesionisti, fizicieni si matematicieni, dar si popularizand cu acelasi talent remarcabil fizica si aspectele morale si etice ale stiintei.Latura sa artistica a fost demonstrata de pasiunea cu care a demonstrat ca a fost atat un muzician amator talentat dar si un conferentiar foarte apreciat in popularizarea problemele fizicii, stiintei si responsabilitatii oamenilor de stiinta. Astfel, un seminar de popularizare din anul 1959, referitor la nanotehnologie, numit, intr-o traducere aproximativa, Exista loc suficient la baza (in engleza, There's Plenty of Room at the Bottom) precum si prelegerile sale transcrise, The Feynman Lectures on Physics, un compendiu in trei volume, au devenit cvasi-instantaneu, dupa lecturarea si publicarea lor, 'clasice'.

Benjamin FranklinFeynman este, de asemenea cunoscut datorita numeroaselor sale aventuri, care au fost detailate in carti precum ar fi: Surely You're Joking, Mr. Feynman!, What Do You Care What Other People Think? and Tuva or Bust!. Richard Feynman a fost, din multe puncte de vedere, un excentric si un spirit liber.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 502
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site