Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...ArheologieIstoriePersonalitatiStiinte politice


Crearea organizatiilor internationale

Stiinte politice

+ Font mai mare | - Font mai mic
Crearea organizatiilor internationale

Instrumentele juridice de creare a unor organizatii poarta denumiri diferite – pact, carta, constitutie, tratat, act constitutiv etc. In genere, tratatul constitutiv este rezultatul negocierilor, care, odata incheiat, este urmat de semnare, ratificare de catre statele participante si intrarea sa in vigoare. Spre deosebire de celelalte tratate internationale, tratatul constitutiv creeaza un nou subiect de drept international–organizatia internationala respectiva, care va actiona, in relatiile internationale, alaturi de statele care au creat-o. Asa cum am aratat mai inainte, organizatia va fi titulara de drepturi si obligatii, urmare a vointei statelor membre, dobandind astfel personalitate juridica.
In principiu, actul constitutiv reglementeaza, dincolo de acordul de vointa al statelor-parti, obiectivele si principiile viitoarei organizatii, structura interna, respectiv compozitia si competenta organelor de decizie si executive ale organizatiei, interpretarea si revizuirea, daca va fi cazul, a actului constitutiv.

Statele care nu au participat la elaborarea actului constitutive pot fi admise, ulterior, ca membre ale organizatiei prin aderare. Pierderea calitatii de membru al unei organizatii internationale poate avea loc prin retragerea voluntara a statului din organizatie, prin excludere, prin dizolvarea organizatiei sau prin disparitia statului. In timp, au fost promovate si unele modalitati speciale de participare a statului la activitatea unei organizatii internationale: unele state pot avea calitatea de asociati sau de observatori si chiar de consultanti.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 384
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site