Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Camera de Comert si Industrie Arges, membra a Uniunii Camerelor de Experti Europeni - U.C.E.E.

Stiinte politice

+ Font mai mare | - Font mai micCamera de Comert si Industrie Arges,       membra a Uniunii Camerelor de Experti Europeni - U.C.E.E.
Existenta in antetul C.C.I. Arges a nominalizarii “Membra a U.C.E.E.” a determinat intrebarea: “Cine este Uniunea Camerelor de Experti Europeni?”

Uniunea Camerelor de Experti Europeni (U.C.E.E.) a fost fondata la Torino, in data de 8 martie 1999, cu sediul inregistrat la Bruxelles - strada Victoriei nr. 106. Este o organizatie de lucru nonprofit autonoma de tip colectiv, care nu este implicata in niciun partid politic, fiind alcatuita din experti, specialisti si antreprenori, care isi desfasoara activitatea atat in tari din Comunitatea Europeana, cat si in afara acesteia, in conformitate cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului si cu libertatile fundamentale ale Consiliului Europei.

U.C.E.E. isi desfasoara activitatea respectand Tratatele si Legislatia Comunitara, Conventiile Internationale, Legislatia Nationala a tarilor din cadrul Comunitatii Europene si a tuturor tarilor in care isi stabileste birouri. Ea colaboreaza in conformitate cu programele lor, cu Institutiile Comunitare, Consiliul Europei, Parlamentul Europei, Comisia Europeana, Organizatia Natiunilor Unite (ONU), Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), Biroul International al Muncii (BIT), Tribunalul Comunitatii Europene, Comitetul Economic si Social, Tribunalul Permanent al Arbitrajului, toate Organizatiile Internationale a caror activitate are aceleasi scopuri ca si Asociatia, Autoritatile locale, Organismele, Asociatiile, Comitetele, Confreriile si asociatiile profesionale. Scopul activitatii UCEE este acela de a realiza pe deplin libera circulatie a persoanelor si a marfurilor, libera stabilire, libera furnizare de servicii si inlaturarea restrictiilor tehnice si fizice.

U.C.E.E. are urmatoarele atributii:

a) sa integreze Expertii Tehnici, Arbitrii extrajudiciari, liber-profesionisti si intelectuali, recunoscuti prin Legislatia Comunitara si Conventiile Internationale, acordandu-le membrilor calificarea de “Expert European”;

b) sa intocmeasca si sa tina la zi Registrele Expertilor Europeni, stabilite in conformitate cu calificarea, titulatura si domeniul de activitate al Expertilor;

c) sa mentina legatura dintre U.C.E.E. si organizatii si institutii atat din tari europene, cat si din tari din afara Europei, sa prezinte membri ai U.C.E.E. unor organizatii serioase si competente, cu scopul de a le facilita intrarea in circuitul relatiilor internationale, sa promoveze proiecte culturale si sociale, sa organizeze congrese, conventii, intalniri de lucru si deplasari de afaceri, sa-si reprezinte Membrii ca pe o organizatie autonoma, sa publice Buletinul Taxelor Comunitare pentru servicii profesionale extrajudiciare si sa garanteze ca facturile emise de catre Membrii sai sunt in concordanta cu taxele practicate; sa motiveze interesele morale, culturale si tehnice ale Expertilor; sa promoveze buna intelegere in randul membrilor sai;

d) sa promoveze, sa organizeze si sa coordoneze (chiar si prin acorduri): scoli si cursuri de masterat, Camere de Comert, Industrie, Agricultura si Servicii, infratiri si asocieri comerciale, departamente, comisii, Centre de Cercetare etc.

e)       sa acorde titluri si sa creeze si alte Registre pe langa cele mentionate la punctul b), in cazul in care acest lucru este cerut de activitatile de organizare si de operare interne.In afara de acestea, U.C.E.E. intentioneaza sa promoveze o cunoastere mai larga a activitatii Uniunii Europene, politicile si programele sale financiare, sa organizeze furnizarea de servicii referitoare la continutul, realizarea si evaluarea proiectelor incluse in sfera programelor finantate, printre altii, si de catre Uniunea Europeana, stimuland o participare mai activa a societatilor (publice si particulare) la activitatea Uniunii Europene si la alte oportunitati oferite. U.C.E.E. va contribui la imbunatatirea serviciilor furnizate Uniunii Europene si Institutiilor Locale Nationale de catre Expertii Europeni, cu scopul de a dezvolta reteaua noastra socio-economica, integrarea acesteia in procesul de evolutie a Europei si de a contribui la cresterea nivelului de calitate a serviciilor mentionate, printr-o experienta matura, profesionalism, garantarea specializarii profesionale si prin seriozitate fata de client. Asociatia le va facilita Membrilor sai dezvoltarea activitatii lor, imbunatatirea imaginii lor exterioare, accesul la informatii profesionale la zi pentru a putea oferi servicii tot mai competente din punct de vedere profesional, chiar prin intermediul difuzarii unui buletin comun. Asociatia isi va continua toate activitatile aditionale legate direct sau indirect de scopul principal.

U.C.E.E. nu este intermediar intre membri si clienti sau intre membrii insisi si nu intervine in relatiile dintre membri sau in autonomia lor profesionala. U.C.E.E. nu angajeaza membrii sai fata de terte parti si isi asigura membrii ca nu va intreprinde niciun fel de actiune care sa le aduca acestora prejudicii deontologice.

Camera de Comert si Industrie Arges a devenit membra a U.C.E.E. odata cu dobandirea calitatii de “Expert al U.C.E.E.” de catre dl. ec. Ion Capatana, presedintele C.C.I. Arges.

Pentru inceput, dl. presedinte Ion Capatana a fost nominalizat ca Procurator General al U.C.E.E. pentru Romania, eveniment la care au participat din partea U.C.E.E. la Pitesti domnii Piero Tabellini - comisar U.E. pentru Europa de Est, Paolo Saba - presedintele U.C.E.E., vicepresedintele U.C.E.E. dl. Salvatore Taverna, dl. Marco Montesso - sef departament Studii Europene.

Din partea romana au participat ca invitati speciali domnii Traian Basescu - ministrul transporturilor, dl. deputat Ion Carstoiu si dl. prim-vicepresedinte al Camerei de Comert a Romaniei, dl. Aurel Vainer.

Activitatea C.C.I. Arges a fost remarcata cu ocazia mai multor evenimente si intalniri europene, iar presedintele C.C.I. Arges a fost nominalizat ca presedinte al Departamentului de Dezvoltare Industriala pentru Europa de Est, cu care ocazie i s-a inmanat si trofeul de argint al U.C.E.E., dupa care, la scurt timp, in anul 2002, presedintele C.C.I. Arges este numit vicepresedinte al U.C.E.E. pentru Europa de Est si Centrala, in acest fel Camera de Comert si Industrie intrand in randul camerelor de comert recunoscute pe plan european.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1391
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site